Mad Box wordt compleet nieuwe 120FPS VR-console

Eindelijk meer concurrentie voor PS4/XOne/Switch

wo 02/01/2019
Michael
2 reacties

Project Cars-ontwikkelstudio Slightly Mad heeft de handen vol. Een halve maand geleden kondigde CEO Ian Bell het bestaan van Project Cars 3 aan, en nu ontwerpen ze zelfs een spiksplinternieuwe console! De voorlopig werknaam, de Mad Box, doet ons alvast watertanden.

De CEO benadrukt namelijk dat de console, die binnen twee à drie jaar klaar moet zijn, een high-end gaming pc het vuur aan de schenen moet leggen. Daarnaast weigert hij ontwikkelaars beloningen te geven om hun game exclusief op de Max Box te lanceren, en ligt de focus op virtuele realiteit. Alle huidige en toekomstige VR-headsets zullen worden ondersteund.

Aangezien de gesprekken met potentiële leveranciers op volle toeren draaien, kan Bell weinig prijsgeven. Toch mogen we dromen van 120FPS, wat de VR-ervaring ten goede moet komen.

Hij ziet heel veel potentieel in de consolemarkt, omdat er nu een soort oligopolie heerst: slechts drie concurrenten waar er plaats is voor meer. Als richtprijs wil hij de huidige consoleprijzen volgen, dus met interne krachtpatserhardware zou dat echt fantastisch zijn. Wordt vervolgd!

2reacties

Quote
een high-end gaming pc het VOOR aan de schenen moet leggen
End quote
Vuur, klein typfoutje

Rating:0

Thanks, aangepast!

Rating:0