240 miljoen dollar en toch beweegt ontwikkeling Star Citizen trager dan een slak

di 07/05/2019
Michael
2 reacties

Het heeft lang geduurd, maar stilaan beginnen de spelers er toch genoeg van te krijgen dat Star Citizen nog altijd in een erbarmelijke alpha-testfase zit. Van de meer dan 100 sterrenstelsels, is er namelijk nog geen enkel klaar en ontwikkelaars klagen over de dictatuur die brein achter dit alles Chris Roberts stevig in handen heeft.

Via crowdfunding doneerden geïnteresseerde gamers meer dan 240 miljoen dollar voor Star Citizen, waarmee Cloud Imperium Games in totaal 288 miljoen dollar liquide middelen had om het ontwikkelproces tot een goed einde te brengen.

Forbes, het Amerikaanse zakentijdschrift, laat nu noteren dat daar eind 2017 slechts 14 miljoen dollar van overbleef. Spelers beginnen ook meer en meer te klagen, want de ontwikkelaars worden verplicht kleine demo's te ontwikkelen zodat spelers ruimteschepen kopen, die voor zelfs 3.000 dollar per stuk worden verkocht.

129 gamers hebben nu klacht ingediend met uitgaves die tot 24.000 dollar hoog zijn. Op zich vonden ze dat geen probleem, maar ze krijgen geen spel voorgeschoteld waarin ze kunnen rondvliegen, luidt de klacht.

Het single player-verhaal binnen Star Citizen, Squadron 42, zou in 2020 eindelijk in bèta moeten gaan, maar wie gelooft dat nog ...

Releasedatum
2015
Beschikbaar voor

2reacties

Duidelijk ook die 1ne kant (de nagatieve) artikel van Forbes gelezen.....

Rating:1

Inderdaad, jammer dat er zelf geen onderzoek meer wordt gedaan. Dan waren hier de artikels over Star Citizen en squadron 42 heel wat anders opgesteld.

@Michael; heb je zelf al de moeite gedaan om het spel eens te proberen bv. in het free fly event van afgelopen week?

Rating:1