Discussie: Big four

 1. #181

  Lid sinds
  1/02/08
  Locatie
  Kapellen
  Berichten
  1.779
  iTrader
  0
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door systech Bekijk bericht
  Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
  bijvoorbeeld?
  en kun je vergelijken met andere bedrijven of zo?
  De departementen doen vaak van die activiteiten met heel het departement. Bvb de "audit fun day". Er zijn ook regelmatig activiteiten buiten de werkuren (onlangs is het kantoor Antwerpen naar de Antwerp Giants gaan kijken, basket dus). Vorig jaar was er ook een Deloitte festival in Brussel, met Hooverphonic, Gabriel Rios, Cirque Atomique & Buscemi (dat was wel erg fijn). Na het afwerken van grote projecten wordt er ook iets gedaan met het team dat daar op werkte. (bvb een Diner in Parijs ). Mijn zus heeft zo ook eens een paar keer filmtickets gekregen, maar ik weet niet meer ter ere van wat...

  Overuren worden niet rechtstreeks terugbetaald denk ik, maar je kan ze wel ingeven. Deze data wordt dan gebruikt om de planning voor volgend jaar aan te passen, zodat je hopelijk minder overuren moet kloppen...
  no votes  

 2. #182

  Lid sinds
  13/05/08
  Berichten
  10
  iTrader
  0
  bedankt voor de goede informatie.

  Ja over die incentives wil ik ook wel wat meer weten eigenlijk
  Wat is het type gsm voor de nieuwe medewerkers dan? nog steeds de nokia?
  Ge krijgt 10euro per dag voor eten en als ge dat nie opdoet krijgt ge dat gewoon zo? netto?
  Er wordt gesproken over jaarlijkse opslag, zeker in het begin. Is dat een serieuze opslag of gaat da maar stillekes omhoog jaar per jaar en is het daarom mogelijk om dit jaarlijks te doen? Heb vernomen dat startloon ongeveer 2000 brutto is. Dus hopelijk is zo een opslag wel de moeite waard!
  Zijn er nog zo toffe extra's of andere dingen die je in andere ondernemingen niet hebt ? of minder hebt?

  Thx alvast voor de moeite, ge zou betaald moeten worden voor u diensten! lol
  no votes  

 3. #183

  Lid sinds
  16/04/08
  Berichten
  71
  iTrader
  0
  Idd, heel interessante informatie!
  Heb je enig idee hoeveel je zus nu ongeveer verdient na enkele jaren ervaring?
  Heeft ze al werkaanbiedingen gekregen via klanten?

  Thanks!
  no votes  

 4. #184

  Lid sinds
  1/02/08
  Locatie
  Kapellen
  Berichten
  1.779
  iTrader
  0
  Ik weet niet hoeveel ze verdient, en dat hoef ik ook niet te weten, dus dat antwoord ga ik je verschuldigd moeten blijven.

  Die 10€ daar doe je mee wat je wil. Als je boterhammekes meeneemt, dan is die 10€ gewoon voor jou . Die opslag werkt in percentages. De hoogste na het eerste jaar is denkik 13,5%; en de laagste 6 of 7%. (kheb zoiets opgevangen, hier ga ik ook niet specifiek achter vragen :P).

  Mijn zus heeft al wel wat aanbiedingen gekregen, maar is er nog niet op ingegaan. Als ze niet bij een klant zit zit ze normaal op de "sharing", waar ander volk zit die geen eigen bureau hebben. Blijkbaar zijn er headhunters die dan 1 voor 1 heel die sharing afbellen, om mensen te zoeken voor hun vacatures .
  no votes  

 5. #185

  Lid sinds
  15/05/08
  Berichten
  15
  iTrader
  0
  Hallo,

  Ik heb heel dit topic eens doorgelezen en het verbaasd me nog steeds hoeveel onduidelijkheid er heerst over de Big Four.

  Ik ben zelf in 2006 afgestudeerd als handelsingenieur aan de KULeuven. Ik heb tijdens mijn laatste jaar (december 2005) een contract getekend bij KPMG Advisory om te beginnen in september 2006.

  Wat ik hier vertel, gaat vooral op voor de Advisory afdeling van KPMG. Van de Audit afdeling weet ik eigenlijk niet zo heel veel qua sfeer en werkdruk. Ik kan wel al zeggen dat hun loonsvoorwaarden dezelfde zijn als de onze bij Advisory.

  Eerst en vooral denk ik dat heel veel starters een beetje te veel focussen op de salarissen. Het is echter voornamelijk de sfeer op het werk en de inhoud van de job die je bij een bepaalde werkgever zullen houden. Maar bon, ik begrijp dat dat op de unief/hogeschool nog even van ondergeschikt belang is, dus ik zal er meteen ook maar bijzetten wat jullie bij KPMG op financieel vlak kunnen verwachten.

  Ikzelf werk nu bij de Forensic afdeling binnen KPMG Advsory. Wij zijn hoofdzakelijk bezig met fraudepreventie en fraudeonderzoeken. We werken in een relatief klein team en het klinkt goed met iedereen. We zijn een jong team en schuimen dus regelmatig afterworkparties en dergelijke af. We gaan ook elk jaar met het team skiën (op kosten van KPMG) en er zijn diverse team events. Dit maar even om te illustreren dat werken best nog leuk kan zijn.

  Eén van de vele verhalen over de Big Four gaat over de werkuren. En inderdaad, het is geen nine-to-five job. Maar het hangt er allemaal wat van af hoe je het aanpakt. Ikzelf heb telkens een aantal projecten die af moeten zijn tegen een bepaalde datum. Hoe ik dat klaarspeel, kies ik volledig zelf. Het is vooral die flexibiliteit die me nogal aanspreekt. Zo heb ik een tijdje geleden alle banken afgeschuimd voor een hypothecaire lening. Omdat die banken 's avonds nooit open zijn, ben ik een paar weken lang, twee à drie dagen per week gestopt om vier uur. Als dat geen negatieve impact heeft op je werk, zijn zo'n zaken allemaal bespreekbaar.

  Dat je geen leven zou hebben als werknemer van de Big Four is er dus toch een eindje over. Overuren worden bij KPMG overigens vergoed. Je kan kiezen om ze op te nemen in verlof, of ze te laten uitbetalen.

  Bon, het financiële nu...

  Ik ben zelf destijds (september 2006) begonnen voor €1950 bruto. Elk jaar in juli worden de opslagen toegekend. Na mijn eerste jaar heb ik €325 bijgekregen. Deze opslag hangt welliswaar af van je persoonlijke evaluatie. Daarnaast is ook mijn netto dagelijkse maaltijdvergoeding met €2 / dag omhooggegaan en mijn netto representatievergoeding met €25 opgetrokken. Momenteel zit ik (na indexering) aan €2315. Binnen een kleine twee maand is er dus terug de opslag en dan zou ik ergens tegen de €2600 moeten zitten. Daarnaast gaat de representatievergoeding nog eens met €75 omhoog en krijg ik een nieuwe wagen.

  De mensen die nu in september bij KPMG starten, krijgen €2100 bruto, een netto maaltijdvergoeding van €10 per dag, een netto representatievergoeding van €75 per maand, een wagen met tankkaart, een gsm abonnement en een laptop. Daarnaast heb je ook een reeks indirecte voordelen zoals droogkuis en strijk op het werk.

  Welke wagen de starters dit jaar krijgen ligt nog niet officieel vast. In 2006 was het een Peugeot 207 HDi, in 2007 een Opel Corsa CDTi. Ik denk dat er momenteel intern nog wordt overlegd, naar aanleiding van de upgrade bij de andere Big Four. Trouwens een weetje, de HR Directors van de Big Four zitten elk kwartaal bij elkaar om de loonpolitiek op elkaar af te stemmen. Veel verschil gaat er in the end dus niet zijn...

  Auto's lijken hier ook nogal belangrijk dus bij deze;

  * Junior Advisor (jaar 1 en 2): zie hierboven

  * Advisor / Senior Advisor (Jaar 3 - 6): BMW118d, Mercedes Benz B200CDI, Opel Astra Break Cosmo, Volkswagen Golf Bluemotion en Ford Focus Econetic. Opties van de BMW zijn business line, navigatiesysteem, parkeersensoren, full airco, cruise control, multifunctioneel stuurwiel,... De opties van de andere auto's weet ik niet van buiten, omdat die auto's me minder aanspraken.

  * Manager (vanaf 6 jaar): Er is een vrije keuze. Daarnaast is er wel een referentielijst met BMW 3-reeks, Mercedes C-klasse, Audi A4, Volvo V50, Ford S-Max en Toyota Prius.

  * Senior Manager (vanaf 9 jaar): Vrije keuze. Referentielijst onder meer BMW 5-reeks, Mercedes E-klasse, Audi A6, BMW X3, Volvo V70 en Ford Galaxy.

  *Director / Partner (vanaf 12 jaar): Vrije keuze. Geen referentielijst. Die mannen hebben echt wel mooi speelgoed...

  Bon, ik weet niet wat jullie nog allemaal willen weten. Ik kan jullie eigenlijk alleen maar aanraden om eerder op de inhoud van de job te letten dan op de auto. Maar als jullie nog iets willen weten, shoot!
  Laatst gewijzigd door Beverkeizer; 15 mei 2008 om 21:09
  no votes  

 6. #186
  systech's schermafbeelding
  Lid sinds
  5/03/04
  Locatie
  Antwerpen
  Berichten
  9.620
  iTrader
  1 (100%)
  Reputation
  0/1
  vraagje: heeft de Forensic-afdeling een IT-gedeelte? Indien ja, hoeveel man zit daar ongeveer in?

  via pm is ook goed als je het hier niet wilt zetten...
  no votes  

 7. #187

  Lid sinds
  15/05/08
  Berichten
  15
  iTrader
  0
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door systech Bekijk bericht
  Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
  vraagje: heeft de Forensic-afdeling een IT-gedeelte? Indien ja, hoeveel man zit daar ongeveer in?

  via pm is ook goed als je het hier niet wilt zetten...
  Neen, in België hebben we geen specifieke IT-profielen bij Forensic. In Nederland, waar Forensic veel groter is, is dat bijvoorbeeld wel het geval en is er een hele afdeling gespecialiseerd in FTech (forensic technology). Bij ons beperkt dat aspect zich doorgaans tot data-anlyse. Indien we echt IT-gerelateerde opdrachten binnenkrijgen, worden we ofwel bijgestaan door onze Belgische IT Advisory afdeling, ofwel door mensen uit Nederland. Momenteel heb ik wat opleiding in Amsterdam rond software licence reviews.
  Laatst gewijzigd door Beverkeizer; 15 mei 2008 om 23:17
  no votes  

 8. #188
  systech's schermafbeelding
  Lid sinds
  5/03/04
  Locatie
  Antwerpen
  Berichten
  9.620
  iTrader
  1 (100%)
  Reputation
  0/1
  Kvon licensing persoonlijk ni echt zo boeiend: contracten doorploegen die vol met niet-voor-u-relevante brol zitten... ma ge moet wel alles lezen, want ge moogt de details ni missen...

  kheb bij DAI (Dispute Analysis & Investigations) bij PwC stage gedaan. Daarin hebben ze een klein IT-deeltje en met hen heb ik meegewerkt. Mijn thesis gaat dan ook over Forensic IT

  tis ma om ff te verduidelijken vanwaar mijn interesse komt
  no votes  

 9. #189

  Lid sinds
  15/05/08
  Berichten
  15
  iTrader
  0
  Zie pm, om te vermijden dat we hier afdwalen
  no votes  

 10. #190

  Lid sinds
  13/05/08
  Berichten
  10
  iTrader
  0
  Is volgens jullie CRM (consulting) interessant om te starten? Dan werk je voornamelijk met SAP, Siebel en salesforce.com heb ik vernomen. Audit lijkt me persoonlijk wat minder interessant.
  no votes  

 11. #191
  systech's schermafbeelding
  Lid sinds
  5/03/04
  Locatie
  Antwerpen
  Berichten
  9.620
  iTrader
  1 (100%)
  Reputation
  0/1
  das dus gewoon IT-consulting waar ge u enkel bezig houdt het het CRM-gedeelte...

  ge moet voor uzelf uitmaken of da iets voor u is of ni hé

  Das constant processen bekijken, modelleren, (evt. beke BPR), zien hoe ze dat kunnen implementeren met SAP,Siebel of andere.

  Audit biedt u een goede basis om door te groeien naar betere financiële functies. Der is praktisch niemand die da blijft doen zenne...
  no votes  

 12. #192
  -etienne-'s schermafbeelding
  Lid sinds
  30/05/04
  Locatie
  Leuven
  Berichten
  1.576
  iTrader
  1 (100%)
  Reputation
  0/1
  Waarom is audit eigenlijk zo on-sexy? Mij spreekt het ook helemaal niet aan, maar zijn er mensen die er toch iets positiefs over kunnen zeggen? Of mensen die het doen/hebben gedaan en ervaren dat het wel degelijk NIET fijn is?
  no votes  

 13. #193

  Lid sinds
  1/02/08
  Locatie
  Kapellen
  Berichten
  1.779
  iTrader
  0
  Tja, je bent gewoon de boeman hé. Je doet de job waar iedereen van denkt : "pff, zijn ze er nu weer?". Beetje zoals de schoolinspectie eigelijk
  no votes  

 14. #194
  systech's schermafbeelding
  Lid sinds
  5/03/04
  Locatie
  Antwerpen
  Berichten
  9.620
  iTrader
  1 (100%)
  Reputation
  0/1
  - persoonlijk vind ik het leukste werk om iets te doen dat 'value add' ... en audit doet dit niet. Ik denk ook dat velen dit werk vinden da nix bijdraagt.

  - Werkverdeling zuigt: megadruk (veel overuren) tssn oktober - januari en in de zomermaanden met uw vingers draaien en broljobkes doen vo andere afdelingen (kopieren, archiveren, ...) (omda afsluiting boekjaar van meeste bedrijven in de wintermaanden is fcourse)

  - Ge moet bij elke klant telkens hetzelfde doen: exact elk stapke ongeveer.


  ook ma van horen zeggen hé
  no votes  

 15. #195
  Still DRO's schermafbeelding
  Lid sinds
  9/12/02
  Locatie
  Maarkedal (O Vl)
  Berichten
  761
  iTrader
  8 (83%)
  Reputation
  0/1
  Veel van m'n schoolvrienden starten ook op de audit afdeling bij één van de big four, ben eens benieuwd hoe zij die job gaan aanpakken.

  Ik heb bewust niet gekozen voor audit, aangezien ik fiduciair nu éénmaal veel liever doe. Ik stel liever de jaarrekeningen op, dan ze te corrigeren. De werkdruk bij fiduciair ligt ook veel gelijker, mindere pieken enzo..

  Iemand die nu iets meer weet over die vergoeding op basis van openbaar vervoer?

  grtz
  SSDD
  no votes  

Pagina 13 van 334 Eerste ... 3910111213141516172363113 ... Laatste

Tags for this Thread

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •  

Inloggen

Inloggen