MSI Trident 3 Arctic

"De Trident 3 verbaast op alle vlakken"

za 30/06/2018
Praga
1 reacties

MSI innoveert constant om zo aan de top van de gamingmarkt te blijven. Toen ik de Trident 3 uit de doos haalde, leek het even alsof ik een Xbox One vasthad, maar verder dan het uiterlijk gaan die vergelijkingen uiteraard niet. Ik kreeg de Trident 3 Arctic thuisgestuurd en merkte onmiddellijk hoe licht, draagbaar en mooi deze gamingcomputer is. Of ook de prestaties eenzelfde gejuich ontvingen, lees je hieronder.

Een lichtgewicht computer met een enorm gamingpotentieel moet niet worden vergezeld van een gigantische stroomkabeladapter. Correct toch? Voila, mijn enige bemerking bij deze Trident 3 is gespuwd, wat nu volgt is uitsluitend positief nieuws over MSI’s mini-desktop. Hoe verdomd geil oogt dit beestje niet? Ik klink wellicht te lyrisch aangezien ik het met een Xbox One vergelijk, maar vergeet die kolossale desktops die een volledige gamingbureau inpalmen. Bovendien moet je niet aan prestaties inboeten – een zorg die door het hoofd van velen zal spoken – waardoor je best voor dit prachtige exemplaar mag opteren. MSI commercialiseert de Trident-reeks overigens zelf als een Xbox One-killer, maar zelfs de Xbox One X trekt bleek weg bij het inspecteren van deze hardware. 1.600 euro is niet niets; je legt geld op tafel voor deze zeldzame cocktail van mobiliteit en prestatieskracht.

Esthetisch dik in orde

De standaard Trident 3 is een pak goedkoper, maar de Arctic-versie die wij toegestuurd kregen is uitgerust met een GTX 1070. Dit is een uniek model, de andere reeksen kregen een 1060, waardoor de prijs iets hoger ligt. De drietandachtige driehoek aan de zijkant van deze krachtpatser kan in verschillende kleuren worden opgelicht. MSi blijft zo trouw aan haar ‘het oog wil ook wat’-uitgangspunt en tegelijk wordt ook de naam in de verf gezet. Zover het esthetische, laten we onder de motorkap gaan kijken. Daar tref je high-end hardware aan, die eigenlijk weinig uitleg vergt. Als processor opteert MSI in ons model voor de i7-8700-upgrade, wat meteen de nieuwste versie van dit model betreft. Het leuke aan de desktop is de geluidsstille prestaties: zelf wanneer je zeker weet dat de CPU in turbomodus is gegaan, moet je moeite doen om hem geluid te horen maken. Ook qua warmtegeneratie worden we niet teleurgesteld: die valt erg goed mee.

Het DDR4-geheugen bestaat uit twee latjes van 8GB 2,4GHz, voor een totaal van 16GB. Dat kan vrij makkelijk richting 32GB worden geüpgraded, want nadat je een zijpaneel hebt verwijderd wijst alles zichzelf uit, zelfs voor de grootste computerleken. Qua opslag word je ondanks de beperkte ruimte verwend: 256 SSD-opslagruimte en daarnaast een HDD van nog eens 1TB.

Grafisch top

De grafische prestaties worden door de GTX 1070 verzorgd en ook al bestaat er een groter broertje, de 1080, toch zal je bij geen enkel spel op prestatieproblemen botsen. Ikzelf draaide The Witcher 3 met een 4K-mod zonder enige FPS-hapering en ook GTA Online bolde naar behoren. Je krijgt ook dito aansluitingsmogelijkheden: DVI, tweemaal HDMI en tweemaal DisplayPort, uiteraard de nieuwste standaarden. Ook aan de voorkant van de Trident 3 vind je een HDMI-aansluiting terug, die je kan gebruiken om je virtual reality-headset aan te sluiten. Zo vermijd je geharrewar met kabels die overal achter blijven haken en wordt het inpluggen en terug verwijderen ervan geen gedoe.

 

Conclusie

De Trident 3 verbaast op alle vlakken. De prijs valt best mee, want zo’n portabel en krachtig toestel is amper gezien. De flashy, witte uitvoering die wij thuisgestuurd kregen lijkt op een Xbox One maar intern is deze pc tien keer krachtiger. Een echte aanrader voor zij die hun gamingdesktop regelmatig van locatie verhuizen.

 

 

 

Releasedatum
TBA
Beschikbaar voor

1reactie

Allemaal leuk en wel, maar nergens in heel dit artikel wordt er gesproken over temperaturen.
Als je er wat reviews op naleest of gewoon al gebruikers ervaringen zie je snel posts waarin mensen klagen over temps van 90+ °C. En dat wil je echt niet hebben in een gaming systeem.

Rating:0