"15% van gamers in Europa is geïnteresseerd in Google Stadia en xCloud"

wo 10/07/2019
Randy
1 reacties

In november is het zover, dan lanceert Google met Stadia haar cloud gaming service. Microsoft pikt op termijn ook een graan(tje) mee met xCloud. Maar zitten gamers wel te wachten op een video game streaming service?

Ipsos MORI GameTrack heeft in opdracht van de website GamesIndustry.biz een enquête afgenomen bij gamers in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Spanje. Daaruit bleek dat slechts 15% van de ondervraagde personen geïnteresseerd blijken te zijn in een video game streaming service.

Het Verenigd Koninkrijk lijkt het meest geïntrigeerd (23%), Frankrijk en Spanje volgen met 14%. Duitse gamers zijn vrij duidelijk: 75% gaf op niet geïnteresseerd te zijn, slechts 10% houdt het hele streaming-gebeuren in de gaten. Europese spelers zijn trouwens niet al te bezorgd om de kwaliteit van hun internetverbinding. 43% gaf aan dat hun huidige internetconnectie snel genoeg is om games te streamen. 23% ging hiermee niet akkoord, de rest was onzeker. In het Verenigd Koninkrijk wist 54% met zekerheid te zeggen dat hun internetverbinding sterk genoeg is voor game streaming.

31% van de Europese gamers verkiest nog steeds om traditionele games te kopen. De kost van een subscription-based service is voor 78% ook genoeg reden om zorgen te hebben over de nieuwste gaming trend. Grote voordeel van game streaming? Volgens 41% het niet hoeven te wachten op updates alvorens te kunnen spelen.

1reactie

Maar mikt de service op hardcore gamers alleen? AAA games kunnen verder op je smartphone of tablet is al niet echt meer voor de traditionele gamer zoals wij die kennen. Alsook de 'speel dit spel nu' knop op YouTube waarmee je direct een spel aan het spelen bent.

Rating:0