1. #1

  Lid sinds
  28/04/19
  Locatie
  Gent
  Berichten
  95
  iTrader
  0
  Mentioned
  0 Post(s)
  Reputation
  0/0

  Jobs met doorgroeimogelijkheden als laborant

  Hallo iedereen,

  Ik begin momenteel aan mijn laatste jaar Farmaceutische en Biologische laboratorumtechnologie. Ik kijk er enorm naar uit om te beginnen werken en ben al volop bezig met op zoek te gaan naar functies waarvoor ik in aanmerking kom. Het belangrijkste voor mij is dat ik een job krijg waarin ik blijf leren en echte doorgroeimogelijkheden heb. De meeste doorsnee laborant jobs bieden dit niet en zijn vaak ook echte routine jobs. Ik ben dus op zoek naar jobs buiten het labo, maar die dus nog zeker betrekking hebben met de life sciences. Dit is de huidige lijst van jobs waar ik actief naar op zoek ga; sales rep (medisch afgevaardigde), account manager life sciences (bijvoorbeeld voor thermo fisher), life sciences recruiter/consultant, project engineer ... Zoals je ziet is het alleszins een zeer breed spectrum aan jobs, maar dat is ook om dat ik nog moet ontdekken welke richting ik wil uit gaan (bijvoorbeeld geen idee of ik het juiste karakter heb voor een sales job). Dit zal ik dus trachten te ontdekken in het komende jaar door veel (of niet veel) te solliciteren. Ik hoor graag of er nog interessante functies zijn die ik aan mijn lijst kan toevoegen. Ander advies is natuurlijk ook altijd welkom!

 2. #2

  Lid sinds
  11/06/13
  Locatie
  Aalst
  Berichten
  395
  iTrader
  0
  Mentioned
  0 Post(s)
  Reputation
  22/27
  Als je meer in labo-werk wilt blijven, zou ik misschien eens kijken naar een functie als laborant bij (petro)chemische bedrijven. Laboranten binnen de pharma of in een ziekenhuis groeien minder hard door omdat ze daar natuurlijk veel onderzoek doen, maar binnen chemie kan je mits ervaring misschien wel doorgroeien naar posities waarbij ze een ind. ing. ofzo zouden vragen. Als ik u was zou ik in het tweede semester vooral veel bedrijven op (online) jobbeurzen aanspreken en vragen wat uw mogelijkheden zijn, aangezien ik denk dat je op zoek bent naar een niet zo voor de hand liggend carrièrepad. Misschien ook eens kijken naar consulting bedrijven binnen de life sciences zoals Pauwels Consulting.

 3. #3
  [deleted]
  Guest

  [deleted]

  [deleted]
  Laatst gewijzigd door [deleted]; 9 oktober 2020 om 17:53

 4. #4

  Lid sinds
  28/04/19
  Locatie
  Gent
  Berichten
  95
  iTrader
  0
  Mentioned
  0 Post(s)
  Reputation
  0/0
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Minimo Bekijk bericht
  Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
  Als je eventueel wat ervaring in labo's hebt als laborant kan je kijken voor
  - Field Application Engineer bij Siemens, Roche,..
  - Product Specialist bij Sysmex
  - Field Service Engineer
  - Meer richting echt IT: Test engineer voor labo gerelateerde software
  - Functioneel Analist
  - Applicatiebeheerder in ziekenhuislabo's. Vaak vragen ze hier wel extra opleiding informatica. Je kan zeker doorgroeien noor project manager en later eventueel naar privé overstappen.

  Maar je zult voor zo'n jobs wel de juiste motivatie moeten hebben. Idem voor talenkennis bij velen (vaak probleem - moeite met vacatures in te vullen. Een tip: eerst starten in een labofunctie en erna veranderen naar andere functie geeft wel wat meer kans om zo'n job te versieren.
  Over consulting jobs als FBT/MLT weet ik niet veel. Lijkt me dat je voor de leuke/goeie jobs zult moeten concurreren met ind. ing's, master BMW,..

  Trouwens: is het geen optie om nog een master te halen? Eventueel in combinatie met werken.
  Ik wil zeker wel nog een Master behalen in combinatie met werken. Zal vooral afhangen waar ik terecht kom. De Master in Bedrijfskunde lijkt me sowieso wel interessant om te doen als ik in een sales functie terecht kom. Indien ik toch meer technisch/wetenschappelijk blijf, weet ik wel niet welke Masters ik kan doen in combinatie met werken. Dan zal ik eventueel naar internationale master programma's moeten kijken.

 5. #5
  [deleted]
  Guest

  [deleted]

  [deleted]
  1 leden vonden dit bericht nuttig.   Met citaat reageren Met citaat reageren

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •  

Inloggen

Inloggen