Dragon Shock Ultimate Wireless Controller

Goede en goedkope draadloze pc-controller?

wo 18/01/2017
Jonathan
0 reacties

De Chinese accessoirebouwer Dragon War draait al enkele jaren mee en naar eigen ervaring kan ik toch met zekerheid zeggen dat het bedrijf koning is in goedkope alternatieven. Voor een tiental euro’s koop je bij Dragon War een degelijk accessoire terwijl meeste andere grote merken het dubbele kosten. Ik nam de Dragon Shock Ultimate Wireless Controller voor pc onder handen.

De Dragon Shock Ultimate Wireless Controller oogt een vreemde controller. Enkele jaren geleden konden we ook al een keertje aan de slag met de Dragon Shock voor de PlayStation 3 en die typeerde zich vooral in felle blauwtinten. Zoals je kan zien koos het Chinese Dragon War voor felle oranjetinten als uithangbord voor hun Dragon Shock Ultimate Wireless Controller. Je kan de kleur spuuglelijk, vinden maar ik vind hem eigenlijk nog wel te pruimen. Wat véél belangrijker is, is de prijs. Met een adviesprijs van €40 koop je een draadloze Xbox-imitatie die zowel op Windows als op iOS bruikbaar is. Dit via bijgeleverde wireless dongle. Je zal dus een usb-aansluiting moeten opofferen wil je met deze Dragon Shock Ultimate Wireless Controller aan de slag willen.

Aansluiten via een mini-usb is ook mogelijk. Deze aansluiting kan je dus niet enkel gebruiken om je wireless controller bedraad te maken, maar dient ook om de ingebouwde 600 mAh-batterij op te laden als je later opnieuw draadloos aan de slag wil. Het draadloze signaal van de Bluetooth-dongle moet ongeveer tien meter ver reiken. Aan knoppen is er in elk geval geen gebrek. De Dragon Shock Ultimate Wireless Controller komt met zeventien toetsen, hetzelfde aantal als een standaard Xbox 360-controller. Dragon War is kaas gaan halen bij Microsoft, want de algemene vormgeving van zowel de knoppen als de controller is keurig overgenomen van een Xbox 360-controller al werd de linker joystick en d-pad omgewisseld om meer het PlayStation-gevoel te krijgen. Beide layouts zouden voor mij werkbaar zijn al krijgt de huidige toch mijn voorkeur.

Dragon Shock Ultimate Wireless Controller

De eerste keer dat ik 'm zag, dacht ik dat de controller van een goedkoop plastic gemaakt ging zijn en dat de controller binnen de kortste keren kapot zou gaan. Toen ik de controller effectief in handen had, was ik stomverbaasd over de bouwkwaliteit. De controller oogt misschien goedkoop, maar het Chinese Dragon War heeft duidelijk expertise in het maken van oerdegelijke controllers. Op geen enkele manier konden we de controller laten kraken of het plastic laten vervormen. Ook de triggers, d-pad en andere knoppen reageren perfect én voelen nog eens goed aan ook. Wel heb ik vragen bij de levensduur van de joysticks. Hoewel ze van een harde plastic gemaakt zijn kan het zijn dat ze na een jaar intens gebruik hetzelfde lot tegemoet gaan als mijn andere controllers. Als dat zo is, update ik in elk geval deze review.

Conclusie:

De Dragon Shock Ultimate Wireless Controller ziet eruit als een goedkope controller, maar de bouwkwaliteit overtrof mijn verwachtingen. De controller ligt perfect in de hand en mede dankzij een vrij sterke ingebouwde batterij, kan je de controller voor uren draadloos speelplezier gebruiken. Een echte batterij-indicator hebben we voorlopig niet gevonden. Wie een goede en goedkope draadloze controller zoekt, kan met deze Dragon Shock Ultimate Wireless Controller niet bedrogen uitkomen.

Releasedatum
TBA
Beschikbaar voor