Nacon Revolution Pro Controller 3

"Het design is prachtig, de afwerking top en de mogelijkheden diepgaand"

Nacon is al lang geen onbekende meer in de wereld van gaming en controllers. Ze brengen met de Revolution Pro Controller 3 de verbeterde versie uit van de Pro 2, die bijna twee jaar geleden het daglicht zag. In de tussentijd kwam begin dit jaar ook de Revolution Unlimited uit. Is deze nieuwste elite-controller jouw zuurverdiende (en vele) euro’s waard?

De packaging van Nacon is steeds gelikt en ook deze keer komt het uitermate professioneel over. De controller zit verpakt in een harde case die je met een rits makkelijk open en dicht doet. Ideaal als bescherming én het ziet er gewoon lekker strak uit. Je steelt meteen de show wanneer je aankomt op je LAN-party. Het is wat anders dan je controller in een plastic zak van de supermarkt meezeulen (Ooh, mijn kinderjaren).

In de case vind je niet enkel de controller terug maar ook alle benodigdheden. Deze controller werkt enkel met kabel en niet wireless. Gelukkig is de kabel heel wat beter dan de standaard laadkabel van de PS4. Betere bescherming en vooral met 3 volle meters lekker lang. Couch gaming is dus zeker nog mogelijk, tenzij je couch in de keuken staat.

Ook zitten er een aantal gewichtjes bij om je weight balancing te optimaliseren. Je kan heel makkelijk extra gewichtjes in de controller steken zodat deze perfect in je hand valt. Verder heb je nog een leuk schoonmaakdoekje. De details doen het hem, niet?

Je kan heel makkelijk extra gewichtjes in de controller steken zodat deze perfect in je hand valt.

Simpel & Complex

De controller zelf ziet er gewoon prachtig uit. De simpelheid van het design komt het uitzicht enkel ten goede. Het heeft meer weg van een Xbox-controller en ziet er zo wat hybride uit. De asymmetrische analogs zien er voor iemand die enkel de originele controllers gewoon is (zoals ik) eerst vreemd uit maar je went er snel aan. Vooral bij shooters lijken ze een extra bonus te kunnen zijn. Op andere momenten bieden ze weinig meerwaarde of vormen ze zelfs een obstakel in het begin. Bij FIFA had ik bijvoorbeeld heel wat meer gewenning nodig.

De X-knop en zijn drie kompanen zijn iets groter dan standaard en drukken zeer lekker. Hetzelfde kan gezegd worden bij de L1, L2, R1 en R2. De L1 en R1 maken wel een opvallend luidere klik dan je gewoon bent. Geen enkel probleem wanneer er tien geweren doorheen je headset knallen, mogelijks wel wanneer je op een zeer zacht volume geconcentreerd bezig bent. 

Wanneer je écht pro wil gaan komen de extra snufjes van Nacon volledig tot zijn recht. Je kan een applicatie downloaden waarna je jouw eigen presets volledig kan customizen. Zo kan je vier “loadouts” maken waarbij je analogs gevoeliger zijn of je de knoppen andere functies kan geven. De 4 presets kan je met één druk op de knop meteen inschakelen. Achteraan de controller kan je ook al de “advanced controls” inschakelen, die voor snellere receptie zorgen bij het draaien.

De controller zelf ziet er gewoon prachtig uit.

Over dat gat in je portemonnee 

Alle details hebben natuurlijk ook een keerzijde. Als je het graag budgetvriendelijk houdt is Nacon niet meteen de juiste partner. Je telt heel wat neer voor de controllers die zich dan ook op een zeer specifieke markt focussen. Vooral bij Esports is het merk zeer populair en op wedstrijddagen is het merk vaak goed vertegenwoordigd. Je merkt aan alles dat dit merk zijn specificaties duidelijk naar voren laat komen en niet per se een groot publiek aanspreekt. 

Je telt ongeveer €110 neer voor deze controller en dan heeft Nacon nog moeite gedaan om de prijs te drukken. De vorige edities kwamen standaard veel duurder op de markt. De controller ziet er beter uit dan de Pro 2 van twee jaar terug, al zit het hem in de details. Veel minder verschil is er echter wanneer je naar de Revolution Unlimited kijkt die eerder dit jaar op de markt kwam. 

Qua design is er quasi geen verschil merkbaar. Het grootste verschil is dat de Unlimited wél draadloos kon spelen, wat hier onmogelijk is. Ook daaraan merk je dat de Esports-markt het publiek is. Die kunnen zich niet veroorloven dat het signaal even wegvalt door een slechte draadloze verbinding tijdens de finale. Wanneer je geen problemen hebt met bedrading tel je snel €60 minder neer voor de Pro 3, wat toch aanzienlijk is.

Je telt ongeveer €110 neer voor deze controller en dan heeft Nacon nog moeite gedaan om de prijs te drukken.

 

Conclusie 

Als je de Unlimited al in huis hebt is er weinig tot geen reden om ook de Pro 3 aan te schaffen. Ben je echter op zoek naar een volledig nieuwe ervaring die je echt wel “elite” kan noemen is dit een meer dan juiste keuze. Het design is prachtig, de afwerking top en de mogelijkheden ongelofelijk diepgaand. De bedrading moet je er bijnemen. Bij sommige details kan je vragen stellen maar voor het juiste niche-publiek is dit uitstekende kwaliteit.

 


Commentaar toevoegen

Log in or to post comments