Pagina 28 van 38 Eerste ... 18242526272829303132 ... Laatste
 1. #406

  Lid sinds
  22/08/02
  Locatie
  hamme
  Berichten
  16.284
  iTrader
  7 (100%)
  Reputation
  2/97
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Bananarama Bekijk bericht
  Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
  Soekie heeft anders al meerdere keren aangegeven dat interne opleidingen in bedrijven ook belangrijk zijn.
  Sorry lees dan eens haar posts, geen/minder maatschappelijke meerwaarde,geen fundamenteel onderzoek, allerlei programma's hiervoor nodig, berekeningen, alsook hoe logisch te redeneren, hoe ethisch te handelen, de basisbeginselen van management

  En dit uit enkele zinnen.


  Ze voegde daar dan aan toe dat voor bepaalde functies er nu eenmaal basiskennis vereist is die niet intern kan worden aangeleerd zonder dat dat het bedrijf te veel tijd en geld kost. (Voor dat laatste gaf ze het voorbeeld van juristen/economen, geloof ik).
  En dan heb ik ook al verschillende keren gezegd .  Geen deftige zinnen kunnen vormen, geen correcte interpunctie gebruiken en niet zonder dt-fouten kunnen schrijven is evenmin een blijk van intelligentie. Seriously, de fouten die je maakt ondermijnen de geloofwaardigheid van je posts aanzienlijk.
  Ik type snel en herlees het niet, de boodschap komt over en dat is toch wat telt.


  Bovendien kom je nogal agressief over (door die fouten?) en lijkt het erop dat je, zoals Soekie al zei, veel dingen maar half leest/begrijpt. Reageer toch gewoon niet als je niet zeker bent van wat er bedoeld wordt... Heb jij trouwens iets tegen mensen met een hoger diploma? Want zo komt je wel over.
  Onzin (en dat gebruik ik echt niet agressief hoor) Ik heb niks tegen mensen met diploma's heb ik ook al meerdere keren gezegd (vandaar dat ik het raar vind dat dit steeds terugkomt) ik zal mijn dochters aanmoedignen diploma's te halen.

  Daarnaast reageerde ik op de stelling dat omdat je diploma hebt je blijkbaar automatisch ervoor vergoed moet worden omdat dit een soort van maatschappelijk nut met zich meebrengt en dat vind ik pertinent onjuist.
  Dat veel mensen beroepen uitoefenen waar men diploma's voor vraagt toont gewoon aan dat de arbeidsmarkt aan het veranderen is. Waar vroeger diploma's veeleer de uitzondering waren, worden ze nu meer en meer de norm. Kijk naar een secretaresse bijvoorbeeld. Vroeger kwamen die recht van het secundair en moesten die hoogstens kunnen typen en wat kopietjes kunnen nemen. Nu vraagt men voor die job steeds vaker naar iemand met een diploma Office Management. Waarom? Omdat iemand met dat diploma zwart op wit een bewijs op zak heeft dat hij/zij doorzettingsvermogen heeft en een minimum aan vaardigheden om het tot een goede secretaris/secretaresse te maken. Natuurlijk zal hij/zij dingen doen die hij/zij ter plekke in het bedrijf had kunnen leren. Maar wie zou jij aannemen, als je moest kiezen tussen iemand met enkel een secundair diploma of iemand die zich al drie jaar in het hoger onderwijs heeft voorbereid op de job?
  Dat argument is ook al aangehaald en gaat enkel op voor starters, na enkele jaren valt dit volledig weg.

  Ik zou liever (in dit geval) iemand inhuren met enkele jaren ervaring dan iemand vers van school die je nog allerlei basisvaardigheden in het bedrijfsleven moet bijbrengen.


  En ja, de persoon zonder hoger diploma had de job best even goed kunnen doen als de persoon met een hoger diploma Office Management. Een diploma is niet zaligmakend, zoals jij al zei, maar Soekie ontkende dat ook helemaal niet.
  maar ze pleit wel voor hogere lonen puur voor dit diploma, de persoon zonder diploma doet het evengoed en minder betaald?

