80% van de Britse games werden digitaal aangekocht

In Groot-Brittanië gingen er in 2018 maar liefst 80,1% van de verkochte games over een digitale toonbank in de plaats van over een fysieke. Het gaat voornamelijk over AA-titels en indiegames, want voor het AAA-geweld opteren de Britten toch nog voor een fysieke versie van hun nieuwe game.

FIFA 19 ging meteen ook het vaakst over de toonbank in de UK.

Het zijn opvallende cijfers die de Entertainment Retailers Association met de wereld deelt bij de jaarwisseling. Dat we steeds liever onze games digitaal spelen, is al langer duidelijk, maar met zulke concrete cijfers weten we nu ook hoe moeilijk het is voor fysieke game retailers om het hoofd boven water te houden. Nu ja, het zijn natuurlijk Britse statistieken, die in se niets zeggen over hoe het aan onze kant van het kanaal ervoor staat.

Op zich is de verkoop van fysieke games niet extreem sterk gedaald. 2,8 % minder fysieke spellen werden er verkocht, maar in dat cijfer wordt er geen rekening gehouden met het aantal consoles die verkocht werden, en dat zijn er dan weer meer dan de voorgaande jaren.

Over het algemeen lijkt de conclusie dat er meer gegamed wordt dan ooit. De 12,5 % meer digitale spellen die verkocht werden getuigen daarvan. Toch valt op dat 75 % van de big budget AAA-games niet digitaal verkocht werden. We hebben onze God of War, Spider-Man of Red Dead Redemption 2 blijkbaar nog het liefste fysiek in huis. Het beste voorbeeld daarvan is FIFA 19, dat slecht 20 % digitale copies wist te verkopen.

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments