Red Dead Redemption 2 krijgt Battle Royale-modus

wo 07/02/2018
Lazlo
0 reacties

Red Dead Redemption 2 krijgt drie uiteenlopende multiplayer-modi, waaronder een Battle Royale-luik. Dat vertelt Trusted Reviews, dat de informatie via een lek zou verkregen hebben.

Spelen we binnenkort massaal Red Dead Redemption 2 in de plek van PUBG? Als we het lek van Trusted Reviews mogen geloven is die kans groot, aangezien er een Battle Royale-modus in de game zou zitten.

Daarnaast zijn er nog twee andere, meer klassieke multiplayer-modi te bespeuren, zegt de website.

De eerste, genaamd Revive & Survive, is een Team Deathmatch set-up, met als catch dat spelers hun teamleden slechts een beperkt aantal keren kunnen reviven.

De tweede, Money Grab, is dan weer een variant van Capture the Flag, waarin twee teams een geldbuit moeten verzilveren.

Ontwikkelaar Rockstar Games houdt intussen stijf de lippen op elkaar over de werkelijke inhoud van de game. Het is een publiek geheim dat de ontwikkelaar wel vaker naar succesvolle concurrenten kijkt om hun eigen games te verbeteren. Denk maar aan Grand Theft Auto Online, waarin een Battle Royale-variant zit.

Verder lijkt de online modus van de nieuwste Red Dead-game een verlengde van Grand Theft Auto Online met een variant voor je appartement (een tent), voertuigen en een volwaardige open wereld die meer vlees aan het been heeft dan die van Grand Theft Auto Online.

Ook offline komen er interessante features

De spelwereld zou op die van de vorige Red Dead-titel lijken. Zo keren locaties als Armadillo en Ridgewood terug.

Daarnaast zal je je weer kunnen wagen aan kansspelen. In stadjes stoot je verder ook op gunsmiths en general stores voor de nodige spullen om te overleven in het wilde westen. Spullen die je ook aan verlaagde prijzen terugvindt in een zogenaamde Slums Market.

Ook deze keer zijn er uiteenlopende voertuigen, waaronder mijnwagens en koetsen. Daarnaast zal er allicht een transportatiesysteem voorzien worden waarmee je met de trein het landschap kan afreizen. Dat laatste is een kenmerk die we bijvoorbeeld ook kennen uit Grand Theft Auto: San Andreas.

Er zit ook een crafting-mechanisme in de game die inspeelt op de verschillende planten die je kan verzamelen in de game. Ook kan je vissen. Op dit punt beginnen we te vermoeden dat Red Dead Redemption 2 zich lichtjes liet inspireren door Stardew Valley (niet heus).

Oh ja, en de Dead Eye-feature uit de vorige game maakt ook weer zijn opwachting.

Met andere woorden zal er geen gebrek zijn aan features in deze tweede Red Dead Redemption-titel. Of de geruchten kloppen, ontdekken we later dit jaar. Maar Trusted Reviews beweert al eerder informatie uit het gelekte document (dat de website naar eigen zeggen al een half jaar in handen heeft) te kunnen aftoetsen aan het vrijgegeven PR-materiaal, om met deze geruchten sterk in de schoenen te staan.

Releasedatum
26/10/2018
Beschikbaar voor