Zo zal Xbox One met muis en toetsenbord werken

ma 04/09/2017
Michael
2 reacties

We wachten er al lang op. Tijdens PAX West bevestigde Xbox Director Mike Ybarra eindelijk (en gelukkig maar) dat de muis- en toetsenbordondersteuning voor de Xbox One bijna klaar is. Zo zouden we niet al te lang meer moeten wachten op enkele titels die zullen worden ondersteund.

Er is echter een valkuil. Hoe kan je voorkomen dat spelers mét muis geen voordeel halen op controller-gebruikende tegenstanders? Blijkbaar ligt de verantwoordelijk voor het balanceren van beide spelersgroepen bij de ontwikkelaars. Microsoft zelf zal wel een coachende rol op zich nemen en studio's bijstaan in het uitwerken van de muis- en toetsenbordcompatibiliteit.

Misschien zullen we in de opties kunnen aanduiden enkel tegen controller-tegenstanders uit te komen, om maar een voorbeeld te geven. Zou jij de pc-traditionele inputmogelijkheden aanwenden om op console te gamen?

2reacties

Het zal wel tof zijn om eindelijk een strategy spel te spelen op een console.

Rating:0

Zolang dit geen shooters ondersteund maakt het mij niet veel uit, zoja heb ik niks aan men Xbox en haal ik een ps4. Gebruik ik men pc met gtx 1070 wel thanks. Consoles moeten met controllers spelen, zo simpel is het.

Rating:0