HP Omen op gamescom

Dit kan je de komende maanden van HP verwachten

za 01/09/2018
Lazlo
0 reacties

HP zet intussen twee jaar volop in op gamers met hun uit de kluiten gewassen Omen-reeks. Momenteel vervoegt ook Pavilion Gaming het rijtje, waar ik je enkele weken geleden nog een stand van zaken over meebracht. Op gamescom gaat het voor de computerbouwer echter om hun eigen ‘main event’. Dit is wat we van Omen mogen verwachten de komende maanden.

Een minder opzichtige toren

Intussen kent iedereen wel de Omen X. Al is het maar om zijn opzichtige kubusvorm, en natuurlijk de beefy specs voor de ultieme top van de gaming pc voedselketen. Dit jaar lanceert HP ook een minder uit de kluiten gewassen Obelisk-reeks towers, deze keer zonder atypisch design. In de aankomende Omen-desktop pc’s kan je je verwachten aan veel customisation-opties, een meer neutraal ontwerp, en de mogelijkheid meteen aan de slag te gaan met de eerste Turing-kaarten van Nvidia. Dat lees je goed, de Omen zal je de optie geven tussen de typische GTX-kaarten, en de nieuwe RTX-kaarten. Verder krijg je in de desktop-torens de herkenbare flexibiliteit die we intussen van Omen gewend zijn. Een huisgebouwd Omen-moederbord waar je zelf gemakkelijk nieuw RAM-geheugen aan kan toevoegen, gemakkelijke toegang tot de processor van het beest dat je gekocht hebt, en de modulaire structuur die je gewend bent van een custom-samengestelde pc. De serie start rond de € 899, maar kan algauw tot in de duizenden euro’s oplopen, afhankelijk van de technologie die je in je gamingmonster wilt stoppen.

Pc-gaming op je smartphone

Een andere indrukwekkende technologie die HP tijdens gamescom tentoon stelde, is de Omen Stream-applicatie. Die kan je momenteel al gebruiken om op een underspec’d pc zware games te streamen die je mogelijks op je beefy gamingrig thuis hebt staan. Dit jaar wil HP nog een stapje verder gaan en je de kracht van je gaming pc bieden in je broekzak. Met andere woorden: binnenkort kan je de Omen Stream-applicatie ook op je smartphone gebruiken. Enkel Android komt er momenteel voor in aanmerking, maar dat kan naar de toekomst toe nog veranderen. Ik kreeg alvast de eer om de applicatie te testen op een Samsung Galaxy-smartphone, en moet zeggen dat ik best onder de indruk ben. Forza Horizon draait relatief vlotjes op de smartphone en ziet er zelfs nog behoorlijk mooi uit. Er is nog een kleine input lag waar HP een antwoord op moet zien te vinden, maar aangezien er nog geen concrete releasedatum beschikbaar is voor de app, neem ik aan dat het ontwikkelteam daar momenteel serieus aan sleutelt. De technologie wordt ook ontwikkeld met de meer betrouwbare 5G technologie in het achterhoofd, dus ik neem aan dat HP nog wel even tijd heeft voor deze app een echte must have zal worden voor gamers.

 

Een headset om het hoofd koel te houden

Save the best for last, zou ik zo zeggen; HP toonde me ook de nieuwste Omen-headset die momenteel in ontwikkeling is. De Omen Mindframe, heet het hebbeding, en hij doet alles wat je van een normale headset verwacht. Stereo sound, microfoon die aanspringt wanneer je hem uitklapt, de hoofdband is zelfs best flexibel, wat hem wellicht ook duurzaam maakt voor rondreizende gamers. Maar de hoofdvogel is de nieuwe gepatenteerde technologie die HP in deze headset gepropt heeft. De oorschelpen houden namelijk actief je oren koel wanneer je de headset op hebt. Jup, deze over-ear headset heeft een koelsysteem ingebouwd dat je oren tijdens lange gamingsessies niet oncomfortabel laten opwarmen. Terwijl ik dit schrijf zit ik zelf met een behoorlijk warme bluetooth koptelefoon van Audio Technica om m’n oren, dus nu heb ik zelfs meer dan ooit oor naar het concept. Geen nood, er is geen ventilator in de oorschelpen ingebouwd die irritant in je oren zit te blazen (en intussen irritant zoemt), al heeft HP die optie wel verkend. Nee, in de Mindframe werkt HP met luchtverplaatsing die gecreëerd wordt door een reeks magneten in de oorschelpen. Over geluidkwaliteit kan ik momenteel geen uitspraken doen, doordat de headset niet met geluid te testen viel. Hij zit in ieder geval wel comfortabel, en heeft in verhouding nog een betaalbare prijskaart van € 199. Oh ja, en de koeling werkt écht en is effectief geruisloos.Tempting to say the least ...

Releasedatum
TBA
Beschikbaar voor