Dragon Cooler Cooling USB Stand

Als het ook iets frisser mag

wo 01/02/2017
Jonathan
3 reacties

Gamen op een laptop is tegenwoordig geen uitzondering meer. Zowel Intel als Nvidia en AMD hun (grafische) processoren verbruiken steeds minder stroom waardoor tegenwoordig desktopvarianten van hun chips hun weg naar gaming laptops vinden. Ongeacht hun lager verbruik produceren ze nog steeds voldoende hitte en dat moet uiteraard gekoeld worden. Wij namen de Dragon Cooler Cooling USB Stand van de Chinese accessoirebouwer Dragon War onder handen.

Hedendaagse laptops worden steeds krachtiger en zuiniger waardoor fabrikanten meer en meer desktopchips in draagbare toestellen stoppen. Zowel Nvidia als AMD stoppen desktopvarianten van hun GeForce GTX -of Radeon RX-reeks in laptops en dat moet natuurlijk deftig gekoeld worden. Zeker als zulke grafische kaarten games zoals Resident Evil 7, Battlefield 1 en tal van andere zwaargewichten te verduren krijgen. De koeling van hedendaagse laptops staat wel op punt maar waarom zou een extern toebehoren geen extra hand kunnen helpen?

In de Dragon Cooler Cooling USB Stand is een laptopstand die voorzien is van maar liefst zes ventilatoren die op drie verschillende modi ingeschakeld kunnen worden. Dit in combinatie met zes verschillende snelheden. Dit laatste is vooral een pluspunt gezien je zo eenvoudig de geluidsterkte van alle ventilatoren kan afstellen op de koeling of het geluid dat je wil. Op maximale stand kunnen alle zes de ventilatoren een aardig zoemend lawaai maken terwijl het gezoem op een lagere stand plots een heel stuk minder klinkt. Gebruik je een headset, dan hoor je de ventilatoren absoluut niet blazen wanneer ze op de hoogste stand gezet worden. Schakelen tussen de verschillende snelheden is trouwens heel eenvoudig door middel van de knoppen aan de voorkant van de stand.

Naargelang de ventilatoren die aan staan zullen er blauwe leds branden. Wanneer alle ventilatoren aanstaan, zal je dus zes blauwe led-verlichte ventilatoren zien. Deze gaan trouwens harder branden wanneer je de ingeschakelde leds in snelheid gaat opdrijven. Draai je op de maximale stand, dan zullen deze van de ingeschakelde ventilatoren dus maximaal branden. Leuk als je in een donkere kamer zit maar voor de rest eigenlijk vrij zinloos.

Alle ventilatoren moeten uiteraard voorzien worden van stroom omdat ze anders niet werken. De stand komt daardoor met een usb-kabel. Bedoeling is de stand met je laptop te verbinden zodat deze voorzien kan worden van stroom. Wie de Dragon Cooler Cooling USB Stand wil gebruiken kan er best rekening mee houden dat je alvast één usb-aansluiting minder zal hebben op je laptop. Gelukkig is de houder zelf ook voorzien van een usb-aansluiting die weliswaar enkel usb2.0-verkeer aan kan. Een gaming muis of toetsenbord moet nog lukken, je smartphone opladen wellicht niet.

Ik zie vooral een minpunt in de bouwkwaliteit van de Dragon Cooler Cooling USB Stand. Het plastic oogt en voelt goedkoop aan en ik vraag me af of een langdurig gebruik in combinatie met een 17 inch laptop de stand op termijn niet kapot zal doen. Een andere opmerking is dat de stand niet heel schuin gezet kan worden waardoor het scherm van je laptop niet echt heel hoog gezet kan worden. In vergelijking met professionele standen kan dit echter wel.

Conclusie:

De Dragon Cooler Cooling USB Stand is een heel betaalbare optie als je op zoek bent naar een laptopstand die ook dienst kan doen als extra koelelement voor je gaming laptop. Het koelen werkt naargelang de luchtinvoer van je laptop vrij goed en je hebt vrij veel controle over welke ventilatoren je ingeschakeld wil en tegen welke snelheid ze moeten draaien. Over de bouwkwaliteit heb ik echter wel mijn bedenkingen al kan je voor een adviesprijs van €29 niet sukkelen.

 

Releasedatum
TBA
Beschikbaar voor

3reacties

mooie review, maar moet het niet Minder stroom zijn in het begin?

Rating:0

Corrected. Thanks!

Rating:0

6 fans + controller + casing voor maar 30 EUR lijkt mij heel goedkoop ...te goedkoop eigenlijk. Ik stel mij toch vragen bij de kwaliteit ervan.

Rating:0