Discussie: Website beveiligen

  1. #1

    Lid sinds
    18/08/02
    Locatie
    Leuven
    Berichten
    369
    iTrader
    15 (100%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    0/0

    Website beveiligen

    Ik heb een website die momenteel nog niet beveiligd (http) is en zou dit in orde willen brengen (https).
    De domeinnaam en webruimte worden gehost bij Telenet.
    Is het mogelijk om een certificaat te installeren met behulp van "Let's Encrypt" bijvoorbeeld om niet vast te zitten aan een jaarlijkse kost?
    Zoja, welke instructies kan ik best volgen om het certificaat te installeren?

    Alvast bedankt voor jullie advies

  2. #2
    dimio111's schermafbeelding
    Lid sinds
    6/09/06
    Locatie
    Liedekerke
    Berichten
    1.971
    iTrader
    51 (100%)
    Mentioned
    1 Post(s)
    Ik ken niet zoveel af van telenet hosting, maar telenet kennende ga je vast hangen aan hun diensten en dus een ssl certificaat van hun moeten afnemen.
    https://www2.telenet.be/nl/business/...-certificaten/

    Let's encrypt kan je alleen maar gebruiken als je ook toegang zou hebben tot de (linux) terminals waar je website op gehost is en dat weet ik niet of dat het geval is bij telenet?
    Play for fun.

  3. #3

    Lid sinds
    18/08/02
    Locatie
    Leuven
    Berichten
    369
    iTrader
    15 (100%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    0/0
    Hartelijk bedankt voor je reactie.
    Hoogstwaarschijnlijk dien ik dus over te schakelen naar een alternatieve hosting.
    Hebben we het hier dan enkel over de domeinnaam hosting of ook de hosting van de webspace?

    Is er een bepaalde host die je me zou aanbevelen die Let's encrypt wel ondersteunt?

    Thanks

  4. #4
    dimio111's schermafbeelding
    Lid sinds
    6/09/06
    Locatie
    Liedekerke
    Berichten
    1.971
    iTrader
    51 (100%)
    Mentioned
    1 Post(s)
    welke technologie gebruikt je website?
    Is dit enkel html/css, of wordt er php gebruikt op de achtergrond?

    ik heb vroeger vaak neostrada.nl gebruikt, prijs kwaliteit is dat zeker ok. (let's encrypt mogelijk)
    Tegenwoordig draai ik alles op amazon aws, maar die instapdrempel is wel veel hoger.

    Het is voorral de hosting van je webspace die moet verhuizen, omdat je ssl certificaat opgeslagen moet worden.
    Maar je domeinnaam hosting mee verhuizen zal het wel simpeler maken.
    Je kan bij neostrada bv wel een domeinnaam toevoegen die je niet bij hun afneemt, maar dan weet ik niet of je via hun ook lets enrypt kan gebruiken voor die domein naam.
    Laatst gewijzigd door dimio111; 14 mei 2020 om 07:20
    Play for fun.

  5. #5
    Tyfius's schermafbeelding
    Lid sinds
    1/09/02
    Locatie
    Peutie
    Berichten
    7.533
    iTrader
    0
    Mentioned
    4 Post(s)
    Reputation
    13/51
    Er is ook een alternatief.

    Je kan gebruik maken van een CDN dienst, zoals bijvoorbeeld cloudflare. Je kan daar dan je DNS gegevens configureren alsook het SSL certificaat installeren, en dan achterliggend proxy'en zij dat naar jouw HTTP website. Uw gebruiker gaat er niets van merken dat Cloudflare van HTTPS naar HTTP proxied, die gaat altijd mooi zijn slotje blijven zien staan.

    Cloudflare heeft ook een gratis optie waar ook gratis een SSL certificaat in zit dat zij voor jou regelen. Naast Cloudflare kan dat ook met Azure Front Door en er zijn nog wel wat andere opties.
    Laatst gewijzigd door Tyfius; 14 mei 2020 om 12:07

  6. #6

    Lid sinds
    18/08/02
    Locatie
    Leuven
    Berichten
    369
    iTrader
    15 (100%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    0/0
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door dimio111 Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    welke technologie gebruikt je website?
    Is dit enkel html/css, of wordt er php gebruikt op de achtergrond?

    ik heb vroeger vaak neostrada.nl gebruikt, prijs kwaliteit is dat zeker ok. (let's encrypt mogelijk)
    Tegenwoordig draai ik alles op amazon aws, maar die instapdrempel is wel veel hoger.

    Het is voorral de hosting van je webspace die moet verhuizen, omdat je ssl certificaat opgeslagen moet worden.
    Maar je domeinnaam hosting mee verhuizen zal het wel simpeler maken.
    Je kan bij neostrada bv wel een domeinnaam toevoegen die je niet bij hun afneemt, maar dan weet ik niet of je via hun ook lets enrypt kan gebruiken voor die domein naam.
    Duidelijk De website bevat enkel html/css.
    Ik zal de prijzen eens vergelijken tussen Telenet hosting (en uitbesteed certificaat) en Neostrada, bedankt voor de tip

  7. #7

    Lid sinds
    18/08/02
    Locatie
    Leuven
    Berichten
    369
    iTrader
    15 (100%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    0/0
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Tyfius Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    Er is ook een alternatief.

    Je kan gebruik maken van een CDN dienst, zoals bijvoorbeeld cloudflare. Je kan daar dan je DNS gegevens configureren alsook het SSL certificaat installeren, en dan achterliggend proxy'en zij dat naar jouw HTTP website. Uw gebruiker gaat er niets van merken dat Cloudflare van HTTPS naar HTTP proxied, die gaat altijd mooi zijn slotje blijven zien staan.

    Cloudflare heeft ook een gratis optie waar ook gratis een SSL certificaat in zit dat zij voor jou regelen. Naast Cloudflare kan dat ook met Azure Front Door en er zijn nog wel wat andere opties.
    Mooi zo! Lijkt heel interessant. De hoofdreden waarom ik van http naar https wil gaan is de ranking in de zoekresultaten van Google. Via deze CDN "omweg", hoe ziet Google de website dan, als beveiligd of niet?

    Dank je wel.

  8. #8
    Tyfius's schermafbeelding
    Lid sinds
    1/09/02
    Locatie
    Peutie
    Berichten
    7.533
    iTrader
    0
    Mentioned
    4 Post(s)
    Reputation
    13/51
    Iedereen, ook Google, ziet die als beveiligd. Niemand gaat weten dat Cloudflare dat achter de schermen gaat doorverwijzen naar een andere, http, host.

  9. #9
    Lifen's schermafbeelding
    Lid sinds
    5/09/08
    Locatie
    3500
    Berichten
    2.769
    iTrader
    30 (100%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    0/29
    Bij Combell krijg je ook gratis SSL certificaat. En ze installeren het.

  10. #10

    Lid sinds
    4/04/17
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    214
    iTrader
    0
    Mentioned
    1 Post(s)
    Reputation
    0/9
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Tyfius Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    Er is ook een alternatief.

    Je kan gebruik maken van een CDN dienst, zoals bijvoorbeeld cloudflare. Je kan daar dan je DNS gegevens configureren alsook het SSL certificaat installeren, en dan achterliggend proxy'en zij dat naar jouw HTTP website. Uw gebruiker gaat er niets van merken dat Cloudflare van HTTPS naar HTTP proxied, die gaat altijd mooi zijn slotje blijven zien staan.

    Cloudflare heeft ook een gratis optie waar ook gratis een SSL certificaat in zit dat zij voor jou regelen. Naast Cloudflare kan dat ook met Azure Front Door en er zijn nog wel wat andere opties.
    Dit zou ik afraden gezien de zéér kleine en lokale schaal van de traffic op zijn website.
    Een CDN voegt overigens een extra laag aan complexiteit toe tijdens het debuggen/deployen aangezien daar steeds rekening mee moet worden gehouden.
    Daarenboven heeft de website van OP een verwaarloosbare hoeveelheid aan "grote" mediafiles, hetgeen een CDN dan wel zou verantwoorden.

  11. #11
    Tyfius's schermafbeelding
    Lid sinds
    1/09/02
    Locatie
    Peutie
    Berichten
    7.533
    iTrader
    0
    Mentioned
    4 Post(s)
    Reputation
    13/51
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Syter Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    Dit zou ik afraden gezien de zéér kleine en lokale schaal van de traffic op zijn website.
    Een CDN voegt overigens een extra laag aan complexiteit toe tijdens het debuggen/deployen aangezien daar steeds rekening mee moet worden gehouden.
    Daarenboven heeft de website van OP een verwaarloosbare hoeveelheid aan "grote" mediafiles, hetgeen een CDN dan wel zou verantwoorden.
    Of de website nu veel of weinig trafiek heeft, of veel of weinig "grote" mediafiles, dat doet er helemaal niet toe. Je gebruikt die CDN provider hier als reverse-proxy, en dat voldoet meteen aan de eisen van de OP zonder complexe setup. Ik kan ook geen enkele reden bedenken waarom de hoeveelheid trafiek hier überhaupt iets mee te zien heeft.

    En ik weet niet hoe jij "debugged en deployed", maar in al mijn jaren heb ik nog nooit iets aan mijn deployment proces moeten aanpassen omdat er ergens anders een DNS configuratie stond die als CDN of reverse proxy optrad. En ik heb nog nooit issues gehad met het remote debuggen van een website die achter een CDN staat. Dus dat is voor mij echt een non-reden om het niet te overwegen.

  12. #12

    Lid sinds
    4/04/17
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    214
    iTrader
    0
    Mentioned
    1 Post(s)
    Reputation
    0/9
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Tyfius Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    Of de website nu veel of weinig trafiek heeft, of veel of weinig "grote" mediafiles, dat doet er helemaal niet toe. Je gebruikt die CDN provider hier als reverse-proxy, en dat voldoet meteen aan de eisen van de OP zonder complexe setup. Ik kan ook geen enkele reden bedenken waarom de hoeveelheid trafiek hier überhaupt iets mee te zien heeft.

    En ik weet niet hoe jij "debugged en deployed", maar in al mijn jaren heb ik nog nooit iets aan mijn deployment proces moeten aanpassen omdat er ergens anders een DNS configuratie stond die als CDN of reverse proxy optrad. En ik heb nog nooit issues gehad met het remote debuggen van een website die achter een CDN staat. Dus dat is voor mij echt een non-reden om het niet te overwegen.
    Als jij denkt dat een CDN niets te maken heeft met de" hoeveelheid trafiek"dan heb je duidelijk niet begrepen wat een CDN is.
    Lees dit: https://en.wikipedia.org/wiki/Content_delivery_network

    Dat zullen dan kleinschalige en simpele websites zijn zoals die van OP, vandaar ook dat een CDN enkel nuttig is voor grootschalige websites met veel traffic.
    Niet voor een lokale zelfstandige met een lokale afzetmarkt.

  13. #13
    Tyfius's schermafbeelding
    Lid sinds
    1/09/02
    Locatie
    Peutie
    Berichten
    7.533
    iTrader
    0
    Mentioned
    4 Post(s)
    Reputation
    13/51
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Syter Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    Als jij denkt dat een CDN niets te maken heeft met de" hoeveelheid trafiek"dan heb je duidelijk niet begrepen wat een CDN is.
    Lees dit: https://en.wikipedia.org/wiki/Content_delivery_network

    Dat zullen dan kleinschalige en simpele websites zijn zoals die van OP, vandaar ook dat een CDN enkel nuttig is voor grootschalige websites met veel traffic.
    Niet voor een lokale zelfstandige met een lokale afzetmarkt.
    Een CDN is niet alleen meer maar voor grootschalige websites hoor, ik dacht dat we in 2015 al van dat idee afgestapt zijn.

    Cloudflare (en anderen) is ook meer dan een CDN he. En dat is waar je de diensten voor gebruikt. Die werkt hier als een reverse proxy (https://en.wikipedia.org/wiki/Reverse_proxy) - wat hier het doel is voor de OP om SSL off-loading te kunnen doen - en DDoS protection. Dat die daarnaast nog CDN doet is alleen maar mooi meegenomen. Je kan die CDN functie ook gewoon uitzetten in de Cloudflare configuratie.

    En of dat nu voor veel of weinig trafiek is, dat doet er toch niet toe? Als iemand een CDN wil opzetten om 2 KB te besparen of 2 TB geografisch wil laten verspreiden, ... Het kost u niets.
    Laatst gewijzigd door Tyfius; 25 mei 2020 om 13:43

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •  

Inloggen

Inloggen