Pagina 1 van 8 12345 ... Laatste
 1. #1

  Lid sinds
  22/05/12
  Locatie
  A'pen
  Berichten
  46
  iTrader
  0
  Reputation
  0/0

  20jaar, geen diploma..

  De zoveelste hopeloze ''ik-ben-de-weg-onderweg-wat-kwijt-geraakt'' thread, I know.

  En ik hoop dat ik niet word afgeschoten maar zou graag even wat raad willen.

  Allereerst, ik bezoek dit forum veel om te lezen en (90% toch) is blijkbaar goed op weg naar een succesvol leven. De meeste studeren hier en zijn intelligent genoeg om ingenieur of zoiets in die trend te worden. Daar ben ik serieus jaloers op.

  Ik ben zelf érg laaggeschoold. Heb zowat elke domme keuze gemaakt die je kan maken.
  Ben begonnen in BSO terwijl ik wel ASO aankon, dit omdat er toevallig een leuk meisje in BSO zat en ik nog geen flauw idee had wat ik wou worden. Uiteindelijk dan gebuisd in BSO doordat ik enorm veel stress had en veel persoonlijke problemen had. Dit heeft zich doorgetrokken tot mijn 18 jaar. Uiteindelijk dan gesopt met middelbaar en leercontract gaan doen omdat m'n toenmalige vriendin het toevallig 'stoer' vond en er veel geld te verdienen viel in die sector (bouw).

  Uiteindelijk was het dan gedaan met de vriendin en stond ik daar mooi, ik werd ontslagen uit het bedrijf en ik had niks. Dan maar naar het CVO gegaan en daar 1/2 van mijn secundair diploma gehaald, de andere helft zou ik nog kunnen verkrijgen als ik nog 3-4 jaar iets doe a la kantoor, kok, of iets in die richting.

  Nu ben ik wel erg geïnteresseerd in fitness en personal trainer worden zegt me wel iets. Ik geef regelmatig privé lesjes aan vrienden of vrienden van vrienden en merk dat ik wel even een klik nodig heb maar eens ik bezig ben stopt ik niet met praten en uitleg geven. Ik heb hiervoor dan ook ineens een certificaat gehaald, wat eigenlijk opzich, niks waard is.

  Ik ben nu 20 jaar en heb 1/2 secundair diploma, een attestje van personal trainer en 1 jaar werkervaring de bouw na een schoolverlater te zijn in BSO. Kortom ik zit strop en ik sta met schaamte 'smorgens op. Ik ben allesbehalve dom, mijn doorzettingsvermogen is er gewoon NIET als ik iets moet doen wat ik niet wil. Ik kom van BSO maar heb dit jaar in de PT opleiding wel een flinke handel aan biomechanica, fysiologie, anatomie & pyschologie te verwerken gekregen. Gewoon omdat het me allemaal interesseerde.

  Ik zou énorm graag hoge school doen, namelijk dieetkunde. Dit om mijn kennis van PT (personal trainer) op te vullen en er toch een waardig beroep van te maken. Maar dan ben ik al 24 eer ik klaar ben met hoge school. En als ik op andere fora lees kom ik dingen tegen zoals ''die kneus die op z'n 26 nog maar 1500euro netto verdient'' of ''Je bent 25 en woont nog thuis?!''.

  Zo'n dingen zijn niet bepaald bevorderend voor mijn zelfvertrouwen.

  Nu is mijn vraag/plan eigenlijk het volgende :

  - aangezien ik niet in aanmerking kom voor hoge school op dit moment ('denk ik) zou ik via NHA.be een paar cursussen willen doen zoals fysica, wiskunde, biologie, nederlands, enz..

  - aangezien het thuisstudie is en ik dan veel vrije tijd heb ga ik natuurlijk wel voltijds werken in de arbeidsector

  - Ik kan op zaterdag nog een extra opleiding doen voor mijn PT diploma wat op te krikken, lijkt me wel wat terwijl ik me voorbereid op dieetkunde.

  Ik weet dat ik zal worden afgeschoten door sommige omdat ik op zo'n typische drop-out lijk. En geloof me, ik sta elke morgen met een haatgevoel op, ik schaam me kapot tegenover mijn vrienden en familie. En ook hier is er wel een schaamte gevoel aangezien mijn NL schrijven erg beperkt is en mijn wiskunde beperkt zich zelfs tot staartdelingen.

  Nuja, kortom. Ik hoop dat ik een niet te nare indruk achterlaat, maar ik hoop dat dit mini plannetje iets is. Als iemand een betere raad heeft shoot!
  no votes  

 2. #2
  The Black Mamba's schermafbeelding
  Lid sinds
  10/08/05
  Locatie
  't Stad
  Berichten
  15.225
  iTrader
  0
  Reputation
  0/160
  Je zou eens moeten weten hoeveel 25 jarigen er nog thuis wonen. Stop gewoon met jezelf te spiegelen aan anderen en zeker niet aan commentaren op een form. U kapot schamen tegenover vrienden en familie lijkt mij ook echt niet gezond , dat zelfbeeld zou ik dus ook eens aanpakken. Een persoon is meer dan de diploma's en het geld dat hij verdient hoor.

  Anyway , indien je echt gemotiveerd bent om terug te gaan studeren , dan moet je dat gewoon doen. Ga u eens informeren over de opleiding dieetkunde en bekijk wat de mogelijkheden zijn om op zo snel mogelijk de inschrijvingsvoorwaarden (dus secundair diploma) te halen. Afstuderen op 24 is echt niet abnormaal hoor en werken ga je nog lang moeten doen. Dan kan je beter zorgen dat je een richting uitgaat die je graag doet.

  Je bent 20 jaar , nog tijd genoeg om u te herpakken.
  Laatst gewijzigd door The Black Mamba; 22 mei 2012 om 14:46
  no votes  

 3. #3

  Lid sinds
  14/05/04
  Locatie
  Vlaams-brabant
  Berichten
  2.871
  iTrader
  74 (94%)
  Reputation
  2/5
  Doe niet nha, dat is nog minder dan niks waard. U plan van dieetkunde lijkt mij een goed plan. Zoek de school waar ge dat wilt doen en informeert omtrent wat je moet doen zonder een diploma van secundair. Normaal moet ge een paar proeven doen en dan kunt ge toegelaten worden. Indien niet kunt ge nog altijd middenjury doen dacht ik ?

  Laat u niet te veel beïnvloeden door mensen hier. Mensen welke geen hoog diploma hebben zullen ook niet hier gaan posten, der zit ne serieuze bias op.

  U leeftijd is minder een probleem hoor. Dat boeit helemaal niet en kan niet op tegen levenservaring.
  no votes  

 4. #4
  Hiapoe's schermafbeelding
  Lid sinds
  21/01/04
  Locatie
  Vichte
  Berichten
  9.683
  iTrader
  0
  Reputation
  23/88
  Pleister,

  Eerst en vooral valt je Nederlands best mee. Niet perfect, maar ik zie geen problemen ermee.

  Ten tweede, je verdient het niet om 'afgeschoten' te worden. Je verdient het om gestimuleerd te worden aangezien je de wil toont om ervoor te gaan. Dit is het allerbelangrijkste.

  MAAR, dit verhindert ons niet om je realistisch en kritisch te benaderen.
  Je geeft zelf toe dat je veel erg domme beslissingen hebt genomen in het verleden in je leven... bon OK, je kan de tijd niet terugdraaien en het feit dat je het zelf nu beseft is alvast de eerste belangrijke stap. Veel mensen raken al niet voorbij die stap en houden koppig vol dat al hun beslissingen best OK waren of nog erger, steken het op anderen of op de maatschappij in zijn geheel.

  OK, de eerste stap heb je dus al genomen: Je beseft dat je in het verleden vele foute en stomme beslissingen hebt genomen.
  De volgende stap die je nu moet nemen is: Beseffen dat als je hetzelfde blijft doen van wat je vroeger deed, je geen andere resultaten moet verwachten.

  En in jouw geval denk ik dat dit betekent dat je zal moeten leren om jezelf te apprecieren voor wie je bent!
  En ik zou zeggen: ga voor dat dieetdiploma en die personal coach certificaten! Ben je 24 als je afgestudeerd bent, zit daar niet mee in! Er zijn voldoende mensen die pas afstuderen op hun 24ste (zoals ik bijvoorbeeld )
  Ik heb zelf eerst unief geprobeerd, 2 jaar gebuisd en dan in 3 jaar mijn bachelor IT gedaan. Ik had dus ook 2 jaar zogezegde achterstand ten opzichte van mijn collega-afgestudeerde bachelors toen ik op de jobmarkt kwam, maar goed, daar moet je mee leren omgaan! En nu heb ik een mooie carrière uitgebouwd met mooie perspectieven.

  Yes you can!
  Succes ermee alleszins
  "At every crossroads on the path that leads to the future, tradition has placed 10,000 men to guard the past.”
  “That which can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence.”

