1. #1

  Lid sinds
  15/04/08
  Berichten
  12
  iTrader
  0

  [Vista] Slaapstand /Laag-energieverbruikstand

  Ik heb vandaag iets vreemd meegemaakt met de 'slaapstand' denk ik dat het heet... .

  Ik weet niet of mijn PC dit had vóór SP1, maar heb die 'laag energieverbruik-stand' deze namiddag eens uitgeprobeerd (zowat alles in de PC werd uitgeschakeld denk ik).
  Na enkele uurtjes drukte ik een toets in op het toetsenbord, Vista startte pijlsnel terug op maar mijn muis reageerde niet meer ... . Het lichtje van de muis brandde wel, maar reageren deed het niet. Nog eens slaapstand gekozen, nog eens toetsenbord ingedrukt en toen kreeg ik een wit scherm met zwarte lijnen Manueel rebooten dan maar en nog werkt de muis niet!
  Dan maar de stroom volledig uitgeschakeld, muis van USB-poort verstoken en alles doet het terug perfect.

  Iemand enig idee? Ik weet wel dat die slaapstand eigenlijk voor laptops bedoeld is, maar toch raar dat die zo'n vreemde resultaten geeft!
  no votes  

 2. #2
  Exit's schermafbeelding
  Lid sinds
  4/11/03
  Locatie
  Antarctica
  Berichten
  49.284
  iTrader
  1 (100%)
  Reputation
  35/187
  driver conflict met de slaapstand (standby stand)
  chipset drivers mss updaten
  The Exit is here -------------- Or here www.samexit.be
  LEEST ER NU NIEMAND NOG EEN HANDLEIDING???????
  veel probs zijn opgelost als men gewoon eens een handleiding zou lezen
  no votes  

 3. #3

  Lid sinds
  25/07/02
  Locatie
  Aalst
  Berichten
  12.855
  iTrader
  5 (100%)
  Reputation
  1/87
  Eén of ander conflict met hardware. Probeer is een andere muis, liefst een moderne.

  BTW, slaapstand is zeker NIET 'eingelijk voor laptops bedoelt', ik gebruik slaapstand constant, het is ni anders als gemak!
  - Uw pc gaat automatisch in slaap na x aantal minuten, dat is goed omdat:
  - Slaapstand verbruikt mss 5watt stroom (S3 ofte hybrid sleep), een draaiende (idle) computer die goed geconfigureerd is met moderne hardware minstens 60watt en minder geoptimaliseerde hardware véél meer
  - Uw pc 'start op' in 3 seconden
  - Uw pc 'sluit af' in 8 seconden
  - Als de stroom uitvalt zijde daarom ni uw gerief kwijt, vista zet ook nog is een copy van het ram op uw harde schijf zodat die na een harde boot ook de image herkend (als uw pc dit ondersteund)
  - Ge kunt programma's automatisch laten draaien, uw pc gaat automatisch uit slaap en valt terug in slaap na de taak (bv opnemen van tv programma's, automatisch muziek spelen 's morgens om u te wekken, 's nachts torrents beginnen downloaden en weer gaan slapen als de 50% nachttarief van limiet weg is, eindeloos ...)

  In de tijd van XP gebruikte ik het dan nog altijd ni veel omdat da sloom werd na lang op staan maar bij Vista merk ik daar niks van (mss ook wegens mijn relatief sterke pc) en die wordt eigenlijk enkel herstart als het moet (updates, installaties etc...).
  no votes  

 4. #4

  Lid sinds
  15/04/08
  Berichten
  12
  iTrader
  0
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Exit Bekijk bericht
  Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
  driver conflict met de slaapstand (standby stand)
  chipset drivers mss updaten

  Hmm... Ik heb hier van in het begin al wel een melding bij "Probleemrapporten en oplossingen", namelijk een 'Problem caused by Intel ICH9. Ik heb de chipsetdrivers van de bijhorende CD van mijn moederbord na een format een week geleden geïnstalleerd en onder "Apparaatbeheer" zie ik nergens geen problemen ... . De melding staat staat er sinds ik de eerste updates van Vista heb gedaan. Nogmaals: onder apparaatbeheer alles pico-bello (ICH9 staat er een paar keer tussen en geeft geen problemen).
  Ben gaan kijken op de site van Asus (ik heb een Asus P5K-E) en de versie van de chipset aldaar is dezelfde als diegene die ik op de PC heb.
  Ik wordt echter via "Probleemrapporten en oplossingen" doorverwezen naar de site van Intel. heb daar de zip-file waarnaar gelinkt werd gedownload maar in de readme staat dat de "Target Chipset#: X38 & 3200/3210 Chipset" is en ik heb een P35-chipset De versie is overigens wel nieuwer voor zover ik kan zien (= Version: 8.3.1.1009 tegenover die op mijn PC en op de Asus-site de Version: 8.3.0.1013 is).

  Moet ik die chipset van Intel toch maar installeren? Ik dacht trouwens altijd dat je een chipsetdriver moest installen vlak na OS-install. Dat is ondertussen al een week geleden (SP1 al geïnstalleerd). Geeft dit geen problemen?
  Opnieuw formatteren is na 6 weken gezever met de PC en al tig formats en reïnstalls voorlopig geen optie
  no votes  

 5. #5

  Lid sinds
  25/07/02
  Locatie
  Aalst
  Berichten
  12.855
  iTrader
  5 (100%)
  Reputation
  1/87
  Ik had ook zo een fout met ICHblabla, toen ik 'probleem oplossen' klikte dan vond Vista voor mij een update die hij installeerde waarna die fout weg was. Als ik het mij goed herriner stond er in die foutmelding iets van ACPI blabla dus da heeft wel te maken met slaapstand.

  Ik heb een Asus P5B
  no votes  

 6. #6
  Frado2005's schermafbeelding
  Lid sinds
  16/11/03
  Locatie
  Nieuwpoort
  Berichten
  22.441
  iTrader
  281 (100%)
  Reputation
  0/59
  wrm zoude u pc in slaapstand zetten? Gewoon omdat ge dan snel kunt heropstarten ofzo? Want ne pc in slaapstand doet toch nix?^^
  Trakt.tv |USA 08-09-10-11: New York | USA 2011:San Francisco + Los Angeles (24 June - 6 July) | USA 2012:Florida + East Coast (1-24 July)
  USA 2013:
  Hawaii (3-17 March) | 2014:Australia (9-28 March) | 2015: Denver-Las Vegas (22 August -13 September)
  2016: Auckland-Christchurch (21 January-14 February) | 2017: Hawaii (5-19 September)
  no votes  

 7. #7

  Lid sinds
  15/04/08
  Berichten
  12
  iTrader
  0
  Alvast bedankt voor de antwoorden en suggesties iedereen.

  Dus ... gans de chipsetdriver terug installeren, zelfs als er in de readme van die update niet gesproken wordt over een P35-chipset? Is dat niet riskant? Chipsetdrivers over andere chipsetdrivers installeren geeft geen problemen?

  Overigens wordt er bij probleemoplossingen ook gezegd dat ik "Het stuurprogramma voor ASUS A2000G (K991162A1) downloaden en installeren". Dit is echter een batterijstuurprogramma ofzoiets voor laptops... . Ik heb een dekstop Die update zal ik dus maar naast me neerleggen zeker ... ?

  De melding van ICH9 en Asus A2000G heb ik al sinds ik deze PC heb ... . Dus formatteren, updaten, nog eens formatteren etc. heeft geen zin.
  Verder geen problemen te melden
  no votes  

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •  

Inloggen

Inloggen