GeForce Now-bèta: 1080p60FPS op een slechte computer

Kwaliteit wordt via het net naar jou gestreamd

ma 08/01/2018
Michael
0 reacties

Heb je een slechte computer, maar wil je toch games met hoge instellingen spelen om zo adembenemende graphics te zien? Deze utopie wordt waarheid dankzij GeForce Now, een nieuw Nvidia-project.

Nvidia zelf heeft namelijk datacenters volgepropt met enorm krachtige gamingcomputers, die de games voor jou verwerken. Vervolgens worden de beelden naar jouw scherm gestreamd. Je gamesbibliotheek zoals Steam of Uplay is onmiddellijk compatibel.

Voorlopig lijkt het een zeer kostelijk alternatief voor een betere computer te zijn, want GeForce Now zal 25 dollar per 20 uur kosten. Dit zijn de eerste prijzen die al een tijdje op het internet circuleren.

Gelukkig kan je je nu inschrijven om een bètatest mee te maken. Dat kan via de officiële website, maar Nvidia deelt via social media mee dat de wachttijden oplopen door het enorme succes van de testfase.

Op onderstaande grafiek krijg je per games twee cijfers te zien: de blauwe FPS-lijn toont het aantal Frames per Seconde op de laagste instellingen, met een slechte computer. De groene lijn de FPS op de hoogte instellingen met GeForce Now, nog altijd op die slechte computer.

Je hebt wel een zeer degelijke internetverbinding nodig.

  • 10 Megabits per seconde: minimumvereiste;
  • 20 Megabits per seconde: aangeraden voor 720p60FPS-kwaliteit;
  • 50 Megabits per seconde: aangeraden voor 1080p60FPS-kwaliteit;
  • <60ms ping tot aan één van de zes NVIDIA-datacentra.

Inschrijven kan via de officiële website.

Releasedatum
TBA
Beschikbaar voor