40 % minder toxic gamers in Overwatch

za 23/03/2019
Michael
0 reacties

Tijdens de Gamer Developers Conference (GDC) in San Francisco, heeft Blizzard de resultaten van de Overwatch-tweaks omtrent positieve gameplay bekendgemaakt.

Onderzoeker/ontwikkelaar Natasha Miller gaf tekst en uitleg over de maatregelen die Blizzard heeft genomen om Overwatch-spelers te belonen voor positieve gameplay. Ook in het andere geval zal je van Blizzard zelf horen dat je niet goed bezig bent, en die aanpakt lijkt dus te werken.

De eerste stap die het bedrijf nam om spelers, die een medespelers hadden gereport, te bedanken, was het tonen van een dankjewel-boodschap. Als een klacht tegen jou persoon gegrond is, krijg je ook een waarschuwing dat je je dringend beter moet gedragen.

Preventie is belangrijker dan meteen straffen uit te delen, en dus werd er onderzoek gedaan: veranderde de mentaliteit van spelers die zo'n boodschap ontvingen? De endorsements, die je krijgt als je je positief gedraagt, waren dé ideale tegenhanger want je wordt beloond om als een team te spelen, je netjes te gedragen, zoals het moet eigenlijk.

50 tot 70 % van alle Overwatch-spelers heeft al iemand beloond voor hun goede gedrag en in totaal daalde het aantal spelers met toxic behavior met 40 %. 

Goed gedaan, Blizzard.

 

Releasedatum
24/05/2016
Beschikbaar voor