  “The governor of Texas, who, when asked if the Bible should also be taught in Spanish, replied that 'if English was good enough for Jesus, then it's good enough for me.”
  no votes  

 5. #5
  maartendq's schermafbeelding
  Lid sinds
  8/06/08
  Locatie
  Brugge/Gent
  Berichten
  1.991
  iTrader
  5 (100%)
  Ik ben 24 en zit op dit ogenblik in mijn eerste jaar Office Management in Brugge. Ik heb daarvoor drie jaar in Gent gestudeerd (2 jaar unief, 1 jaar hogeschool) en op kot gezeten. Ik was het studeren dan beu en ben dan maar weer thuis gaan wonen en gaan werken. Veruit de domste beslissing die ik ooit gemaakt heb, en een waar ik altijd spijt van zal hebben.

  Ik zal afstuderen als ik 26 ben, en waarschijnlijk niet alleen kunnen gaan wonen voor ik 27 ben. Jammer? Jazeker, maar ik zal waarschijnlijk een betere job hebben dan deze die ik had voor ik terug gaan studeren ben.
  no votes  

 6. #6
  GaMe®'s schermafbeelding
  Lid sinds
  17/07/02
  Locatie
  Tongeren
  Berichten
  12.360
  iTrader
  86 (99%)
  Reputation
  3/131
  Komaan zeg, 24 is toch niet oud om af te studeren. Je moet er nu meteen alles aan doen om dat diploma dieetkunde te kunnen behalen. Het is een richting waarin je je interesseert, dus zal je veel plezier beleven, en wie weet, de job van je leven vinden.

  Als je nu blijft zitten met het gedacht: oei, 24 jaar is te oud om af te studeren, ga je daar later alleen maar nóg meer spijt van hebben.

  Zelf ben ik ook 24 en ga komend jaar afstuderen aan de hoge school. Het is niet altijd even makkelijk geweest (secundair vond ik zelfs lastiger), maar nu ik er zo dicht bij ben, ben ik toch blij dat ik gewoon op mijn gemak naar school ben blijven gaan. Heb zelfs spijt dat het volgend jaar al gedaan gaat zijn. Werken kunt ge nog de rest van uw leven, maak u maar geen zorgen.
  no votes  

 7. #7
  spray-bunny's schermafbeelding
  Lid sinds
  12/07/03
  Locatie
  Mount Zion
  Berichten
  10.182
  iTrader
  24 (100%)
  Reputation
  9/122
  Ik ken mensen van uw leeftijd die middenjury doen om hun middelbaar diploma te halen.
  Ik ken 50jarigen die nog gaan studeren (hebben wel al andere diploma's, maar toch).

  't Is nooit te laat, gelijk van waar je start, en het besef dat je het wilt is de eerste stap.

  U niks aantrekken van wat andere mensen denken is ook een goed idee. Doe waar je je zelf goed bij voelt en laat je niet te veel beinvloeden.

  Ivm middenjury kan je eventueel eens op een school in de buurt gaan horen of je geen begeleiding zou kunnen krijgen bij de zelfstudie.

  (ps geloof maar niet dat 80% op dit forum goed bezig is/hooggeschoold is. De mensen in het werk en studie subforum zijn gewoon diegenen die er het meest mee bezig zijn, dus meer kans hebben om hoger te raken en er dus ook het graagst over spreken).
  De topklasse weet het.
  De onderklasse weet het niet.
  De middenklasse wil het niet weten.
  no votes  

 8. #8
  CoxM's schermafbeelding
  Lid sinds
  12/08/11
  Locatie
  Wilsele-Putkapel
  Berichten
  4.107
  iTrader
  54 (95%)
  Reputation
  0/11
  Met jouw instelling moet de eerste stap, Middenjury (Vlaamse Examencommissie), een makkie zijn. PM maar als je meer info wenst daarover. Ik heb er mijn diploma middelbaar onderwijs ook behaald.
  Leuke blog voor koppels, families en vrienden op zoek naar ontspanning!
  EatPlayWorld
  no votes  

 9. #9
  Pjeter Pan's schermafbeelding
  Lid sinds
  15/04/12
  Locatie
  Gent
  Berichten
  31
  iTrader
  0
  Reputation
  0/0
  Ik zou eerst eens gaan informeren aan de hoge school omtrent de toelatingsvoorwaarden, misschien laten ze je mits enkele proeven gewoon aan de richting starten? Indien niet doe je eerst je middenjury.

