Acer introduceert de Predator Helios 700

vr 12/04/2019
Praga
0 reacties

Acer heeft tijdens de persconferentie Next@Acer in New York twee nieuwe Predator Helios-gaming notebooks onthuld. Volgens Acer geven beide Windows 10- notebooks nieuwe technologieën en een innovatief design waarmee gamers hun tegenstanders het nakijken geven. (Al vermoeden wij persoonlijk dat een setjes skills hier ook wel wat kan toe bijdragen, maar bon...)

We nemen onderstaande informatie over uit het persbericht aangezien we de toestellen niet zelf gezien, aangeraakt of getest hebben.

De gloednieuwe Predator Helios 700 heeft een uniek HyperDrift-toetsenbord dat naar voren schuift en zo een grotere luchtstroom rechtstreeks door de bovenkant van de notebook creëert, zodat gamers alles uit de krachtige componenten kunnen halen wat erin zit. De vernieuwde Predator Helios 300 ziet er strak en modern uit en wordt aangedreven door een NVIDIA GeForce RTX 2070 met Max-Q design-, 2060- of de nieuwste GeForce GTX-GPU. Toch is hij nog steeds budgetvriendelijk geprijsd. Hij is zeer geschikt voor zware computertaken, dankzij zijn tophardware die de prestaties levert die nodig zijn voor gamen, streamen en het bewerken van video's en foto's.

De Predator Helios 700 - extreme prestaties en een eigenzinnig design

Met een leger aan nieuwe en fantastische technologieën is deze uniek vormgegeven notebook klaar voor de strijd, met onder meer een Intel® Core i9-processor tot de 9e generatie, een NVIDIA GeForce RTX 2080- of 2070-GPU, tot 64 GB aan DDR4-geheugen, Killer DoubleShot Pro met Killer Wi-Fi 6 AX 1650 en E3000 – wat tot vier keer meer gegevenscapaciteit levert dan eerdere generaties draadloze AC netwerken - en meer dan genoeg snelle opslag om de laadtijden kort te houden. Al dat vermogen brengt games tot leven op het 144-Hz FHD IPS- notebook scherm(1) van 17 inch, met een reactietijd van 3 ms en NVIDIA G-SYNC-technologie. Vijf speakers en een subwoofer zorgen voor meeslepende games met vol en realistisch geluid.

Nieuw: HyperDrift voor verbeterde koeling en ergonomie

Een van de interessantste eigenschappen van de Helios 700 is ook nog eens enorm nuttig: het HyperDrift-toetsenbord, dat deel uitmaakt van de thermische architectuur van de notebook. Het bestaat uit twee speciaal door Acer ontwikkelde AeroBlade 3D-ventilatoren van de 4e generatie, vijf koperen warmtebuizen, een vapor chamber(2) en de Acer CoolBoost-technologie. Wanneer de gebruiker het toetsenbord simpelweg naar voren schuift, verschijnen boven het toetsenbord en onder het scherm twee extra luchtinlaten, die extra lucht laten stromen naar de warmte genererende componenten, voor maximale koeling en overklokken in alle vrijheid. Door het glazen paneel zijn ook de warmtebuizen van de notebook te zien.

Het HyperDrift-toetsenbord verbetert de ergonomie. Het toetsenbord zit dichterbij, waardoor gamers een goede afstand tot het 17inch-scherm kunnen aanhouden zonder hun handen te veel te hoeven strekken. Dit is desktopcomfort, maar dan in een notebook. Het toetsenbord is ook uitgerust met RGB-verlichting per toets, anti-ghosting en MagForce WASD-toetsen. Die gebruiken analoog-achtige lineaire switches die zorgen voor onmiddellijke activering bij de eerste indruk en nemen met maximaal 100% toe om spelers meer controle te geven over nauwkeurige bewegingen in de game. Het Precision Touchpad wordt omlijnd door blauwe verlichting en heeft twee onopvallende muisknoppen aan de onderkant, om gemakkelijk mee te klikken.

