Nieuwe Xbox-consoles passeerden de toonbank tussen de 1.2 en 1.4 miljoen keer op Launch Day

De nieuwe generatie Xbox-consoles zijn nu ondertussen al een kleine week uit hun geboortebed gestapt. Een perfecte aangelegenheid dus om eens te kijken naar wat de Launch Day statistieken te vertellen hebben. En voor zover we de geruchten mogen geloven, zijn deze zeker niet teleurstellend. 

De nieuwe Xbox Series X en S maakten kennis met de buitenwereld op dinsdag 10 november en naar verluidt zijn ze op die dag een recordaantal keer over de toonbank gegleden. De exacte cijfers zijn echter nog niet gekend, maar naar schatting zouden er zo'n 1.2 tot 1.4 miljoen exemplaren verkocht zijn van de nieuwe consoles. Het aandeel van de Xbox Series X was natuurlijk het grootste en goed voor zo'n 800.000 tot 925.000 verkochte kopieën, de Xbox Series S daarentegen werd zo'n 400.000 tot 475.000 keer van de hand gedaan. Logischerwijze, vormde de VS de grootste handelsmarkt voor deze consoles, goed voor meer dan de helft van alle Launch Day Sales. 

Met deze cijfers overtreft Microsoft (eenvoudig) hun vorige record, dat in 2013 op naam stond van de toenmalige Xbox One, die iets meer dan een miljoen keer over de toonbank ging op Launch Day.

Benieuwd of Microsoft er deze keer wel in slaagt om de concurrentie met de PS5 te blijven aangaan.  

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments