"PlayStation 5 en Xbox Scarlett zetten in op live streaming"

vr 04/10/2019
Randy
0 reacties

Volgens een bron die vertrouwd is met de development kits van de volgende generatie gameconsoles zullen zowel de PlayStation 5 als de Xbox Scarlett een grote focus hebben op live straming.

Het gerucht komt er via techwebsite Gizmodo. Zij kregen onlangs een mail met foto's en details rond de PlayStation 5 en Xbox Scarlett. De persoon stuurde echte afbeeldingen van de recent gelekte PlayStation 5 development kit vooraleer het design zelf was ontdekt.

Hij of zij beweert te werken bij een studio die toegang heeft tot de development kits van beide consoles. Die van de PS5 zou de codenaam Prospero hebben meegekregen. Verschillende ontwikkelstudio's zouden afgelopen zomer die kits in handen hebben gekregen.

Beide dev kits koment met camera's en beide consoles ondersteunen ook streaming. De Xbox Scarlett zou hierin net wat indrukwekkender zijn, met 4K-streaming en een latency van 2 frames. Die camera zou zelfs zo goed zijn dat er op een Snapchat-achtige manier de echte beelden gematcht worden met in-game belichting. De PlayStation 5 zou gebruik maken van oudere technologie. Ook ray tracing, het nieuwe buzzword in het visuele departement, zou ondersteund worden.