Acer pakt uit: nieuwe gaming desktop Predator Orion 5000 én kolossale 43-inch gaming monitor

vr 12/04/2019
Praga
0 reacties

Does size matter? Op het vlak van gaming en zeker monitors speelt de grootte zeker een belangrijke rol. Bij Acer willen ze graag de grootste hebben, en dus kondigt het bedrijf zowel een nieuwe gaming desktop, namelijk de Predator Orion 5000, aan én een kolossale 43-inch gaming monitor.

We nemen onderstaande informatie over uit het persbericht aangezien we de toestellen niet zelf gezien, aangeraakt of getest hebben. Dit artikel is dus puur informatief!

Acer heeft vandaag op zijn wereldwijde persconferentie in New York, Next@Acer, nieuwe aanvullingen op de groeiende lijn Predator gaming producten aangekondigd. De nieuwe Predator Orion 5000 desktopcomputer, die draait op Windows 10, is een mid-tower voor hardcore gamers met de nieuwste Intel Z390-chipset, een Intel CoreTM i9- 9900K-processor van de 9e generatie en een NVIDIA GeForce RTX 2080-GPU. Daarnaast heeft Acer een kolossale 43-inch Predator-monitor geïntroduceerd, evenals nieuwe aanvullingen op het assortiment Predator-gadgets.

De nieuwe Predator Orion 5000 van Acer: perfect voor topgamers

De nieuwe Predator Orion 5000 (PO5-605S) maakt gebruik van een overklokbare, octa-core Intel CoreTM i9-9900K-processor tot de 9e generatie (met Z390-chipset) en ondersteunt dual- channel DDR4-configuraties (tot 64 GB), voor een premium gamebeleving. Voor superieure grafische prestaties is in de revolutionaire NVIDIA TuringTM-architectuur van de NVIDIA GeForce RTX 2080-GPU real-time raytracing en artificial intelligence gecombineerd met regelbare schaduwen, om de gamers volledig onder te dompelen in een visueel verbluffende game- ervaring. Met zo'n buitengewone processor onder de motorkap moet de temperatuur van de Orion 5000 bij piekprestaties goed worden gereguleerd. Dat gebeurt met de Cooler Master CPU-waterkoeler(1). De strategisch geplaatste luchtinlaat- en uitlaatventilatoren en verborgen voeding met eigen, verwisselbaar stoffilter houden alle interne onderdelen van de Orion-toren koel tijdens langdurige gamesessies.

De behuizing van de toren is met een inhoud van 30 liter klein gehouden, zodat gebruikers kunnen kiezen voor een krachtige machine die weinig ruimte inneemt. In het doorzichtige zijpaneel is een laag metaalgaas verwerkt dat, samen met de rest van de kast, de onderdelen in het apparaat beschermt tegen elektromagnetische interferentie. Met 2,5-Gbps Ethernet blijven gamers hun tegenstanders voor. Na hun overwinning hangen ze de headset gewoon op aan een van de twee headsetsteunen van de behuizing.

De Easy-Swap expansiesleuf ondersteunt SATA I/II/III SSD- en HDD-stations van 2,5 inch, voor bestandsoverdracht met snelheden tot 6 Gbps om gegevens snel en gemakkelijk zonder gereedschappen en opnieuw opstarten over te zetten. Dat is ideaal voor gamers die gegevens willen uitwisselen, systemen willen verplaatsen of hun SSD van 2,5 inch snel willen meenemen.

 

Verbeterde RGB

Gebruikers kunnen een RGB-verlichtingspatroon kiezen dat bij hun stijl past, of bij de game die ze spelen. In de verharde hoes zijn lichtbalken en behuizingsventilatoren verstopt die 16,7 miljoen kleuren mogelijk maken. Met Lighting Maker kunnen klanten de belichting nauwkeurig afstemmen en mee laten dansen op de afgespeelde muziek.

De 43-inch Predator LFGD gaming monitor van Acer: de ultieme aanvulling voor de Orion 5000

Acer heeft de Predator LFGD-monitor (Large Format Gaming Display) CG437K P aangekondigd, van maar liefst 43 inch. De 4K-monitor werd ontworpen voor hardcore pc- en consolegamers die op zoek zijn naar een ultrahoge resolutie (3840 x 2160). De snelle beeldverversing van 144 Hz zorgt voor ongelooflijk soepele, haperingvrije beelden - onmisbaar om voorwerpen te volgen die over het scherm vliegen. De AdaptiveSync-functie van de monitor past zich aan aan de framesnelheid van de PC of het console. Het resultaat: ononderbroken gameplay waar de gebruiker zich volledig op kan focussen.

Het VA-scherm heeft een breed kleurengamma van 90 procent van de DCI-P3-kleurruimte, voor opvallende levendige kleuren en diepere zwarttinten. Voor nog levendigere kleuren staat VESA-gecertificeerde DisplayHDRTM 1000-certificering garant voor een beter contrast en een grotere kleurnauwkeurigheid. Klanten ervaren AAA-games dus zoals de makers het hebben bedoeld. Niet alleen hardcore pc-gamers komen aan hun trekken. Consolegamers zullen de drie HDMI-poorten plus een USB Type-C-poort en de 2x DisplayPort weten te waarderen.

De Predator CG437K P is voorzien van energiebesparende technologieën, zoals een lichtsensor die de hoeveelheid licht in de ruimte meet en de helderheid daar automatisch op afstemt voor meer kijkcomfort, en een nabijheidssensor die de monitor automatisch uit de stand-bymodus haalt als de kijker zich naar de voorkant ervan beweegt, en de slaapstand activeert wanneer er geen beweging in de ruimte is. De afstandsbediening van het apparaat is handig voor gebruik in de woonkamer.

Tevens werd een reeks nieuwe Predator gaming gadgets onthuld, met daarin:

- De Predator M-Utility Backpack: ontworpen voor gamers, streamers en fotografen, met gemakkelijk te bereiken 17-inch laptopvak dat volledig plat kan worden geopend. Daarnaast beschikt de tas over een overvloed aan vakken, waaronder een voor een statief, een ingebouwde bagageriem voor tijdens reizen, verstelbare banden, en een air mesh-rugpand.

- De Predator Cestus 330 gaming muis: met de onlangs uitgebrachte betrouwbare, solide Pixart 3335-sensor. De ultieme nauwkeurigheid voor competitieve games en 16.000 DPI met zeven programmeerbare knoppen, snelle DPI-schakeling (5 niveaus) en 16,8-MP RGB- backlight. Met Predator Quartermaster kunnen de instellingen worden aangepast voor nog meer nauwkeurigheid en precisie.

- Het Predator Aethon 300 gaming toetsenbord: met Cherry-switches (MX Blue), groenblauwe backlight en anti-ghosting op alle toetsen.

- De geluidsisolerende Predator Galea 311 gaming headset: met nauwkeurig afgestemde 50mm-drivers voorzien van TrueHarmony van Acer, microfoon met dempknop, comfortabele oorpads van schuim, en een 3,5mm-koptelefoonaansluiting. 
Prijzen en beschikbaarheid

De Predator Orion 5000 gaming desktop is vanaf juni in de Benelux beschikbaar voor prijzen vanaf € 1.999.
De Predator CG437K P gaming monitor is vanaf september in de Benelux beschikbaar voor prijzen vanaf € 1.499.
De Predator M-Utility Backpack is vanaf juni beschikbaar in de Benelux voor prijzen vanaf € 179.
De Predator Cestus 330 gaming muis is vanaf juni beschikbaar de Benelux voor prijzen vanaf € 79.
Het Predator Aethon 300 gaming toetsenbord is vanaf juni beschikbaar in de Benelux voor prijzen vanaf € 149.
De geluidsisolerende Predator Galea 311 gaming headset is vanaf juni beschikbaar in de Benelux voor prijzen vanaf € 69.

Releasedatum
TBA
Beschikbaar voor