  Zij wees jou er gewoon op dat een bedrijf goede redenen heeft om in bepaalde gevallen toch iemand met een hoger diploma te verkiezen vanwege meer kwaliteitsgarantie, en het is normaal dat ze voor die garantie meer betalen.
  Ze deed wel meer dan dat want hier ga ik gewoon mee akkoord ik ga zelfs verder in bepaalde gevallen moet een diploma gewoon verplicht zijn.


  Dat neemt niet weg dat je de basis lang niet altijd in de job zelf kan leren. Ik verwijs weer naar Soekies voorbeeld.
  Wat ik nergens ontken ik merk enkel op dat de meeste beroepen zo niet zijn en dat zelfs in die beroepen er nog veel avardigheden zijn die je niet op schoolbanken leert.


  Confer supra (mijn opmerking over jouw interpunctie -en spellingsfouten).
  Wat niks veranderd aan het feit dat het mediaan loon ver boven gelijk welke barema ligt en dus deze minimumbarema's hier niks mee te maken heeft. Ik kan me moeilijk voorstellen dat je dat niet uit die zin haalde zelfs met de schrijffouten.


  Ze heeft in een vorige post al geantwoord van wel...
  Heel beperkt dan lees zelf haar post eens door sommige opmerkingen komen mij heel raar over.
  "Voice or no voice, the people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked, and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to greater danger. It works the same in any country." -Hermann Goering (1893 - 1946)
  no votes  

 2. #407

  Lid sinds
  22/08/02
  Locatie
  hamme
  Berichten
  16.284
  iTrader
  7 (100%)
  Reputation
  2/97
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Soekie Bekijk bericht
  Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
  Oef, dank je bananarama, ik zag het echt al niet meer zitten om nogmaals te repliceren... (en helaas vaak te herhalen ...).
  Ik ben inderdaad bang dat de opponent veel niet heeft begrepen, heeft overgeslaan of verkeerdelijk heeft onthouden. En ik had al eerder de indruk dat dit kon zijn in een vlaag van zijn gelijk proberen te behalen tegenover de "hoger gediplomeerden die zichzelf toch zo geweldig vinden en hem toch zo'n onbenul' ofzoiets, wat dus sowieso niet standaard het geval is.
  Maar hoog van de toren komen blazen en anderen beledigen, zonder hun beweringen te weerleggen, terwijl elementaire taalkennis gebrekkig lijkt, ... dan zet je jezelf ook negatief in de spotlights.
  Sorry maar dat is totale onzin, je probeer hier een intentieproces te maken zodat je kan negeren wat ik zeg.
  Ik herhaal : ik heb geen enkel probleem met diploma's zoals ik al zei ze zijn absoluut nodig in onze matschappij .

  En weeral kleine opmerkingkjes en "aanvallen" zoals "elementaire taalkennis gebrekkig lijkt" brengen efectief niks toe, laat dit dan ook.  Papegaaienspraak ofte echolalie is inderdaad geen teken van intelligentie, maar meestal van een cognitief disfunctioneren.
  Intelligentie is echter een vastgelegd begrip bij conventie, ... Dus ja, er is zeker een selectie obv intelligentie. Het is noodzakelijk, doch onvoldoende...
  Wat ik dus ook zei, je opmerking was dus op zijn best ten dele maar juist.  Die 1150 was uiteraard netto en dat de goedkope producten op zijn in de colruyt maakt het werken niet "zwaarder" neen. Dat heb ik ook niet beweerd...
  Waarom begin je er dan over?


  Wat gezondheidszorg betreft, ik gaf denk ik voldoende argumenten in die post, heel concreet zoals je vroeg, om aan te tonen dat de gezondheidszorg in België zeker beter kan en er pijnpunten zijn.
  Wat ik nergens ontken, ik blijft echter erbij dat belgie bij de top behoort, iets wat jij ontkende maar tot nu toe nog nergens kon hardmaken.


  Voor het overige zie ik dat je je baseert op heuristieken en/of biasen "ik ken zo niemand", "ja ik ken zo niemand" en ook "jij noemt niemand, dus je kent niemand" baseert. Dat is een zeer veelvoorkomende en veelgemaakte redeneerfout. Eentje die je wordt afgeleerd en waar je voor gewaarschuwd wordt tijdens de lessen logica e.d. in het hoger onderwijs.
  Ik merk enkel opdat ik de enige ben die bronnen gebruik, of info opzoek, ook iets dat je had moeten leren in het hoger onderwijs hoor :-)

  En nee "jij noemt niemand, dus je kent niemand" heb ik nooit gezegd. Ik zeg dat je geen bewijs hebt en op een discussieforum dus een nuttloos argument hebt .


  Helaas maken ook nog veel hogeropgeleiden deze fout hoor.
  Maar je baseren op je naaste omgeving om conclusies te trekken over iedereen en of op hetgeen je je herinnert, is dus gevaarlijk.
  Waarom doe jij dit dan?


  ^quote]

  Die verplichte ziekteverzekering heeft uiteraard iedereen (theoretisch, in werkelijkheid gaat het allicht om 99%), dus niet moeilijk dat jij die ook hebt. (Je hebt allicht zelfs ook de Vlaamse zorgverzekering, of hoe heet de nieuwe uitvinding van de Vlaamse overheid. ). Als je een aanvullende ziekteverzekering of hospitalisatieverzekering moest hebben ... dan spreek je jezelf wel tegen vrees ik.
  Immers; wat is het nut voor een bijdrage voor een aanvullende ziekteverzekering, als de gezondheidszorgkost in België (voor i.c. de gebruiker) toch zo laag is.

  Tot zover deze off-topic discussie.[/QUOTE]

  Ik heb graag een kamer apart, vandaar mijn opmerking dat je niet schijnt te weten wat deze aanvullende verzekeringen bevatten . Jij schijnt te denken dat die uitsluitend beter/meer zorg meebrengen.
  Laatst gewijzigd door k995; 22 mei 2012 om 14:26
  "Voice or no voice, the people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked, and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to greater danger. It works the same in any country." -Hermann Goering (1893 - 1946)
  no votes  

 3. #408
  etii0's schermafbeelding
  Lid sinds
  28/05/11
  Locatie
  Beernem
  Berichten
  552
  iTrader
  0
  Reputation
  0/28
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door k995 Bekijk bericht
  Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
  Sorry maar dat is totale onzin, je probeer hier een intentieproces te maken zodat je kan negeren wat ik zeg.
  Ik herhaal : ik heb geen enkel probleem met diploma's zoals ik al zei ze zijn absoluut nodig in onze matschappij .
  Als je vindt dat diploma's absoluut noodzakelijk zijn, moet je ook bereid zijn om die mensten te stimuleren ze te halen: door er een meerverdienste aan te koppelen om de jaren gratis werk te vergoeden. Zo zijn we weer bij het begin. Gij hebt veel vroeger kunnen beginnen werken, uw loopbaan aanvatten en uw pensioen opbouwen. Mensen die gestudeerd hebben beginnen vier of vijf jaar later van 0. Als jij niet bereid bent om dat te betalen, waarom zou men dat dan nog doen? Mocht ik niet meer kunnen verdienen met een diploma, zou ik ondanks mijn grote interesse er niet voor gestudeerd hebben. Ik laat mij niet achterstellen.
  In mijn ogen klinkt je betoog als een vorm van jaloezie, wat ik vaak vaststel in dit soort situaties.
  Company of Heroes: beste strategy game ooit!
  no votes  

 4. #409
  Benjamin's schermafbeelding
  Lid sinds
  3/01/09
  Locatie
  Leuven
  Berichten
  7.029
  iTrader
  0
  Reputation
  24/77
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Tr1ckstar Bekijk bericht
  Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
  In Knokke wonen alleen neppe statusbeluste creeps en vrouwen met een geschiedenis van slechte plastische ingrepen in het aangezicht met een lugubere tan in het ergste geval daarbij, geïnteresseerd in kitscherige gallerijen waar satiristen in vermomming hen voor grof geld kunst met de kleine letter aansmeren (mijn geheel subjectieve ervaring na vorige week twee dagjes Knokke-Heisten). Ook vermoed ik dat je een trol bent ! Ofwel tja ben je gewoon met een financieel rijke asshole samen/getrouwd maar vergat je dit erbij te vermelden ! Dat kan ook ! Want een uitroepteken op ieder eind van m'n zin maakt me spontaan en JOVALLYAAL ! Zo collgate-smile irritant en recht in het gezicht !


