Deze populaire klassieker viert vandaag zijn dertigste verjaardag

di 23/10/2018
Randy
1 reacties

De beste Mario aller tijden - ja, ik heb dat net gezegd - viert vandaag zijn dertigste verjaardag. Het is al drie decennia geleden dat Super Mario Bros. 3 in Japan voor het eerst verscheen.

Wij Europeanen zouden nog drie jaar langer moeten wachten, tot 29 augustus 1991 om precies te zijn. De game wordt beschouwd als één van de beste Mario-games aller tijden en meteen ook één van de beste platformers ooit.

Enkele weetjes over Super Mario Bros. 3:

  • De ontwikkelperiode van de game duurde iets meer dan twee jaar.
  • Het ontwikkelteam was relatief klein: ongeveer tien man.
  • Oorspronkelijk werd gekozen voor een isometrisch standpunt, maar dat maakte het platformen te moeilijk.
  • Eén van de eerste power-ups in de conceptuele fase zou Mario transformeren in een centaur, maar al snel werd gekozen voor de bekende wasbeerstaart die ervoor zorgde dat Mario tijdelijk kon vliegen.
  • De Chain Chomp is gebaseerd op een slechte jeugdherinnering van Mario-bezieler Shigeru Miyamoto. Hij kreeg het op jonge leeftijd aan de stok met met een hond.
  • Enkele Koopalings zijn genoemd naar bekende muzikanten als Ludwig van Beethoven (Ludwig von Koopa) en Roy Orbison (Roy Koopa).
  • Miyamoto bevestigde enkele jaren geleden dat Super Mario Bros. 3 eigenlijk over een theaterstuk gaat. Daarom zie je op het startscherm en aan het eind van elk level het doek vallen en merk je dat decorstukken ‘vals’ zijn door schaduwen en touwen.

Jij goeie herinneringen aan het derde avontuur van de bekende Italiaanse loodgieter?

1reactie

Yip,

Cadeau gekregen toen ik een jaar of 12 was en idd een van de beste mario games ooit. Niet vergeten dat je toen nog niet kon saven en je dus voor een dag vertrokken was als je het wou uitspelen.

Rating:0