Meer dan 40 laptops met NVIDIA's RTX GPU's in aantocht

ma 07/01/2019
Michael
0 reacties

Hardware-ontwikkelaars sparen hun aankondigingen waar mogelijk altijd op tot aan het begin van het nieuwe kalenderjaar. Dan vindt de Consumer Electronics Show plaats, CES dus, en die beurs wordt traditioneel met zwoele nieuwigheden overladen.

NVIDIA kondigt bijvoorbeeld aan dat talloze fabrikanten hun nieuwste grafische chips, de RTX-reeks, gaan gebruiken om laptops nog meer grafische pracht en praal te laten tevoorschijn toveren.

Onder meer ASUS, Acer, Dell, HP, MSI en Razer werken aan zulke laptops, en de releases zullen vanaf eind deze maand, begin februari beginnen binnen te lopen. 

De RTX-reeks, in pc-termen momenteel als RTX 2070 en RTX 2080(Ti) gekend, voegen met hun verbeterde prestaties, ray-tracing en DLSS niet-verwaarloosbare extra's toe.

Ray-tracing zorgt ervoor dat objecten nog realistischer worden weergegeven, wat onder meer op vlak van reflecties enorme verbeteringen met zich meebrengt. DLSS is dan weer de afkorting voor deep learning super-sampling, waarbij artificiële intelligentie een aantal frames combineert om de best mogelijke beelden op het scherm te tonen.

Meer informatie moet nog volgen, ongetwijfeld zullen verschillende fabrikanten CES aangrijpen om meer nieuws te verspreiden, en hopelijk kunnen we jullie dan snel op de hoogte brengen van de nieuwste gaminglaptops die deze RTX-chips zullen gebruiken.

Releasedatum
TBA
Beschikbaar voor