  Maar om me even te richten tot de oorspronkelijke discussie;

  Ik vind dat zelfstudie buiten de academische kringen ook meer beloond moet worden en niet enkel als eigen kanttekening mag figureren op het curriculum vitae in de zoektocht naar werk. Zelfstudie waarvan de geworpen intellectuele vruchten aangetoond kunnen worden. Zelf ben ik iemand die een academische opleiding heeft genoten maar nog VEEL langer aan zelfstudie deed over de wildste meest uiteenlopende dingen. Enkel met de kracht van de geest kan ik dit bewijzen tegenover de klein- maar geestige man die mij de laan zal uitsturen omdat ie niet snapt waarom mijn savant-kennis in het occultisme voor zijn organisatie er toe zou doen.
  De vruchten worden al dan niet aangetoond door examens af te leggen.
  If you think education is expensive, try ignorance.
  no votes  

 5. #410
  flyingdutchman's schermafbeelding
  Lid sinds
  18/08/04
  Locatie
  MSK
  Berichten
  5.421
  iTrader
  15 (94%)
  Reputation
  3/59
  Guys c'mon. Ik wil graag volgen, maar dit soort walls of text zijn niet leuk meer .
  no votes  

 6. #411
  LooneyCooney's schermafbeelding
  Lid sinds
  15/02/04
  Locatie
  Knokke
  Berichten
  8
  iTrader
  0
  Reputation
  0/0
  [QUOTE=Tr1ckstar;16313399]
  Hela kerel , niet te persoonlijk worden heh ;-) hehe
  Nuja even je mening toch herzien hoor ..2 daagjes in Knokke, wellicht in het weekend dan nog..tja TOERISTEN noemen wij dat ;-)
  Ikzelf heb totaal geen zwaar kapitaal , integendeel zelfs ...en ik huur een studio aan 380€/maand en ik heb géén grote spaarboek of erfenis ( jij bent allicht rijker dan ik ! ) ....heel snobistisch ja!
  Het enige wat ik heb is een nieuw 'goedkoop' stadswagentje op afbetaling .
  En geloof me , wat jij als 2-daags verblijver ziet , zijn echt geen mensen van knokke , laat staan heist... Ook hier hebben 'de rijkere' gewoon werkvolk nodig hoor .
  In de zomer bv zijn de meeste echte Knokkenaren nr het buitenland omwille vh toerisme.

  Btw wil ik gaan studeren , zallik wellicht ook heeel moeilijk hebben om te overleven, net zoals elke normaal verdienende mens of student dus in dit geval.
  Nuja swat , een trol..een trol gaat echt zoveel moeite doen voor zo'n lange posts?!


  Denk ervan wat je wilt natuurlijk, ik wilde gewoon mijjn mening kwijt .

  grts
  Laatst gewijzigd door LooneyCooney; 22 mei 2012 om 20:43
  Find ur spot on earth and ride it !
  no votes  

 7. #412
  LooneyCooney's schermafbeelding
  Lid sinds
  15/02/04
  Locatie
  Knokke
  Berichten
  8
  iTrader
  0
  Reputation
  0/0
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door etii0 Bekijk bericht
  Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
  ...
  idd, daar heb je een serieus punt ...al moet ik zeggen , testpiloot en carcleaner ...
  Ik ging hier veel verder in ;-) Vandaar ook mijn prijs vd auto-constructeurs. Niet zomaar even een spons en een busje met produkten bovenhalen dus ! jobbeschrijving : carcleaner, net omdat het diploma ontbrak! Maar feitelijk was het analyse-specialist en expert in schadegevallen en ik werktte nauw samen met de verzekeringsmakelaren van BMW bv. Ik herstelde complete wagens van lak tot motoren etc , maar stelde ook schaderapporten op bv. Maar wederom moest ik werken via externe bedrijven mits ik geen diploma had... het klinkt absurd maar zo werkt het wel.
  Ik had ook een grote Vito (werkvervoer) met reclame op van het 'mijn eigen' bedrijf en kleding incl maatpakken etc van Mercedes en ik moest dan bv nog moeite doen op evenementen om die camionette uit het zicht te zetten , want dat mocht men niet zien! En dan kan ik er nog bijzeggen dat Mercedes zelf 'mijn' zogezegd bedrijf infeite bezat en financierde! (in onderaanneming mr toch hun eigen dochterbedrijf..vreemd gedoe hoor!)
  Zover gaan bedrijven dus..geen diploma, geen werk..tenzij als je goed genoeg bent vinden we wel een oplossing ..zoals in mijn geval een extern bedrijf door mij laten leiden.
  Niet voor niets dat ik een prachtige sportwagen had als bedrijfswagen heh ;-)
  Is wellicht ook de reden waarom ze op KdG mij toelaten zonder een ASO toch de stap te wagen volgend jaar! ( mits de opgelegde procedures te volgen natuurlijk , logische en wiskundigetests etc)