Met een Turbo-hotkey kan snel worden overgeklokt en de nieuwe PredatorSense-hotkey geeft direct toegang tot de CPU- en GPU-temperaturen, ventilatorregeling, RGB-verlichting en meer. De RGB-verlichting per toets verbetert ook het online spelen van League of Legends (LoL) met Predator RGB Assault3 door tijdens het gamen de verlichting van het toetsenbord af te stemmen op de actie op het scherm.

De Predator Helios 700 - extreme prestaties en een eigenzinnig design.

Predator Helios 300 — legt de lat hoog voor gaming notebooks in het middensegment

De enorm populaire Predator Helios 300 gaming notebook is nóg beter geworden, met nieuw toegevoegde krachtige technologieën en eigenschappen en een nieuw, geraffineerd design. Gamers zullen vooral de nieuw toegevoegde NVIDIA GeForce RTX 2070-GPU met Max-Q-design waarderen, met een Turbo-toets voor overklokken met één druk op de knop en Killer DoubleShot Pro voor snelle netwerkverbindingen zonder vertraging. In combinatie met de nieuwste Intel Core i7-processors tot de 9e generatie, tot 32 GB aan DDR4 2666MHz-geheugen en tot twee PCIe NVMe SSD's in RAID 0-opstelling plus een harde schijf, is het de krachtpatser waar spelers van de AAA-games van vandaag de dag zo naar smachten.

Maar het meest opvallende aan de notebook is zijn nieuwe uiterlijk. De metalen behuizing heeft nu dezelfde stijlvolle groenblauwe accenten en toetsenbord-backlight als de andere Acer Predator-notebooks. Een smalle rand rond het scherm en een opnieuw vormgegeven toetsenbord met eigentijdse Predator-lettertypen geven het apparaat een trendy en eigenzinnig uiterlijk.

De Helios 300 is vermaard omdat het een van de eerste notebooks in zijn klasse is met een 144Hz-scherm. Het nieuwe, heldere Full HD IPS1-scherm van 15,6 of 17,3 inch wordt nu bovendien omlijst door een smalle rand. De reactietijden van 3 ms met overdrive zorgen voor een vloeiende gamebeleving zonder haperingen.

Door de natuur geïnspireerde koeltechnologie

Dankzij een geavanceerd en efficiënt thermisch design wordt de krachtige hardware van de Helios ten volle benut. Het houdt de notebook koel tijdens het gebruik, ook bij piekprestaties. De belangrijkste factor in het laag houden van de temperatuur is een koelsysteem met dubbele ventilator, waaronder een Acer AeroBlade 3D-ventilator van de 4e generatie. Het design van deze nieuwste generatie ventilatoren is geïnspireerd door het bionische mechanisme dat uilen geluidloos laat vliegen. Het maximaliseert de luchtstroom en beperkt geluid tot een minimum. De nieuwe ventilatorbladen, van 0,1 mm dun, hebben een getande rand, winglets langs de boven- en onderkant en een gebogen vin langs het binnenste deel van elk blad. Het resultaat: een 45% grotere luchtstroom. Samen met strategisch aangebrachte in- en uitlaatventilatiegaten en Acer CoolBoost-technologie blijft de Helios 300 ook onder druk rustig presteren en kan het apparaat intense overgeklokte gaming sessies met gemak aan.

Het compleet vernieuwde toetsenbord ten slotte, met onderscheidende Predator-lettertypen en RGB-verlichting in vier zones, is ook zeker het vermelden waard. De gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit zijn verbeterd met PredatorSense- en Turbo-hotkeys, een extra grote spatiebalk en holvormige, geaccentueerde WASD- en pijltoetsen en hotkeys.

Prijzen en beschikbaarheid

De Predator Helios 700-gaming notebooks zijn vanaf juni verkrijgbaar in de Benelux met prijzen vanaf €2499.
De Predator Helios 300-gaming notebooks zijn vanaf mei in de Benelux verkrijgbaar met prijzen vanaf €1599.

Releasedatum
TBA
Beschikbaar voor