"9 miljoen mensen spelen minstens 3 uur per dag Candy Crush"

wo 10/07/2019
Randy
0 reacties

Maar liefst 9 miljoen mensen zouden élke dag minstens 3 uur Candy Crush spelen. Dat liet Alex Dale - de Senior Executive bij Candy Crush-ontwikkelaar King - weten aan een commissie die zich bezighoudt met het onderzoeken van immersieve en verslavende technologieën.

Zo zou één speler vorig jaar om en bij de 2500 euro hebben gespendeerd op één dag aan de gold bar currency in het spel om zo sneller vooruit te komen in Candy Crush. Dale blijft er wel bij dat er geen sprake is van een verslavingsprobleem bij de spelers van Candy Crush Saga.

"Van de 270 miljoen spelers hebben we per maand ongeveer twee à drie gevallen waar we contact mee hebben omdat ze bezorgd zijn dat ze teveel geld of tijd spenderen aan de game," zo liet hij optekenen. "Dat is een heel, heel klein aantal dat speelt of geld spendeert op een hoog niveau."

Van die 270 miljoen spelers zou 3,4% (zo'n 9,2 miljoen) minstens drie uur per dag aan de game wijden. 0,16% (zo'n 432.000 spelers) zelfs voor zes uur of meer. De gemiddelde speler - de 35-jarige (of ouder) vrouw - speelt ongeveer 38 minuten per dag. Dale verdedigde zich door te stellen dat in hun demografie er veel mensen zijn met een pak tijd om handen, inclusief ouderen.