  Nu ik vermoed wel dat ik echt een uitzondering ben...de meeste ongeschoolde die ik ken moeten rondkomen met een loontje van +-1500€ of zelfs minder .
  Misschien heb ik wel het geluk dat mijn familie allemaal gestudeerden zijn en mijn moeder en vader bv beide prof waren in Brussel en Leuven ...ze blijven me nu nog altijd pushen om dingen grondig te leren in alles wat ik doe .

  Dat is wellicht ook de reden dat ik ben beginnen nadenken om toch mr te studeren..Ik zou me gewoon veel gelukkiger voelen als mens !
  Ik kan ook nooit kiezen welke job ik moet aannemen..ik moet nemen wat er op de arbeidsmarkt te rapen valt! Mijn inziens helpt een diploma hierin enorm..om de richting te kunnen kiezen wat je echt echt dolgraag wilt doen later!


  Tuurlijk zoals jij ook zegt doctors , chirurgen etc ..er zijn altijd jobs waar je universiteit voor moet lopen .

  ps: en dat is mr 1 voorbeeld van mijn jobs..bij Ford/Afmech/ALZ Arcelor heb ik knal hetzelfde meegemaakt!
  Grtjs
  Laatst gewijzigd door LooneyCooney; 22 mei 2012 om 21:41
  Find ur spot on earth and ride it !
  no votes  

 8. #413
  Benjamin's schermafbeelding
  Lid sinds
  3/01/09
  Locatie
  Leuven
  Berichten
  7.029
  iTrader
  0
  Reputation
  24/77
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door flyingdutchman Bekijk bericht
  Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
  Guys c'mon. Ik wil graag volgen, maar dit soort walls of text zijn niet leuk meer .
  Wij beiden hebben hier ook wel eens lange berichten geplaatst maar dit is ook voor mij te gortig, vooral omdat er zoveel herhalingen van zetten zijn.
  If you think education is expensive, try ignorance.
  no votes  

 9. #414
  Mini's schermafbeelding
  Lid sinds
  18/07/02
  Locatie
  Schoten
  Berichten
  4.597
  iTrader
  0
  Reputation
  0/23
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Soekie Bekijk bericht
  Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
  Zoals zo vaak met dit soort discussies, merk ik dat de differentiatie van meningen, toevallig dezelfde tred houdt met de differentiatie van diploma's:

  - hogeropgeleiden vinden een hogere verloning terecht en spreken over de meerwaarde
  - personen zonder hogere opleiding vinden het onterecht en bagatelliseren het belang van een diploma, wat zij ruim overschat vinden
  Ergens ook normaal, mensen spreken vaak vertrekkend van eigen visie (meestal gevormd door eigen situatie)

  Verder wil ik toch nog even tegenspreken dat niet alle mensen die ergens geraken zonder diploma, dweeps zonder meer zijn.

  Vrij kortzichtige opmerking omdat jij toevallig zo een persoon kent.


  Sent from my iPhone.
  no votes  

 10. #415

  Lid sinds
  20/03/10
  Locatie
  LB
  Berichten
  1.846
  iTrader
  0
  Reputation
  2/31
  K995, het is inderdaad echt heel onduidelijk aan het worden door de vele verkappingen van mijn post waarin ik toch vaak de moeite doe om iets met aandacht, duidelijk en uitgebreid uit te leggen.
  Sommige van je opmerkingen slaan zoals iemand hier al aanhaalde terug op dingen die niet gezegd werd. Dit spookboksen heeft weinig zin. De andere opmerkingen zijn volgens mij verder ook al uitgebreid uit de doeken gedaan.
  Ik wil nog even samengevat mijn visie weergeven. Misschien dit keer in sterkere bewoordingen dan ik deed, omdat het genuançeerde uitspraken doen bij jou net het effect lijkt te hebben dat je niet goed weet wat er bedoeld wordt.
  Mede daarom ga ik ook gewoon korte, kernachtige zinnen gebruiken.


  - Een opleiding biedt een "kwaliteitsgarantie"
  - De werkgever lijkt deze kwaliteitsgarantie nuttig te vinden (Bewijs: er is heel veel vraag naar. - Mensen zonder deze "kwaliteitsgarantie" vallen zelfs uit de boot.)
  - De overheid heeft er via barema's ook voor gezorgd dat deze "kwaliteitsgaranties" beter worden verloond.
  - Bedrijven lijken hier geen problemen mee te hebben (zie II)


  - Ik sluit echter niet uit, dat - met name - repetitieve jobs of jobs die sowieso naar lagergeschoold personeel gaan, on the job kunnen geleerd worden.
  - Ik sluit zelfs niet uit dat dit tegenwoordig ook geldt voor sommige bachelorrichtingen die minder gespecialiseerd of "minderwaardig" zijn, ik denk zeker voor meer commerciële of sales-papieren
  - Ik zeg ook niet, dat men tegenwoordig te snel naar een bachelordiploma vraagt terwijl iedereen die functie zou kunnen uitvoeren... Maar .. de meeste bediendenfuncties vereisen ook nauwkeurigheid en systematisch te werk gaan.
  Er is meer garantie dat deze executieve functies voldoende ontwikkeld zijn om de job te kunnen uitoefenen, als iemand min. een bacheloropleiding heeft afgerond.

  - Een grondige opleiding betekent altijd dat men wel nog iets moet leren op de werkvloer. Nogal logisch. Al gaat het maar om de werking van dat specifieke bedrijf of de visie van die specifieke manager.

  - Een diploma is echter voor de meeste hogergeschoolde jobs, met name hogere bachelors en universitaire richtingen, wel een vereiste
  - Tenzij een persoon natuurlijk een heel andere richting uitgaat ...
  - Zelfs in dat geval heeft de persoon bewezen toch dat licentiaat of die master te kunnen behalen, waardoor de werkgever beseft dat de werknemer deze job ook kan leren, en in staat is om de hier nodige achtergrondkennis (zelfstandig) te verwerven binnen redelijke termijn
  - ...  - Opleidingen on the field, zouden tot een zeer sterke afvlakking van de algemene kennis leiden
  - tot de productie van mensen die enkel maar lijken te moeten dienen om perfect ingepast te kunnen worden in één of andere organisatie en waarin niet meer geïnvesteerd wordt dan strikt datgene nodig is voor hun functie, maw puur gericht op hun productiviteit
  - dit lijkt me een ongezonde evolutie
  - ik vrees de dag dat hier McDonalds opleidingen gaan komen zoals in sommige andere landen ...

  - dit zal ook leiden tot problemen inzake flexibiliteit (veranderen van werknemer, industrie die vervalt en vervangen wordt door een andere, ...)
  - op basis van wat moet de werkgever in zo'n geval recruteren?  - ik kan me beroepen op een brede kennis die ik recent heb opgedaan, tijdens mijn opleiding. Daardoor hoef ik geen bronnen te raadplegen om iets zinnigs te kunnen zeggen over wat jij zegt, om je zo te kunnen tegenspreken bv., of op te zoeken hoe je een woord of zin al dan niet schrijft.
  - Wat je vooral leert, is kritisch zijn tegenover je bronnen. Een paar woordjes ingooglen om beleerd over te komen, kan iedereen. Maar de brede context ... die heb je niet in twee minuutjes opgesnord.  - Verder denk ik wel dat auto-didactie onderschat wordt in onze samenleving.
  IT'ers zijn hier weer in het voordeel. Zij kunnen namelijk snel bewijzen of ze een programma onder de knie hebben of niet. Zonder master economie bewijzen, dat je wel evenveel kennis hebt als een E.W.'er of T.E.W.'er... ik vrees niet dat je ernstig zal worden genomen. Probleem is dat je ook niet in 1-2-3 kan bewijzen dat het wel degelijk zo is ...
  Dat zal het bedrijf moeten ondervinden. En welk bedrijf gaat daar zijn tijd en energie insteken?
  no votes  

