Nacon Revolution Pro Controller

Meest aanpasbare controller op de markt?

wo 11/01/2017
Jonathan
1 reacties

Nog niet zo lang geleden konden we aan de slag met de Razer Rajui, een op eSports gebaseerde pro-contoller. Deze keer legden we de Nacon Revolution-controller op de pijnbank. De Nacon Revolution is een alternatief voor de eSportsgamer die naar hartenlust zijn controller naar eigen smaak wil aanpassen. Wij namen dit prijzig speeltje maar graag onder handen…

Competitief gamen bevindt zich tegenwoordig op hetzelfde niveau als Olympische disciplines. Gamers willen het beste materiaal en soms wordt er zelfs eentje schuldig bevonden aan het nemen van doping. Dit laatste verzinnen we niét. Net zoals een Olympisch loopkampioen de beste loopschoenen wil, wil een eSports-gamer het beste toetsenbord, muis of controller. Net zoals de Razer Rajui, mikt deze Nacon Revolution ook op de professionele gamers die toch wat meer knopjes onder de vingers wil.

Op vlak van design lijkt de Nacon Revolution heel hard op een kruising tussen de vertrouwde PlayStation 4- en Xbox-controller. De joysticks staan op exact dezelfde plaats als een Xbox-controller en ook de pijltjestoetsen lijken overgenomen te zijn van de originele Xbox-controller. Ikzelf had een beetje problemen met het gevoel van de knoppen op de Razer Rajui. Ze maakten in mijn ogen vreemde klikken en ook was je niet 100% zeker of je daadwerkelijk de knop wel ingedrukt had. In de praktijk leerden we dat de knoppen vele beter reageerden dan een standaard DualSHock 4-controller, maar het gevoel was er niet naar. Bij deze Nacon Revolution hebben we dit gevoel niet. Elke knop die we induwen geeft feedback en bevestiging via een duidelijk voelbare klik als we de knop ingedrukt hebben. Ook het design lijkt meer op een Xbox-controller en ligt daarom, in vergelijking met de Razer Rajui, beter in de hand.

De Nacon Revolution ligt wel heel anders in de hand dan de normale PlayStation 4-controller maar na een half uurtje gamen merk je het verschil niet meer. Net zoals de Razer Rajui is ook deze Nacon Revolution niet draadloos te gebruiken. Dit om de eenvoudige reden dat draadloze technologie een kleine vertraging met zich mee brengt en dit is iets waar pro-gamers de pest aan hebben. De bijgeleverde kabel is lang genoeg en beschikt over een uitstekende bouwkwaliteit. Verder worden er gewichtjes met de Nacon Revolution bijgeleverd. In de onderzijde van de controller kan je aan weerskanten een houder uitschuiven om hierin gewichten in te stoppen. Zo kan je zelf je controller naar het gewenste gewicht brengen. Zonder gewichten is de Nacon Revolution vrij licht terwijl ikzelf het aangenamer vond om aan weerskanten 17 gram extra te hebben.

Extra gewicht toevoegen is vrij eenvoudig

De Nacon Revolution is dus voorzien om volledig naar smaak aan te passen. Net zoals het hoort, kan je de controller aan je computer aansluiten om de controller volledig naar smaak te programmeren. Denk hierbij vooral aan hoe ver je de triggers moet indrukken voor ze reageren, hoe hard de trilfunctie moet staan, de kleur van de LED-lampjes… Ik kan je wel aanraden de trilfunctie minder te zetten. De Nacon Revolution komt standaard met een dubbele trilfunctie en dit zorgt ervoor dat de controller meer én heviger trilt. Ikzelf vond het aangenamer om de trilfuncties een stuk terug te schroeven want ik had bij momenten meer de indruk een drilboor vast te hebben dan een controller. Ook kan je elke knop op je controller via deze app opnieuw gaan instellen. In totaal kan je zo vier verschillende profielen aanmaken en op de controller opslaan waarna je met één druk op de knop tussen de opgeslagen profielen kan schakelen. Handig voor de mensen die meer dan één game professioneel spelen dus.

Net zoals de Razer Rajui beschikt deze Nacon Revolution ook over extra knoppen. Genaamd M1 tot en met M4. Deze knoppen bevinden zich aan de onderzijde van de controller. Via de pc kan je ook deze knop van functies voorzien zodat een melee-aanval bijvoorbeeld M1 is terwijl een granaat gooien onder M4 werd gebracht. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan alles naar wens instellen. De vraag die je jezelf nog moet stellen is of je €110 wil uitgeven.

Conclusie:

Ikzelf ben vrij enthousiast over de Nacon Revolution Pro Controller. Niet enkel ligt deze geweldig goed in de hand, ook de knoppen geven meer feedback dan de eerder geteste Razer Rajui. Dat elke knop afzonderlijk instelbaar is via de Revolution-companion app en je gewichtjes kan toevoegen om de controller nog meer naar je eigen wensen aan te passen, maakt dat de Nacon Revolution zich meer kan meten met de Xbox One Elite-controller dan eender welke controller op de markt. De prijs – adviesprijs: €110 – moet je er maar bijnemen.

 

Releasedatum
TBA
Beschikbaar voor

1reactie

Heb zojuist de Nacon en Raiju met elkaar vergeleken, Nacon ligt inderdaad beter in de hand en qua opties overtreft deze de Raiju. De prijs van €110 is zeker de moeite waard! Echt meten met de Elite controller van Xbox zou ik niet zeggen, deze is echt nog een klasse apart.

Rating:0