Microsoft zou werken aan vier nieuwe Xbox-consoles

di 18/12/2018
Praga
0 reacties

Krijgen we de komende twee jaar maar liefst vier nieuwe Xbox-consoles? Het is niet ondenkbaar...

Als we Brad Sams van Thurrott mogen geloven dan zou Microsoft druk in de weer zijn met een aantal Xbox-gerelateerde projecten die luisteren naar de codenamen Anaconda, Anthem, Danta, Lockhart, Maverick en Roma. Elk van deze codenamen zou staan voor een specifieke Xbox.

Scarlett zou de algemene codenaam zijn voor alle next-gen Xbox-projecten, en verwijst niet naar een specifieke console.

Microsoft zou werken aan twee traditionele next-gen Scarlett-consoles. Eentje, genaamd Anaconda, is het next-gen equivalent van de Xbox One X, een krachtige console voor de die hard-spelers. De andere Scarlett-console luistert naar de naam Lockhart, en zou een hertekende versie zijn van de Xbox One S, een goedkopere versie voor de mainstream gamer. Beide consoles zouden ergens in 2020 verschijnen.

Voor bovenvermelde consoles op de markt komen, zou Microsoft in 2019 echter op de proppen komen met een schijfloze streaming only console genaamd Maverick. Deze maakt echter geen deel uit van de Scarlett-lijn. Daarnaast is Microsoft ook druk in de weer met een revisie van de Xbox One S. Deze zou geredesigned worden om productiekosten te besparen en de focus leggen op xCloud streaming, maar wel nog steeds over een disc drive beschikken. Ook deze zou in 2019 releasen.

Hieronder legt Brad het allemaal nog eens zelf, en vooral uitgebreider uit.

 

Releasedatum
01/01/1970
Beschikbaar voor