User Review: Razer Raiju

"Razer heeft een uitstekende job gedaan met de Raiju"

do 19/01/2017
Praga
3 reacties

Als die hard online Call of Duty-speler ben ik op zoek naar een degelijke PS4-controller die me een extra voordeel kan bieden op het slagveld. En aangezien Sony zelf niet met zulke controllers op de proppen komt, laten ze deze taak over aan andere partijen zoals Razer. Razer lanceerde onlangs hun nieuwe controller, de Razer Raiju. Deze zou volgens hen ideaal zijn voor eSports. Dus nam ik de controller in de hand en begaf me op het online slagveld.

De verpakking van de Razer Raiju is heel mooi afgewerkt en ziet er heel professioneel uit. Als je de doos opent, zie je onmiddellijk de handleiding liggen en daaronder ligt de controller in een soort van hoesje. Er zit ook een apart doosje in waarin de kabel zit om de controller met de PS4 te verbinden. Allemaal heel overzichtelijk en duidelijk aangegeven.

Externe eigenchappen

De controller heeft heel wat extra knopjes ten opzichte van de normale controller. De Raiju heeft onder andere vier hendels, ook wel paddles genoemd die je kunt instellen voor elk ander knopje op de controller. Er zijn twee hendels achteraan op de controller en twee extra knopjes/hendels boven op de controller. De hendels voelen goed aan en reageren enorm snel. Razer heeft er ook aan gedacht om de controller Trigger-stop te geven. Dat wil zeggen dat je de L2 en R2 knop niet helemaal moet indrukken en je dus veel sneller kunt schieten. Dat is een groot voordeel in Call of Duty. Er zijn ook vier extra knopjes beneden op de controller waarmee je de hendels kunt instellen, van profiel veranderen (de knopjes die je instelt voor de hendels worden gekoppeld aan een profiel), waarmee je je microfoon kunt muten en waarmee je de audio kan regelen. De knopjes en de D-pad van de Raiju voelen hard aan maar wel goed. Als je de afbeeldingstoetsen  indrukt voelt het net als een muisklik op een pc. De controller weegt ongeveer evenveel als een normale controller.

Helemaal anders

Tegenover de normale PS4-controller is de Raiju helemaal anders. Qua looks ziet de Raiju er veel scherper en sportiever uit, dat spreekt mij persoonlijk enorm aan. Hij ziet er ook veel professioneler uit. De controller heeft ook grip vanachter waar je hem vastpakt.

Spelervaring

Door alle extra functies die deze controller te bieden heeft was het een enorm leuke ervaring om met deze controller te spelen. Ik heb ook voor kerst een Scuf gekregen dus kan ik de twee controllers ook vergelijken. De vier paddles bieden een groot voordeel en reageren goed. Ze indrukken voelt echter wel wat raar en het is zeker even wennen. Maar eens je dat onder de knie hebt is het oppassen geblazen voor je tegenstanders. De 4 paddles zijn instelbaar terwijl dit bij de Scuf dit niet zo is, tenzij je het erbij koopt.

Razer heeft een uitstekende job gedaan in het maken van de Raiju.

De trigger-stop raad ik ook zeker aan te gebruiken. Met Semi-Automatic wapens schiet je echt pakken sneller zo. De hair trigger mode is ook heel handig. Dit is volledig instelbaar voor elk knopje op de controller. Dit staat volledig uitgelegd in de handleiding. Ook de extra grip op de joysticks en de achterkant van de controller hielpen me vooruit wanneer ik na een uur spelen enorme zweethanden had. De controller ligt goed in de hand en het is echt maar even wennen als je overschakelt van een andere controller.

 

Aanrader of niet?

Jazeker, Razer heeft een uitstekende job gedaan in het maken van de Raiju. Hoe de controller in de hand ligt, de look, de knopjes, extra functies, … maken de controller gewoonweg super. Het was enorm leuk om er een tijdje mee te spelen. Het enige negatieve dat ik kan zeggen is dat de controller niet draadloos is. Maar dat is dan ook het enige. Kortom, de controller is een echte aanrader.

Geschreven en ingestuurd door Milo CAVALIERE

Releasedatum
TBA
Beschikbaar voor

3reacties

Dat negatieve puntje is voor mij juist het postieve, gedaan met de batterij die bijna "leeg" is en geen delay op de input :)

Rating:0

Richtprijs?

Rating:0

€179

Rating:0