Pagina 1 van 8 12345 ... Laatste
  1. #1
    Solid Q's schermafbeelding
    Lid sinds
    14/04/07
    Locatie
    /
    Berichten
    4.088
    iTrader
    28 (100%)
    Reputation
    11/97

    Koken: Tips, Vragen, Recepten, Restaurants, etc.

    Hallo,

    Het is me opgevallen dat er hier nergens een kook-thread te vinden is. Het kan toch niet dat er hier geen ware kookfanatici zitten? We worden overspoeld met kook-programma's, kookboeken, kook-lifestyles, etc. Het is tijd dat dit ook gebeurd op 9Lives

    Daarom het idee om deze thread te starten. Heb je vragen? Wil je een lekkere eigen creatie/recept delen of ben je op zoek naar een leuk restaurant. Vraag het dan in deze thread.
    "And, irrespective of what one might assume, in the life of a science, problems do not arise by themselves. It is precisely this that marks out a problem as being of the true scientific spirit: all knowledge is in response to a question. If there were no question, there would be no scientific knowledge. Nothing proceeds from itself. Nothing is given. All is constructed." - Social Constructivism
    no votes  

  2. #2
    Solid Q's schermafbeelding
    Lid sinds
    14/04/07
    Locatie
    /
    Berichten
    4.088
    iTrader
    28 (100%)
    Reputation
    11/97
    Ik heb alvast een eerste vraag. Mijn moeder verjaart binnenkort en ze wil graag een leuk kookboek. Maar het is niet de bedoeling om af te komen met een SOSPiet of zoveelste Jamie Oliver. Neen, meer een soort kook-kunstboek, over een bekende kok of restaurant maar dan wel met bruikbare recepten in, niet alleen een beschrijving/verhaal over dat restaurant of de kok. Iemand enig idee?

    Een kookboek à la Zilveren Lepel is ook wel een goed idee denk ik.
    "And, irrespective of what one might assume, in the life of a science, problems do not arise by themselves. It is precisely this that marks out a problem as being of the true scientific spirit: all knowledge is in response to a question. If there were no question, there would be no scientific knowledge. Nothing proceeds from itself. Nothing is given. All is constructed." - Social Constructivism
    no votes  

  3. #3

    Lid sinds
    22/09/10
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    232
    iTrader
    0
    Reputation
    1/9
    Misschien nuttig: De Kookboekenrecensent

    Zelf heb ik een paar leuke kookboeken over Italië, met uiteraard de nodige reisverhalen erbij, altijd leuk.
    Ik dacht dat Van Hecke, Goossens en van Damme samen een boek hadden geschreven over topgastronomie: dat lag rond kerst in ieder geval in de Standaard Boekhandel.
    En ik dacht dat de chef van Noma ook juist een boek uit had?

    Ik zou eens gaan rondneuzen in een grote boekhandel: vaak is er een apart hoekje met kookboeken.

    En laat dan uiteraard weten of die recepten effectief thuis te maken zijn
    no votes  

  4. #4
    GeHaWk's schermafbeelding
    Lid sinds
    13/02/03
    Locatie
    leuven
    Berichten
    888
    iTrader
    0
    Reputation
    0/0
    Hey,

    Ik vond het ook al jammer dat er geen degelijk topic was. Ik ben momenteel bezig met men eerste stappen in de kookkunst te zetten. Hieronder vind je een link met boeken die toch wel als een must have beschouwd worden:

    Top 5 Essential Cookbooks (Reviews of the Must-Have Cookbooks of Biblical Breadth)

    Jammer genoeg vind je deze (buiten die van julia child, deze is vertaald in het nederlands) niet in lokale boekenwinkels in Belgie. Ik ga er binnekort wss een of twee van bestellen op amazon.de (na vergelijken blijkt deze de beste prijs te hebben).

    Vooral The Joy of Cooking by Irma S. Rombauer blijkt zowat de topper te zijn. Dit is een boek waar zelfs de meest chefs vaak naar teruggrijpen.
    Hiernaast ben ik momenteel "how to cook everything" van Mark Brittman aan het lezen op ebook. Dit blijkt vooral een compleet boek te zijn waarin veel basistechnieken, sauzen etc. worden aangehaald.

    Moest je ergens een goedkoper prijs vinden voor deze boeken, laat het me gerust weten. Op Amazon.de betaal je boven de 20 euro geen verzendingskosten dacht ik.

    Hopelijk ben je hiermee geholpen
    mvg
    no votes  

  5. #5
    sprinterke's schermafbeelding
    Lid sinds
    17/06/09
    Locatie
    gent
    Berichten
    174
    iTrader
    0
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Solid Q Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    Hallo,

    Het is me opgevallen dat er hier nergens een kook-thread te vinden is.
    http://www.9lives.be/forum/vrije-tij...ook-topic.html

    no votes  

  6. #6

    Lid sinds
    12/03/05
    Berichten
    12
    iTrader
    0
    Je kan misschien ook eens een kijkje nemen op de volgende website. Deze is gespecialiseerd in Spaanse en andere Zuid-Amerikaanse recepten.

    Valt me ook op dat daar ook bitter weinig websites voor zijn voor zulke soort keukens. Als je er vind zijn ze meestal in het Spaans en ik denk dat de meerderheid hier geen Spaans spreekt. My 50 cents if i'm wrong :-p
    no votes  

  7. #7

    Lid sinds
    2/12/10
    Locatie
    Lommel
    Berichten
    568
    iTrader
    0
    Reputation
    0/2
    Ah, vind ik een zeer interessant topic! Kook ook regelmatig eens een potje. Heb voorlopig al spaghetti, goulash en coq-au-vin gemaakt buiten de doordedaagse gerechten als salades en spek-ei natuurlijk.
    no votes  

  8. #8
    bludgeoned's schermafbeelding
    Lid sinds
    1/09/02
    Locatie
    Gent
    Berichten
    8.398
    iTrader
    6 (100%)
    Reputation
    18/90
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Solid Q Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    Ik heb alvast een eerste vraag. Mijn moeder verjaart binnenkort en ze wil graag een leuk kookboek. Maar het is niet de bedoeling om af te komen met een SOSPiet of zoveelste Jamie Oliver. Neen, meer een soort kook-kunstboek, over een bekende kok of restaurant maar dan wel met bruikbare recepten in, niet alleen een beschrijving/verhaal over dat restaurant of de kok. Iemand enig idee?

    Een kookboek à la Zilveren Lepel is ook wel een goed idee denk ik.
    Vooral goeie marketing me dunkt.
    Degelijke boeken die ik vaak gebruik.
    Als naslagwerk, om technieken te bekijken,...
    - Larousse
    Thaise Keuken
    - Thai Food: Amazon.co.uk: David Thompson, Earl Carter: Books
    Italiaanse keuken
    - Made in Italy: Food and Stories: Amazon.co.uk: Giorgio Locatelli: Books

    Wil je toch liever een Nederlandstalig boek geven, van een bekende chef en iets eenvoudiger. Kijk eens naar de boeken van Rick Stein. De Engelse versies zijn alvast zeer verzorgd en staan vol met bruikbare recepten. Dacht dat hier ook wel Nederlandstalige boeken van zijn.
    Andere aanrader: Kitchen Secrets: Amazon.co.uk: Raymond Blanc: Books
    no votes  

  9. #9

    Lid sinds
    10/11/09
    Locatie
    Leuven
    Berichten
    266
    iTrader
    10 (100%)
    Wat ik wel fijn zou vinden is als je hier je eigen receptjes kon droppen. Zo van die gemakkelijke maar toch lekkere!
    Voor beginnende chefs zoals ik zou dit echt interessant kunnen worden.
    no votes  

  10. #10
    LeSec's schermafbeelding
    Lid sinds
    17/07/02
    Locatie
    Melbourne
    Berichten
    4.969
    iTrader
    0
    Reputation
    67/142
    Een.be en dan op dagelijkse kost drukken.
    Lukt altijd en lekker eten voor op kot.

    Jeroen Meus is ne held, dankzij hem heb ik iets of wa deftig leren koken op kot
    no votes  

  11. #11
    Babs's schermafbeelding
    Lid sinds
    11/04/04
    Locatie
    Sinaai
    Berichten
    8.315
    iTrader
    18 (100%)
    Reputation
    8/31
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door LeSec Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    Een.be en dan op dagelijkse kost drukken.
    Lukt altijd en lekker eten voor op kot.
    Is idd goed en lekker En goed uitgelegd ook.

    Als ik eens niet weet wat koken ga ik soms naar de site van AH. Voor de rest schuim ik regelmatig blogs af die ook recepten bevatten. Alleen jammer dat Amerikaanse recepten soms niet zo evident zijn om om te zetten (zowel de maten als de producten)
    I am woman, hear me roar
    Project 1995 Classic Mini 1.3i SPI
    no votes  

  12. #12

    Lid sinds
    28/11/06
    Locatie
    Ja
    Berichten
    3.324
    iTrader
    5 (100%)
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door LeSec Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    Een.be en dan op dagelijkse kost drukken.
    Lukt altijd en lekker eten voor op kot.

    Jeroen Meus is ne held, dankzij hem heb ik iets of wa deftig leren koken op kot
    Inderdaad!

    'Kook' is ook een leuk boekje, kan je gratis meenemen in de Spar en elke maand hebben ze een nieuw. Staan ook toffe gerechten in die gemakkelijk te bereiden zijn. Echt een aanrader.

    Enkele probeersels van op kot:

    Zalm met tomaatdressing
    http://i51.tinypic.com/2mob3fb.jpg

    Auberginerösti met kabeljauwfilet en sausje van geitenkaas
    http://i51.tinypic.com/t0rrpf.jpg

    Appelstrudel
    http://i53.tinypic.com/vpkyl5.jpg

    Ik kook wel graag maar ik vind het meestal te kostelijk om alle ingrediënten van een recept bijeen te rapen (kruiden ...). En thuis kook ik niet, maar soms doe ik wel is moeite.
    no votes  

  13. #13
    Babs's schermafbeelding
    Lid sinds
    11/04/04
    Locatie
    Sinaai
    Berichten
    8.315
    iTrader
    18 (100%)
    Reputation
    8/31
    Een aanrader die mij te binnen schiet: de wijting dugleré van Johan Segers

    Simpel om te maken en enorm lekker. Is sinds de eerste keer we het geprobeerd hebben een vaste waarde geworden bij ons thuis
    I am woman, hear me roar
    Project 1995 Classic Mini 1.3i SPI
    no votes  

  14. #14

    Lid sinds
    25/07/02
    Locatie
    Aalst
    Berichten
    13.243
    iTrader
    5 (100%)
    Reputation
    20/125
    Ik kook veel en graag maar koop er niet echt kookboeken voor. Vroeger heb ik veel kookprogrammas gekeken waardoor ik de basistechnieken van koken snap. Als ik iet wil maken dat ik ni exact weet hoe dan zoek ik gewoon op het net naar een paar receptjes. Ik volg die nooit echt, ik onthou gewoon de algemene gang van zaken en kook dan vanuit den buik.

    Wat ik nu een goe program vind is Tot op de graat op Njam, diene legt echt heel gedetaileerd en kalm uit hoe ge al die vissoorten moet fileren.

    Zo wa de nieuwere technieken en van die minibordjes daar hou ik mij ni mee bezig, dat laat ik over aan de professionals. Das veel te duur en veel te veel werk voor het resultaat dat ge daar van hebt (dan spreek ik over gerechtjes zoals die ket van Nuances op Njam).
    no votes  

  15. #15
    Solid Q's schermafbeelding
    Lid sinds
    14/04/07
    Locatie
    /
    Berichten
    4.088
    iTrader
    28 (100%)
    Reputation
    11/97
    Bedankt voor de tips. Ik ben gegaan voor deze: Sergio Herman, Peter Goossens & Roger van Damme - Boeken - Borgerhoff & Lamberigts

    Zien er zeer lekkere gerechten uit en mooi uiteengezet. Zelfs de naam en adres van hun leveranciers staan erbij.

    Is toch wel iets anders dan normale koekboeken. Echt letterlijk stap voor stap, elk ingrediënt wordt afzonderlijk besproken en heel veel foto's inzake borddressering. Het is wel zeer fijne keuken, geen volle plats. Maar misschien wel leuk voor mijn moeder om wat tips/handelingen bij te leren. Ze doet namelijk avondschool koken en zo'n kookboek is dan wel handig als je wat extra wil bijleren
    "And, irrespective of what one might assume, in the life of a science, problems do not arise by themselves. It is precisely this that marks out a problem as being of the true scientific spirit: all knowledge is in response to a question. If there were no question, there would be no scientific knowledge. Nothing proceeds from itself. Nothing is given. All is constructed." - Social Constructivism
    no votes  

Pagina 1 van 8 12345 ... Laatste

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •  

Inloggen

Inloggen