  Studeer je pas af op je26? Who cares... Liever nu nog wat studeren en later een job hebben die je graag doet dan voor de rest van je leven tegen je zin in de bouw werken...
  no votes  

 10. #10
  flyingdutchman's schermafbeelding
  Lid sinds
  18/08/04
  Locatie
  MSK
  Berichten
  5.421
  iTrader
  15 (94%)
  Reputation
  3/59
  Het zijn natuurlijk enkel de succesverhalen die hier graag komen praten over hoe ze 20 zijn met 3 masters en 6k bruto verdienen, de minder succesvollen hoor je hier natuurlijk niet... Geen zorgen dus.

  Herpak u en ge hebt nog alle mogelijkheden, vooral dankzij onze fantastische staat die mensen als u nog alle kansen van de wereld geeft. (en nee, geen sarcasme).

  En afstuderen op uw 25 is toch totaal niet erg/uitzonderlijk ?
  no votes  

 11. #11
  Riverdale27's schermafbeelding
  Lid sinds
  27/01/12
  Locatie
  N/A
  Berichten
  4.554
  iTrader
  5 (100%)
  Reputation
  0/8
  Je bent nog maar 20? Ga dan toch gewoon hogeschool doen. No worries there. En iedereen die vervelend tegen je doet omwille van die leeftijd? Fuck 'em!

  BTW: ik was net geen 23 toen ik afstudeerde. So? Dat is tegenwoordig vrij normaal
  no votes  

 12. #12
  NotoriousP's schermafbeelding
  Lid sinds
  9/07/06
  Locatie
  Sint-Katelijne-
  Berichten
  14.851
  iTrader
  153 (100%)
  Reputation
  96/266
  Ik ben geen fan van de richting dieetkunde, voornamelijk door enkele personen die ik uit die richting heb leren kennen (dus geen objectieve mening) die enorm beperkte kennis over voeding leken te hebben.

  Als persoonlijke trainer zie ik u beter af zijn met een opleiding LO...

  PS: ik zit met iemand in de klas die 29 zal zijn als hij afstudeert.
  It's OK if you disagree with me.
  I can't force you to be right.
  no votes  

 13. #13
  glashelder's schermafbeelding
  Lid sinds
  13/08/10
  Locatie
  's-Gravenwezel
  Berichten
  21.657
  iTrader
  2 (100%)
  Reputation
  62/540
  Dude, ik was 24 toen ik mijn middelbaar diploma net haalde Zit nu in tweede bachelor unief dus zal ook 28 zijn als ik afstudeer... Ik snap dat je je ervoor schaamt (dat deed ik ook, toen ik 22 was en geen middelbaar diploma had), maar doé er dan iets aan... En dan heb je niks om je voor te schamen imho, integendeel.
  "A confident people is not exclusive. A great religion affirms other religions. A great culture affirms other cultures. A great nation affirms other nations. A great individual affirms other individuals, validates the being-ness of others and the vitality." ~ Leonard Cohen
  no votes  

 14. #14
  SysRq's schermafbeelding
  Lid sinds
  22/02/12
  Locatie
  Limburg
  Berichten
  501
  iTrader
  0
  Reputation
  0/0
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Pleister Bekijk bericht
  Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
  En ook hier is er wel een schaamte gevoel aangezien mijn NL schrijven erg beperkt is en mijn wiskunde beperkt zich zelfs tot staartdelingen.
  Nee, neem het aan van deze bijna 30-jarige faling hier, maar uw schrijven is allesbehalve basis. Ga je vooral niet door ingebeeld onvermogen wegsteken in een job beneden je niveau. Blijf daar te lang plakken en hallo inzinking!

  Echt, je lijkt mij intellectueel scherp genoeg voor academisch succes. Ga studeren.
  no votes  

 15. #15
  Carrion's schermafbeelding
  Lid sinds
  23/11/08
  Locatie
  Tessenderlo
  Berichten
  15.675
  iTrader
  59 (100%)
  Reputation
  39/582
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Riverdale27 Bekijk bericht
  Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
  Je bent nog maar 20? Ga dan toch gewoon hogeschool doen. No worries there. En iedereen die vervelend tegen je doet omwille van die leeftijd? Fuck 'em!

  BTW: ik was net geen 23 toen ik afstudeerde. So? Dat is tegenwoordig vrij normaal
  Lol, wie gaat er moeilijk doen over die leeftijd? "Zelfs" op uw 20ste zit ge 9/10 bij de jongste van uw klas.
  All our Gods have abandoned us.
  no votes  

Pagina 1 van 8 12345 ... Laatste

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •  

Inloggen

Inloggen