 11. #416

  Lid sinds
  20/03/10
  Locatie
  LB
  Berichten
  1.846
  iTrader
  0
  Reputation
  2/31
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Mini Bekijk bericht
  Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
  Ergens ook normaal, mensen spreken vaak vertrekkend van eigen visie (meestal gevormd door eigen situatie)

  Verder wil ik toch nog even tegenspreken dat niet alle mensen die ergens geraken zonder diploma, dweeps zonder meer zijn.

  Vrij kortzichtige opmerking omdat jij toevallig zo een persoon kent.


  Sent from my iPhone.
  Ahja, ik kan me herinneren dat ik dat inderdaad heb gezegd.
  no votes  

 12. #417
  Mini's schermafbeelding
  Lid sinds
  18/07/02
  Locatie
  Schoten
  Berichten
  4.597
  iTrader
  0
  Reputation
  0/23
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Soekie Bekijk bericht
  Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
  Ahja, ik kan me herinneren dat ik dat inderdaad heb gezegd.
  Dat deel was eigenlijk een antwoord op iemand anders, maar de multiquote functie werkt niet op iPhone en blijkbaar stond mijn cache een pagina achter
  Sent from my iPhone.
  no votes  

 13. #418

  Lid sinds
  21/08/10
  Locatie
  droogstoppel-topia
  Berichten
  228
  iTrader
  0
  [QUOTE=LooneyCooney;16315543]
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Tr1ckstar Bekijk bericht
  Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
  Hela kerel , niet te persoonlijk worden heh ;-) hehe
  Nuja even je mening toch herzien hoor ..2 daagjes in Knokke, wellicht in het weekend dan nog..tja TOERISTEN noemen wij dat ;-)
  Ikzelf heb totaal geen zwaar kapitaal , integendeel zelfs ...en ik huur een studio aan 380€/maand en ik heb géén grote spaarboek of erfenis ( jij bent allicht rijker dan ik ! ) ....heel snobistisch ja!
  Het enige wat ik heb is een nieuw 'goedkoop' stadswagentje op afbetaling .
  En geloof me , wat jij als 2-daags verblijver ziet , zijn echt geen mensen van knokke , laat staan heist... Ook hier hebben 'de rijkere' gewoon werkvolk nodig hoor .
  In de zomer bv zijn de meeste echte Knokkenaren nr het buitenland omwille vh toerisme.

  Btw wil ik gaan studeren , zallik wellicht ook heeel moeilijk hebben om te overleven, net zoals elke normaal verdienende mens of student dus in dit geval.
  Nuja swat , een trol..een trol gaat echt zoveel moeite doen voor zo'n lange posts?!


  Denk ervan wat je wilt natuurlijk, ik wilde gewoon mijjn mening kwijt .

  grts
  OK ik geef je het voordeel van de twijfel en zal fair zijn en m'n toon wat minderen. Het was dan ook een subjectieve ervaring zoals ik zei. Maar uw burgemeester vertrouw ik persoonlijk voor geen haar. Knokke is in mijn ogen gewoon het speelterrein van de Lippens. Hoe malafide en corrupt het er werkelijk aan toe gaat achter de schijnwerpers van het publieke toneel weten weinigen. Er zullen heus wel toffe, eerlijke mensen wonen maar zij zijn naïef over hoe het in handen is van schurken uit de financiële wereld. Natuurlijk volledig terzijde van waarover het topic ging ik wou je alleen maar waarschuwen.
  no votes  

 14. #419
  LooneyCooney's schermafbeelding
  Lid sinds
  15/02/04
  Locatie
  Knokke
  Berichten
  8
  iTrader
  0
  Reputation
  0/0
  Gelijk heb je Tr1ckstar , ik moet me ook niet zo onmiddellijk aangevallen voelen..het was laat en.. ;-)
  Mijn ervaring met politiek is ook zoals jij beschrijft hoor , malafide en corrupt tot en met...en btw ik ben afkomstig uit Hasselt, misschien daarmee dat ik dat anders bekijk hier , ik woon/werk hier infeite , echt 'leven' is veel gezegd...


  on-topic :
  Maar ja, het kan zo vreemd lopen , ikzelf weet van mezelf dat ik het karakter en de intelligentie heb om af te studeren of bv een job perfect kan uitvoeren .
  Maar veel hangt van de persoon af ook , hetgeen bepaald of je al dan niet in een bepaald profiel kan passen , voor een bedrijf, een sociale werkgroep , sportverenigingen etc.
  Als ik bekijk wat ik allemaal al gedaan heb , welke mogelijkheden er voor me open lagen ..dan kan ik enkel maar vaststellen dat veel afhangt van je kennis inzake bepaalde richtingen , maar ook je ingesteldheid niet onbelangrijk is. En gestudeerden hebben nu eenmaal direct een juiste kennis en ingesteldheid.
  Of je al dan niet je kennis later gaat gebruiken blijft feitelijk buiten kijf.
  Dankzij je diploma kan je aantonen dat je leergierig bent, in team kan werken , doorzetting hebt en dingen niet zijn beloop laat gaan , maar dus de problemen kan aanpakken indien nodig en dus ook stressbestendigheid kan tonen.
  Allemaal toch heel belangrijk , sommigen hebben het van nature, anderen leren het doorheen hun studiejaren.

  En mijn mening ivm loon/studies....ik vind dat iedereen die gestudeerd heeft , inderdaad recht heeft op een betere verloning . Natuurlijk heeft het een meerwaarde t.o.v. iemand die bv die 3 tot 5j gewerkt heeft.
  Iemand die in die tijd werkt, leert dan wel het praktisch gedeelte ...maar toch ontbreekt het hen aan achtergrond.
  Ik kan er zelf van meespreken, ik heb zelf mensen opgeleid, maar daarvoren kon ik me bv enorm ergeren aan mijn eigen onwetendheid op sommige gebieden.
  Ik ben dan , gelukkig voor mezelf en mijn werkgevers, iemand die altijd alles moet weten ,zelf veel opzoekt en bijleert etc in mijn vrije tijd. Maar hoevelen die niet lang school gelopen hebben zullen dat doen?! echt niet zo gek veel hoor !

  Feitelijk een moeilijke discussie , en toch zo duidelijk voor mij ...studeren doe je voor jezelf en je eigen toekomstvisie . Wat wil je bereiken , hoeveel verwacht je van jezelf etc zelfkennis is een must natuurlijk , niet alles wat je wilt , kan je ook bereiken !

  Wil je later zeker zijn ve goed loon , of allesinds er aanspraak op maken , moet je gewoon verder studeren .punt.
  Laatst gewijzigd door LooneyCooney; 25 mei 2012 om 23:03
  Find ur spot on earth and ride it !
  no votes  

 15. #420
  Renegadexxripxx's schermafbeelding
  Lid sinds
  8/09/07
  Locatie
  Limburg
  Berichten
  7.370
  iTrader
  2 (100%)
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door LooneyCooney Bekijk bericht
  Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
  Wil je later zeker zijn ve goed loon , of allesinds er aanspraak op maken , moet je gewoon verder studeren .punt.
  Tuurlijk, maar dat uitzicht verlies je wanneer er geen concensus is dat het langer studeren dient beloond te worden in een hoger loon. (ik laat buiten beschouwing de personen die bissen, trissen of 20 opleidingen doen om levenslang op school te zitten daar die algemene intentie voor mij niet van tel is).

  Of een extra opleiding is vereist om die job te kunnen doen, vb opleiding veiligheidsadviseur, specialisme, etc...

  Want als wij hier nu al gaan zeggen het is niet nodig om die opleiding een verhoogd inkomen te laten garanderen waarom zou een werkgever dan ook maar geneigd zijn om er een goed loon voor tegenover te stellen. (behalve dan wanneer schaarste weer van tel gaat zijn, maar in een globalistische wereld valt daar ook altijd wel een mouw aan te passen)
  no votes  

Pagina 28 van 38 Eerste ... 18242526272829303132 ... Laatste

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •  

Inloggen

Inloggen