Dragon War Aegis Wireless Headset (PS4)

Draadloze budgetheadset

ma 06/02/2017
Jonathan
0 reacties

Vorige week konden we aan de slag met de geslaagde Dragon Shock Ultimate Wireless Controller voor pc, deze keer voelen we de Dragon War Aegis Wireless Headset aan de tand. Of beter gezegd: oren?

De Dragon War Aegis Wireless Headset lijkt eigenlijk de mosterd te zijn gaan halen bij Turtle Beach. Heel wat Turtle Beach-headsets hebben dezelfde vormgeving als de Dragon War Aegis. Wie ligt daar echter wakker van als zowel de headsets van Turtle Beach als deze Dragon War Aegis Wireless Headset ergonomisch aanvoelen?  Een headset blijft immers een headset en extreem veel wijzigingen kan je hier niet aanbrengen lijkt me. De enige aangename wijziging voor consumenten vinden we vooral in de prijs. Turtle Beach bevindt zich meestal in het hogere prijssegment waar deze Dragon War Aegis al te koop is vanaf €55. Een koopje of sloeg de Chinese accessoirebouwer alsnog de bal mis?

De Dragon War Aegis Wireless Headset zit opnieuw in een stevige doos en komt met tal van extraatjes. Zo komt de headset met enkele usb-kabels, een externe zender, audiokabels waaronder een optische kabel en tal van papierwerk. Aansluiten is niet eenvoudig aangezien je met een extra zender moet werken. Deze zit standaard mee in de doos maar wie in het bezit is van een PlayStation 4 Slim-console zal wel al gemerkt hebben dat Sony de optische uitgang gesloopt heeft. Laat dit net de uitgang zijn die je op de Dragon War Aegis-zender moet aansluiten. Op diezelfde zender dien je ook nog een usb-kabel aan te sluiten. Consolegamers – het doelpubliek van deze headset – dienen ook nog een keertje een usb-aansluiting op te offeren. Eigenlijk had het veel eenvoudiger geweest als de Dragon War Aegis rechtstreeks via Bluetooth verbonden kon worden. Echt plug & play is het dus niet.

Eenmaal je alles correct hebt kunnen aansluiten – inclusief de instellingen die je audio uit de optische uitgang moet -, is de Dragon War Aegis gebruiken wél eenvoudig. De headset aanzetten doe je met één druk op de knop waarna het pairen met de zender automatisch verloopt. Op de headset vinden we naast de pair-knop nog een stroomknop en diverse ingangen voor verschillende kabels en de bijgeleverde microfoon. Verder zijn er ook fysieke volumeknoppen aanwezig voor zowel game audio als chat-audio.

De Dragon War Aegis oogt robuust maar ziet er wel vrij goedkoop uit. Vooral het blauwe materiaal blinkt ontzettend hard en straalt goedkope plastic uit. Wanneer ik de headset voor de eerste keer in m’n handen had, vroeg ik me spontaan af hoe lang het toestel zou meegaan. Hoewel de verpakking beschrijft dat de Dragon War Aegis van hoogwaardige materialen gemaakt is, kraakt de headset langs alle kanten en voelt hij ook niet echt robuust aan. De oorschelpen voelen wel aangenaam aan maar de rest van de headset druk enorm hard tegen het hoofd. De Dragon War Aegis is dus niet voor ieders hoofd bestemd, en ik zou hem verre van ergonomisch noemen. Wie een te dik hoofd heeft, laat deze headset na een uurtje gamen links liggen en moet een pijnstiller nemen.

De Dragon War Aegis beschikt ook over surround sound en deze is best goed. Je kan zeer goed aanhoren waar het geluid vandaan komt maar echt baanbrekend kunnen we de audiokwaliteit van de headset ook niet noemen. Opvallende feature is de geluidsonderdrukking waardoor geluiden van buitenaf vrij goed gefilterd worden. Het kanteleffect is echter wel een kleine ruisverhouding die bijna altijd aanwezig is.

Conclusie:

De Dragon War Aegis is voor €55 verkrijgbaar. Dat is vrij goedkoop voor een draadloze headset die met geluidsonderdrukking uitgerust is. Ik vind persoonlijk de headset er niet uitzien, en ook niet echt ergonomisch op het hoofd zitten. Een lichtgewicht is het wel en de batterij gaat tientallen uren mee. Let wel op: de Dragon War Aegis is alles behalve een plug & play-toestel.

 

 

Releasedatum
TBA
Beschikbaar voor