Meer verkochte Switch-consoles dan PS4's dit jaar?

wo 11/07/2018
Michael
0 reacties

Als we een van 's werelds grootste marktonderzoekers mogen geloven, zal de Nintendo Switch in 2018 de vaakst verkochte console worden. NPD denkt dat de Switch het vierde kwartaal zal domineren om ook het jaartotaal op z'n naam te schrijven.

Nintendo zal dit uiteraard graag lezen. Momenteel staat Sony's PlayStation 4 nog steeds bovenaan, maar dat komt misschien verandering in. Ondanks de sterke groei van de Xbox One én Sony's reputatie zou de Switch hét eindejaarscadeau moeten worden.

Met Pokemon: Let’s Go, Pikachu, Pokemon: Let’s Go, Eevee, en Super Smash Bros. Ultimate komen er natuurlijk knallers van formaat aan. Veel gamers wachten op een van deze games om eindelijk een Switch in huis te halen (hoewel er reeds voldoende topgames beschikbaar zijn?). 

Ook qua videogames wilde NPD een voorspelling doen: Red Dead Redemption 2 zal die strijd winnen, aldus het onderzoeksbureau. 

Allemaal interessante voorspellingen, maar in hoeverre we hier de waarheid neerpenden? Het blijft koffiedik kijken natuurlijk, al gunnen we het Nintendo van harte. Het zou nog meer third-party ontwikkelaars overtuigen om voor dit innovatieve platform te ontwikkelen.