Valve maakt geen Steam Controllers meer

De Steam Autumn Sale is volop bezig en opmerkzame koopjesjagers merkten het inmiddels op: de Steam Controller kost je dit najaar slechts net iets meer dan een vijf-tal euro. De stock is echter beperkt, want Valve trekt de stekker uit de productie van het hebbeding.

Ooit lanceerde Valve de Steam Controller als the next big thing. In tijden waarin de Steam Link (waarmee je op jouw tv games van jouw pc kunt streamen) voor een aardige prijs indrukwekkende dingen kon verwezenlijken, leek het Valve interessant daarbij een nieuwe, vooruitstrevende controller te lanceren. De gamepad zal de geschiedenis ingaan als één van de meest configureerbare toestellen van zijn soort. Het design was in ieder geval vooruitstrevend, met twee cirkelvormige trackpads als aanvulling op de reeds ingeburgerde analoge kluppel.

Sloeg de controller aan? Niet per se, maar het hebbeding bracht wel heel wat teweeg in de pc gaming community. Custom control schemes werden ontworpen, mindervalide spelers kregen plots een hoop meer mogelijkheden, en de controller vestigde Valve in de markt als meer dan gewoon een software-bedrijf.

Je kan de controller aanschaffen voor net iets meer dan vijf euro. Reken daarbij verzendkosten en je hebt een stukje gaminggeschiedenis voor een prikje. Let wel: zolang de voorraad strekt, want Valve maakt er voortaan dus geen nieuwe meer bij.

UPDATE: Wie nog een Steam Controller wil aanschaffen, zal de tweedehands-markt op moeten springen. De gamepad is jammer genoeg intussen uitverkocht. Thanks, Sapaya, voor de update!

2 reacties

Reeds uitverkocht.. :(

Rating:0

Update toegevoegd. Thanks!

Rating:0

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments