Razer Basilisk

DE muis voor spelers van FPS-games

do 11/01/2018
benji
0 reacties

Enkele maanden geleden kondigde Razer de Basilisk aan, een muis gemaakt voor spelers van first person shooter (FPS)-games. De muis maakt gebruik van een optische 5G-sensor met een nauwkeurigheid van 16.000 DPI en beschikt daarnaast over een verwijderbare zijknop waaraan je een actie kunt toewijzen, een knop om snel en gemakkelijk van profiel te wisselen en een scrolwiel met aanpasbare weerstand. Wij kregen van Razer een exemplaar toegestuurd om jullie onze bevindingen te laten weten.

Het openen van de verpakking van de muis is redelijk straightforward: je krijgt uiteraard de muis zelf met een al aangebrachte zijknop, één extra verwijderbare zijknop, één opvulling voor de zijknop indien je de zijknop niet wilt gebruiken, een handleiding, twee stickers van het Razer-logo en een boodschap van Min-Liang Tan, mede-oprichter, CEO en creatief directeur van Razer.

Extra functies

Tegenwoordig hebben veel muizen, gemaakt voor FPS-games al snel twee zijknoppen, maar de Basilisk heeft er nog één extra, welke ook nog eens verwijderbaar is. Standaard staat deze ingesteld op het schakelen naar een lage DPI van 800 wanneer je deze ingedrukt houdt, maar dat kun je zelf helemaal aanpassen naar een actie naar keuze.

Op de onderkant vinden we een knop en een klein scrolwieltje terug. De knop dient ervoor om te wisselen tussen profielen die opgeslagen zijn op de muis en het scrolwieltje dient ervoor om de weerstand van het scrolwiel aan te passen.

Op de bovenkant vind je achter het scrolwiel twee knoppen terug welke standaard ingesteld staan op het wisselen tussen vooraf ingestelde DPI-waarden.

Software

In tegenstelling tot de Razer Wolverine Ultimate, komt deze muis niet met de Razer Synapse for Xbox-software, maar met de gewone desktopversie van Razer Synapse. Beide software is dan ook niet door elkaar te gebruiken en zijn uiterlijk helemaal verschillend. De software werkt perfect en is zeer gebruiksvriendelijk: alles is goed opgedeeld en wijst zichzelf uit.

Er is echter één ding waar we een probleem mee hebben en dat zijn de muisgevoeligheidsinstellingen: het is verplicht om minimum twee verschillende DPI-waarden in te stellen. Veel mensen maken echter maar gebruik van één vaste DPI, waardoor twee verschillende DPI-waarden overbodig zijn. Uiteraard is het mogelijk om twee keer dezelfde DPI in te stellen of de knoppen voor het veranderen van de DPI te wijzigen, maar toch voelt het slordig aan.

Design, look en feel

De muis heeft een moderne uitstraling en voelt bovendien heel erg solide aan. De bouwkwaliteit is top en op de linker- en de rechterkant en het muiswiel is er een rubberen griptextuur aangebracht, waardoor de muis echt heel erg goed in de hand ligt.

Prijs

De muis heeft een adviesprijs van 70 euro en past daardoor perfect tussen het rijtje gaming muizen.

 

Conclusie

De Basilisk is overduidelijk een muis gemaakt voor spelers van FPS-games: alle functies die een speler van FPS-games van een muis zou kunnen verwachten, vind je terug in deze muis. Bovendien gaat hij over de toonbank voor 70 euro, wat overeenkomt met de prijzen van gelijkaardige muizen. “Nobody’s perfect”, zou Hannah Montana zingen, hoewel er op deze muis toch wel heel erg weinig aan te merken valt. Dit is DE muis voor spelers van FPS-games.

Releasedatum
TBA
Beschikbaar voor