Wie wil er nu geen retour van SOCOM: U.S. Navy SEALs?

vr 17/11/2017
Praga
0 reacties

Kondigt Sony op zijn nakende PlayStation Experience, die doorgaat begin december in het Anaheim Convention Center, de terugkeer van de SOCOM-series aan? Of moeten we wachten op de Game Awards 2017, traditioneel ook een gebeuren waar grote uitgevers uitpakken met wereldpremières en aankondigingen. Of is het gewoon een storm in een glas water? Dat kan ook...

Op Linkedin duikt namelijk een bedrijf op, genaamd Socom Technologies, dat op zoek is naar 155 werknemers. Het zou volgens bepaalde bronnen echter gaan om een afdeling van Sony Santa Monica Studio die momenteel druk in de weer is met het ontwikkelen van een game die draait op de Unreal Engine.

Eerder dit jaar, in augustus, doken er op Twitter nog eens geruchten op over een mogelijke terugkeer van de Socom-reeks. Socom was indertijd een legendarische reeks op PlayStation, en ook wel een grondlegger voor het online multiplayer shooter gebeuren.

Online multiplayer in de huiskamer is vandaag misschien een vanzelfsprekendheid, maar het was pas in 2003 - niet bepaald een eeuwigheid geleden dus - dat het finaal doorbrak met de onlinekit van de PlayStation 2. Zipper Interactive's SOCOM: U.S. Navy SEALs was de eerste game die er optimaal gebruik van maakte. Keert deze pionier terug langs de grote poort? Wij kruisen alvast onze vingers!