"499 euro lijkt ons een realistische prijs voor de PS5" zeggen analisten

do 25/04/2019
Praga
1 reacties

Sony heeft niet gewacht tot de E3 om de eerste details rond de PS5 uit de doeken te doen. Nu is het wachten op meer nieuws en informatie rond de nieuwe PlayStation-console.

Dat zou misschien kunnen gebeuren op de PlayStation Experience in december van dit jaar, aangezien de console nog niet meteen op de markt zou komen. Maar wat zal deze nieuwe telg in Sony’s console line-up kosten?

Volgens lead architect Mark Cerny zal het prijskaartje van de PS5 waar bieden voor zijn geld. Afgaand op de meningen van analisten zouden we daar een bedrag kunnen op kleven van 499 euro (vergelijkbaar met 499 dollar).

Waarom? Omdat door deze prijs de PS5 goedkoper zou zijn dan de prijs van de PS3 (60GB) bij lancering (599 euro), maar toch iets meer zou kosten dan de PS4 bij launch. Deze kostte toen 399 euro. Door een prijs te pinnen van 499 euro zou de PS5 dan even duur zijn als de Xbox One X, nog steeds de krachtigste spelconsole op de markt vandaag.

Analisten voorspelden dus zoals gezegd dat de PS5-prijs 499 euro zou zijn, en Mark Cerny zelf omschreef de prijs dus als aantrekkelijk. Hoewel de verklaring van Cerny open staat voor interpretatie, vermoeden analisten dat Sony niet zal kiezen voor een prijs van 599 euro.

Aangezien de PS5 blijkbaar krachtiger is dan een PS4 Pro en Xbox One X gecombineerd, is het ook veilig om te veronderstellen dat de nieuwe console niet minder kost dan die consoles.

En dus besluiten analisten dat 499 euro de meest logische en realistische prijs zal zijn. En om hun vermoeden kracht bij te zetten halen ze ook een recent lek aan van iemand die beweert voor een Europese studio te zijn die aan een PS5-lanceringstitel werkt. Die persoon beweerde ook dat de PS5 499 euro zou kosten en dat de console in november 2020 zou launchen.

Uiteraard blijft het allemaal giswerk en blijven het veronderstellingen. Maar wat ben jij dan bereid te betalen voor de PS5, wetende wat de vorige PlayStation-consoles kosten en de Xbox One (X)?

Releasedatum
01/01/1995
Beschikbaar voor

1reactie

€499 lijkt me wel het uiterste dat kan gevraagd worden. Hoger, en ik spendeer wellicht geen cent tot hij goedkoper komt te staan.

Goedkoper (denk aan €400 opnieuw zoals de PS4) en mijn preorder staat op dag één vast, zonder twijfel.

Rating:0