"PlayStation 5 heeft 664 GB ruimte op de harde schijf voor games"

Het is blijkbaar in Rusland dat we de eerste PlayStation 5-consoles in het wild tegenkomen, als we enkele Reddit-posts mogen geloven. Eén PlayStation 5-bezitter heeft ondertussen wat foto's online geplaatst van het PS5-menu, inclusief details rond de ruimte op harde schijf.

Zo neemt de gratis voorgeïnstalleerde game Astro's Playroom zo'n 2,4GB in beslag. De PlayStation 5 komt officieel met een SSD van 825GB. In werkelijkheid gaat dit om een daadwerkelijke 768GB, waarvan 104GB aan het besturingssysteem besteed wordt. Concreet: je zal nog zo'n 664GB aan ruimte op de harde schijf hebben om games en andere software te installeren.

Nu wil het toeval dat ik gisteren net Modern Warfare weer heb gedownload en geïnstalleerd, goed voor zo'n 230GB. Extreem voorbeeld uiteraard, maar het zegt wel iets over hoeveel ruimte een current-gen game nodig kan hebben. Aangezien next-gen titels nu niet bepaald kleiner worden dan de huidige generatie games, zal het hoogstwaarschijnlijk puzzelen en kiezen worden welke spellen je kan en wil installeren.

De Xbox Series X heeft trouwens 1TB aan opslagruimte, in realiteit zo'n 930GB. Daarvan gaat ook een groot stuk naar het besturingssysteem, zo'n 128GB. Xbox-gamers zullen dus iets van een 802GB hebben om te vullen met games en dergelijke.

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments