MSI Infinite A

Vooral de kleurtjes zijn prettig

ma 02/07/2018
Michael
0 reacties

Soms mag het wat meer zijn. Qua hardware staat MSI’s Infinite A-desktop middenin het prestatiesegment, maar het uiterlijk springt onmiddellijk in het oog. Veel kleurtjes, de mogelijkheid om het zijpaneel door een glazen exemplaar te vervangen en alle hedendaagse vereisten voor 4K-gaming en virtual reality zijn aanwezig. De prijs, die rond de € 1.500 schommelt, ligt aan de hoge kant, je vindt de aparte onderdelen goedkoper, maar het blitse RGB-gehalte ligt zo hoog dat je dat eventueel door de vingers kan zien.

MSI moet het bij de Infinite A van het uiterlijk hebben, want zoals gezegd kan een ervaren pc builder dezelfde hardware-onderdelen goedkoper zelf assembleren. Dat is doorgaans het geval met merk-pc’s, maar dankzij de kleurrijke afwerking wil je soms die enkele tientallen euro’s extra betalen om dat ene model in huis te halen. Dat gevoel had ik bij de Infinite A (GTX 1060-versie), want hoewel het geheel als saaie bedoeling uit de doos komt, kan je deze computer op luttele minuten in een prachtige gamingdesktop transformeren. Dat begint met het instellen van het voorste paneel, dat miljoenen verschillende kleurtinten kan weergeven, en dan vraag je je stilaan af wat er in die onderste kartonnen omslag binnenin de geleverde doos schuilt. Het antwoord is een glazen zijpaneel dat je – voorzichtig – kan bevestigen om de vele kleurrijke toetsen aan de binnenkant bloot te leggen. Het oog wil ook wat en wordt bij dit exemplaar uitvoerig in de watten gelegd.

Goede hardware zonder te verrassen

Het innerlijke van de computer presteert fantastisch en kan alle moderne games op de hoogste instellingen draaien zonder daarbij te sputteren. Lees: PUBG overschrijft 100FPS zonder moeite, The Witcher 3 kan perfect met de recente Reshade-mod worden gespeeld en – dit kon ikzelf niet testen – virtual reality mag geen probleem vormen. Het processorgedeelte wordt door de i7-8700 verzorgd; niet te overclocken, maar dankzij de 4,2GHz-boostsnelheid is daar ook geen nood aan. De kenner/aandachtige lezer merkt uiteraard dat we een Coffee Lake-computer bespreken, de nieuwste generatie Intel-CPU’s zeg maar, wat op een tikkeltje minder energieverbruik neerkomt. Je voelt het amper in je portefeuille noch in de prestaties; de nieuwere Coffee Lake-processoren ondersteunen DisplayPort 1.2 en HDMI 2.0, waardoor ze wel een zekere meerwaarde aan de dag leggen. Het hart van je computer wordt aangevuld met 8GB DDR4-geheugen. Het moederbord ondersteunt tot maximum 64GB, uitbreiden kan probleemloos.

Naar opslagcapaciteit toe blinkt de Infinite A uit. Standaard krijg je een SSD die 256GB telt en dat snelle opstartschijfje wordt door een HDD van 2TB aangevuld. Bovendien is dat een harde schijf van 7200 rotaties per minuut, waardoor het wegschrijven van je muziek, afbeeldingen of video’s aan een aanvaardbare snelheid gebeurt. Dankzij de 256GB SSD-ruimte kan je bovendien enkele games van die snelheidsboost laten genieten; eigenlijk is 128GB volledig achterhaald. Voor roestige pc-gebruikers die nog regelmatig een DVD insteken; jullie mogen opgelucht ademhalen, er is een DVD-lezer/-schrijver aanwezig! De term ‘roestig‘ is overigens zeker niet denigrerend bedoeld, maar het digitaal downloaden van games is in en Windows 10 kan je zonder problemen naar een USB-stick downloaden. ’t Is maar dat we volledig zijn.

Grafische middenmoter

Wellicht dat ene onderdeel waar je meer over wilt te weten komen, de grafische kaart, komt uit NVIDIA’s middensegment. Niet de topkaart (1080) of de al bijna even goed 1070, wel een GTX 1060 met 6GB geheugen. Die scoort respectievelijk ~27 % en ~15 % slechter dan beide topkaarten, maar toch volstaat het om alle recente games op Ultra Settings te spelen zonder aan prestaties te moeten inboeten. Met DisplayPort, HDMI en DVI zijn alle standaarduitgangen aanwezig en kan je zonder problemen drie schermen aan de Infinite A koppelen. Zo’n multimonitor-setup vergt meer rekenkracht, maar deze computer kan dat. Bovenaan het achterpaneel vind je overigens een op het eerste zicht vreemd gepositioneerde HDMI-ingang, maar die staat daar voor een reden. Zo kan je VR-headsets op een gebruiksvriendelijke manier inpluggen zonder al te veel te moeten knoeien. Ook de andere aansluitingsmogelijkheden zijn perfect aan onze hedendaagse noden afgestemd. Vier USB 3.0-poorten, zelfs tweemaal USB 3.1 en om het af te leren ook drie USB 2.0-exemplaren.

Op zich vind je binnenin deze computer geen onverwachte verrassingen terug, ook geen hardware-uitschieters. De prestaties zijn top, maar er zijn betere processoren en grafische kaarten op de markt beschikbaar. Je betaalt eigenlijk voor de fantastische, kleurrijke omkadering. Wil je dus een ‘mega vette’ computer, dan is de Infinite A zeker een aanrader. Anders hou je je spaarcenten beter voor een zelfgebouwde computer opzij.

 

 

 

Releasedatum
TBA
Beschikbaar voor