Dragon War Phantom G4.1

Futuristische gaming muis

wo 01/02/2017
Jonathan
1 reacties

Nieuw in het Dragon War-gamma is de Dragon War Phantom G4.1. Al zou ik hem niet echt nieuw noemen aangezien de Phantom G4 zelf al enkele jaren uit is, en ik deze G4.1 vooral als een verbeterde versie zie van de Chinese accessoirebouwer Dragon War. Ik mocht alvast deze Transformer-achtige gaming muis onder handen nemen.

De eerste keer dat ik de Dragon War Phantom G4.1 zag, dacht ik spontaan aan Transformers. Menig Transformers-fan zal net als ik naar een verborgen knop zoeken om van de Phantom G4.1 een Transformersrobot te maken. Helaas, na ettelijke uren zoeken heb ik het moeten opgeven, de Phantom G4.1 ziet eruit als een Transformersobject waaruit zo een robot tevoorschijn kan springen maar in de praktijk is het een doodgewone gaming muis.

De Phantom G4.1 is gemaakt van een rubberachtig materiaal dat eigenlijk heel goed aanvoelt. Het scrollwiel rolt eenvoudig, heeft een leuk reliëf en plakt zo niet aan de vinger als de meeste scrollwheels. Wil je op de linker- en rechtermuisknop drukken, dan moet je al vrij hard doorduwen zonder dat het écht storend wordt. De klik is duidelijk hoor- en voelbaar, dus eigenlijk weet je altijd of je de knop ingedrukt hebt of niet. Aan de zijkant zijn tal van standaard knoppen voorzien maar Dragon War heeft ook een extraatje voorzien voor de first person shooter-spelers: een heuse aimknop. Wie op deze kleine aimknop drukt, zal merken dat het DPI drastisch naar beneden gehaald wordt zodat een headshot nog nauwkeuriger genomen kan worden. Laat je de aimknop los, dan schakelt de muis ogenblikkelijk terug over naar jouw ingestelde DPI.

Wie kleine handjes heeft, kan met de Phantom G4.1 in de problemen komen. Zoals je op de foto’s kan zien is deze gaming muis niet van de kleinste, al heeft de Phantom G4.1 enkele ombouwmogelijkheden. Zo kunnen de ‘palm rest’ en zijkanten naar voor- of achter geschoven worden. De ‘palm rest’ kan on the fly aangepast worden waarbij de zijkanten van de gaming muis via een bijgeleverd sleuteltje eerst losgevezen moeten worden. De zijkanten kan je eigenlijk maar op twee standen zetten waarbij het volgens mij toch mogelijk is om een viertal verschillende standen te voorzien. Op vlak van verstelbaarheid scoort de Phantom G4.1 dus ondermaats.

Leuk voor shooterfans is de aiming-knop.

Met een adviesprijs van €79 verwacht ik toch dat de Phantom G4.1 met extra gewichten geleverd wordt. Andere gaming muizen in deze prijsklasse hebben zulke features wel. Voor sommigen zal de Phantom G4.1 met z’n 150 gram wel zwaar genoeg zijn maar er zijn mensen die liever een nog zwaardere of zelfs lichtere muizen onder de vingers willen. Op vlak van software kan je met bijgeleverde software dan weer wél vanalles instellen. In totaal kan je vier verschillende DPI-instellingen opslaan die tot 9500 DPI kunnen gaan. Op 9500 DPI is de Phantom G4.1 zodanig gevoelig dat het zelfs voor mij niet prettig meer is om de gaming muis te gebruiken terwijl ik wel van een zeer gevoelige gaming muis hou.

De Dragon War Phantom G4.1 komt met een stevige en lange geweven usb-kabel en een pakketje extra reservekussentjes van 3M. Dit laatste is toch wel een belangrijke toevoeging want met behulp van deze kussentjes hoef je de Phantom G4.1 eigenlijk niet op een muismat te gebruiken. Eender welk oppervlakt volstaat om de gaming muis deftig te laten werken. Maar dit heeft als nadeel dat de kussentjes snel afslijten. Of dit laatste als een meerwaarde tegenover concurrerende gaming muizen aanzien moet worden, laat ik nog in het midden.

Conclusie:

De Dragon War Phantom G4.1 is eigenlijk geen speciale muis. De gaming muis oogt futuristisch maar iemand met kleinere handen zal snel krampen in z’n hand krijgen aangezien de Phantom G4.1 vrij groot is. Hoewel de gaming muis met verschillende verstelmogelijkheden komt, zijn de mogelijkheden toch nog te beperkt. Ook het niet kunnen aanpassen van het gewicht is een onbegrijpelijke misser daar de Phantom G4.1 standaard al 150 gram weegt. Met een adviesprijs van €75 zijn er betere alternatieven op de markt dan deze Dragon War Phantom G4.1. Daarom dan ook 'slechts' een bronzen beker.

Releasedatum
TBA
Beschikbaar voor

1reactie

De grootste (dure) rommel dat er in muizen zijn is deze muis!
wie heeft dit getest en hoe lang?
de bodemplaat is na enkele weken al wat vervormd en muis is voor de vuilbak!
koop deze zeker niet want je bent geschareld.

Rating:0