Dragon War Shock 4 (PS4)

Goedkoop alternatief maar...

do 02/02/2017
Jonathan
1 reacties

De Chinese accessoirebouwer Dragon War is van alle markten thuis. Naast pc-accessoires zoals controllers, toetsenborden en muizen, ontwikkelt het ook tal van toebehoren voor consoles. Wie een nieuwe PlayStation 4-controller zoekt en niet veel geld wil uitgeven aan een officiële DualShock 4-, Nacon Pro- of Razer Rajiou-controller, kan voor een zeer scherpe prijs misschien deze Dragon War Shock 4 in overweging nemen… 

Controllers zijn er écht in alle soorten maten en gewichten maar niet geheel onbelangrijk: er plakt ook telkens een ander prijskaartje op. De professionele controllers van Nacon en Razer heb je niet onder de honderd euro en wie een officiële Sony-controller wil, moet ook nog eens minstens zestig euro dokken. Dragon War’s Shock 4 is verkrijgbaar voor maar veertig euro maar dat zonder de vertrouwde touchpad. Gezien de Shock 4 geen officiële Sony-licentie op zak heeft denk ik dat het weglaten van de touchpad een noodzaak was. In plaats daarvan zijn er wel twee knoppen aanwezig die de functionaliteit van de touchpad overnemen. Een patroon tekenen zoals nodig is in Tearaway, is helaas niet mogelijk. Gelukkig zijn er niet veel games die de touchpad ondersteunen.

Aangezien de Shock 4 geen Sony-licentie heeft, ontbreken ook alle officële PlayStation-referenties op de controller. Zeg vaarwel aan alle gekende PlayStation-knoppen want Dragon War heeft zijn eigen interpretatie op de wereld losgelaten. De X is een omgevallen T terwijl de driehoek een been ontbreekt. De kleurencodes werden wél aangehouden. Wie net als mij zeer vertrouwd is met de plaatsing van de PlayStation-knoppen zal echter geen hinder ondervinden. Voor nieuwkomers kan dit anders liggen. De algemene vormgeving van de Shock 4-controller heeft veel weg van de DualShock 4-controller waarbij de kleuren zwart en blauw overheersen. In tegenstelling tot Sony’s eigen controller, ontbreekt ook een ingang voor de microfoon en uitgang voor de audio.

De Dragon War Shock 4 ligt heerlijk in de hand en dat wellicht door z’n iets kleinere vormgeving. Het gebruikte antislip-materiaal voelt uiterst goed aan en ook de joysticks zijn van een hogere kwaliteit dan Sony’s eigen controllers. De Shock 4-joysticks bevatten namelijk ribbels als reliëf waardoor je steeds volledige controle over de joysticks hebt. Ik heb nooit het gevoel gehad dat de joysticks van onder mijn duimen schuiven. Ook de triggers zijn een heel stuk beter dan ik durfde te vermoeden. Wie net als mij een raceliefhebber is, zal merken dat de triggers meer grip geven dan de standaard DualShock 4-controller.

In tegenstelling tot de professional-controllers van Nacon en Razer komt deze Shock 4 niet met extra knoppen. Een groot gemis is dit niet maar gezien het al niet standaard met een touchpad en audio in/uit komt, lijkt het moeilijk om deze Shock 4 aan te bevelen. Het is een goedkopere variant van de DualShock 4 en is op sommige vlakken beter maar daar blijft het jammer genoeg ook bij.

Conclusie:

Voor wie een alternatief voor z’n defecte DualShock 4-controller zoekt en niet veel geld wil uitgeven hebben we goed nieuws: neem eens een kijkje naar de Dragon War Shock 4. Hoewel de controller zonder touchpad en audio in/uit wordt geleverd, maakt een adviesprijs van veertig euro misschien deze ontbrekende componenten goed. Ohja, de Shock 4 is enkel wired te verkrijgen dus wie toch een draadloos exemplaar wil, moeten we alsnog doorverwijzen naar Sony’s eigen DualShock 4.

Releasedatum
TBA
Beschikbaar voor

1reactie

Hoi Jonathan,

Zou het mogelijk zijn om eens te testen of deze controller ook werkt op PC? Bij voorkeur in Steam games met controller support.

-Prophex

Rating:0