De nieuwe Logitech G-collectie gaat volop voor kleur: "Persoonlijke stijl is belangrijk voor gamers"

Logitech G heeft een nieuwe collectie game-uitrusting geïntroduceerd. Centraal in deze Logitech G-Series Color Collection staat de G733 LIGHTSPEED Wireless Gaming Headset. De hardwarefabrikant trekt volop de kaart van de kleur, want deze wordt uitgebracht in vier kleuren. De Color Collection wordt compleet gemaakt door de G203- en G305-gamingmuizen en het G915 TKL Gaming Keyboard.

"Nu gaming een steeds groter onderdeel wordt van popcultuur, zijn persoonlijke expressie en stijl een groot deel van de identiteit van gamers geworden', zegt Ujesh Desai, general manager van Logitech G. "Met dat in gedachten wilden we een collectie ontwerpen van hoogwaardige game-uitrusting op een leuke en kleurrijke manier."

Van oudsher wordt de game-industrie gedomineerd door game-accessoires en -verpakkingen die bestaan uit grijze, witte en zwarte kleuren. Nu gaming zich uitbreidt om ook in de behoeften van meer verschillende consumenten te voorzien, is Logitech ervan overtuigd dat er een verschuiving is richting persoonlijke expressie van deze communities.

"Door de prominente rol van social media, de komst van user-generated content (UGC) en de snelle groei van streaming worden de uitrustingen en gamekamers van content creators steeds zichtbaarder. Dit moedigt deze gamers aan om anders na te denken over kleurgebruik en de manier waarop zij hun stijl en persoonlijkheid overbrengen. Het investeren in een omgeving die representatief is voor de individuele stijl van de gamer draagt bij aan een meeslepende game-ervaring en de nieuwe Color Collection van Logitech G zal dat versterken", zo luidt het persbericht.

We wilden een headset met volledige functionaliteit ontwerpen waarmee mensen hun persoonlijkheid kunnen laten zien.

De nieuwe G733 draadloze headset wordt uitgebracht in het wit, blauw, lila en zwart. Hij weegt slechts 278 gram, bevat een kleurrijke, omkeerbare hoofdband en is uitgerust met zachte, tweelaagse memory foam-oorkussens die zich aanpassen naar de vorm van het hoofd van de gebruiker, waardoor dit een van de meest comfortabele headsets is die Logitech G ooit heeft ontworpen. Als aanvulling op de G733 heeft Logitech G een collectie kleurrijke hoofdbandstraps onthuld, naast speelse microfoonkapjes die compatibel zijn met alle Logitech G-headsets en microfoons.

"We wilden een headset met volledige functionaliteit ontwerpen waarmee mensen hun persoonlijkheid kunnen laten zien", zegt Tiffany Beers, hoofd audiotechniek bij Logitech G. "De G733 en de beschikbare accessoires doen precies dat. Het is een betrouwbare gamingheadset van hoge kwaliteit die past bij jouw omgeving en waarmee je jouw individuele expressie kunt laten zien zonder in te leveren op technologie."

Naast de G733 kunnen gamers kiezen uit een zwarte of witte versie van het Logitech G915 TKL Wireless Mechanical Keyboard, en een zwarte, witte, blauwe of lila-versie van de Logitech G203 Gaming Mouse en de G305 Wireless Gaming Mouse.

De Logitech G733 LIGHTSPEED Wireless Gaming Headset zal beschikbaar zijn voor €149,99. Het G915 TKL Gaming Keyboard kost €229,99, de Logitech G305 kost €59,99 en de Logitech G203 LIGHTSPEED Gaming Mouse kost €39,99. Alle producten zullen naar verwachting in september 2020 beschikbaar zijn.

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments