Plantronics RIG 800HS

Stil én comfortabel

ma 08/01/2018
Praga
0 reacties

Plantronics wordt beschouwd als één van de beste headsetmerken. Ik kreeg de RIG 800HS toegestuurd die speciaal ontworpen is voor PS4. Deze headset zou, als we het bedrijf mogen geloven, één van hun paradepaardjes moeten zijn. Is dat daadwerkelijk zo?

Ook de verpakking straalt klasse uit.

De Plantronics RIG 800HS is een volledig draadloze headset, enkel voor PS4, met een batterij die maar liefst 24 uur meegaat. Je connecteert de headset via een adapter met een USB-aansluiting die je verbindt met je PS4. Dat is wat kort door de bocht want er valt uiteraard veel meer te vertellen over deze headset natuurlijk.

Om de kopers warm te maken voor de Plantronics RIG 800HS werd de verpakking niet over het hoofd gezien. Deze moet verleiden, mensen tot een aankoop aanzetten of op zijn minst goesting doen krijgen om de headset eens door hun handen te doen gaan… De verpakking is heel verzorgd, overzichtelijk, en ziet er cool uit. Op de voorkant wordt de headset afgebeeld en zie je al enkele van zijn eigenschappen. Op de rechterzijde krijg je wat korte info over de batterij en op de linkerzijde staan er allerlei specificaties. Al moet je haast een audiospecialist zijn om al die termen te begrijpen. Op de achterkant krijg je een overzicht van alle onderdelen van de headset. De doos voelt stevig aan en de headset zit er ook veilig in beschermd. Naast de headset bevat de doos trouwens ook nog een oplaadkabel. Deze hoef je dus alvast niet apart aan te schaffen.

Knoppenspel

Vanaf dat ik de headset op mijn oren zette, voelde ik me heerlijk ontspannen en klaar om er in te vliegen. De headset is licht en past goed rond mijn oren, spant niet en voelt heel comfortabel aan. Aan de linkerzijde bevinden er zich een aantal draaiknoppen en toetsen. Deze staan daar natuurlijk met een doel. Zo kan ik met de onderste het master volume aanpassen, met de middelste de headset aan of uit zetten en met de bovenste bepalen of ik bijvoorbeeld meer in-game geluid wil horen of de stemmen in mijn party luider wil horen. Helemaal onderaan de oorflap is er een aansluiting om de headset op te laden. Aan deze oorflap zit ook de microfoon verbonden. Deze kon ik muten door hem helemaal naar boven te duwen, en unmuten door hem terug naar beneden te halen.

Sportieve looks

De microfoon werkt naar behoren en zit ook stevig vast waardoor hij niet snel zal afbreken. Op de rechteroorflap zit er onderaan een knopje die de EQ-knop wordt genoemd. Hiermee kan je vier verschillende EQ-modes kiezen om de geluidservaring zo goed mogelijk te maken. Beide oorflappen kan je hoger of lager zetten zodat de headset beter op je hoofd past. De Plantronics RIG 800HS

ziet er ook echt geweldig uit met een heel sportief frame. De kwaliteit van het geluid is meestal perfect maar er zijn af en toe momenten waarop het geluid toch even durfde te haperen. De oorflappen zijn geluidsisolerend wat ook echt belangrijk is aangezien je liefst zo weinig mogelijk achtergrondgeluid hoort.

Levensredder

In de meeste games, zeker shooters, is geluid heel belangrijk om te weten van uit welke richting de vijand komt. Iets waarin PUBG-spelers me zeker zullen bijtreden. Deze headset heeft dan ook vaak een aantal keer mijn leven op het nippertje gered. Dit omdat ik op het laatste moment plots een andere speler in mijn buurt hoorde die net iets te veel lawaai maakte, een deur die dichtsloeg of het motorgeronk van een voertuig dat zich in mijn buurt bevond.

Elk geluid, in eender welke game die ik speelde , klonk zoals het moet klinken. En dan heb ik het nog niet gehad over de kwaliteit van de vuurwapens zelf. Elke kogel die je afvuurt klinkt, vreemd dat ik dat moet zeggen, fantastisch dankzij het goede basgeluid dat deze headset heeft. Alle geluiden zijn goed in balans waardoor je echt alles kunt horen. Er valt op de geluidskwaliteit dus echt niks aan te merken. Bij vele headsets voel je na een gaming marathon van een paar uren een druk op je hoofd of oren, of zweten je oren als gek. Iets waar ik met deze headset, en geloof me wanneer ik zeg dat ik echt enkele uren na mekaar speel, absoluut geen last van heb gehad. Grote klasse dus!

 

Conclusie

Deze headset een aanrader noemen is nog zacht uitgedrukt. Als je niet tevreden bent met je huidige set, op zoek bent naar een goede koptelefoon en nog wat centen overhebt van kerst en nieuwjaar, dan haal je met de Plantronics RIG 800HS een top headset in huis. Het enige nadeel is misschien de prijs die – voor sommigen - wat aan de hoge kant is. De Plantronics RIG 800HS kost immers net geen 150 euro, maar weet wel dat je voor deze prijs zeker topkwaliteit in huis haalt.

Ingestuurd door MC_MiloCavaliere (Eigen YouTube-kanaal)

Releasedatum
TBA
Beschikbaar voor