Discussie: Netwerk problemen

  1. #1
    Phoen!x's schermafbeelding
    Lid sinds
    16/06/05
    Locatie
    Kortrijk
    Berichten
    704
    iTrader
    0
    Reputation
    0/0

    Netwerk problemen

    Efkes opsommen wat er gisterenavond gebeurt is.
    Ik wil mijn huidige antivirus (BitDefender Internet Security v10) uninstallen om een andere te installeren. Ik uninstall die via software en mijn hij vraagt om de pc te rebooten. Ik doe dat, maar wanneer de computer terug opgestart is kunnen ik en mijn broer geen verbinding meer maken met ons netwerk (Philips Wifi). Dit kan toeval zijn, maar voor de zekerheid ga ik toch even kijken naar de opties van mijn router (via 192.168.1.1 op te geven als URL) en net als ik bezig ben op die site heeft mijn broer de router afgelegd, wat blijkt alle settings zijn hiervan gereset. Nu heb ik er al opnieuw kunnen voor zorgen dat we min of meer verbinding hebben, maar ze is onbeveiligd...
    Nu zou ik hier een WEP-sleutel moeten invullen, ik heb deze nog geplakt om mijn router.

    Moet ik die invullen in Key 1, Key 2, etc of bij Passphrase?

    http://img217.imageshack.us/img217/818/wepfh5.jpg

    de key op de router geplakt (sticker van computerwinkel) is 26 chars lang

    EDIT: vroeger was de SSiD PhiWifi, nu is die Philips WiFi...
    EDIT2: kzal voorlopig onbeveiligd blijven surfen en morgen naar zelfde computerwinkel gaan die router geconfigureerd heeft als we hem gekocht hebben...
    Laatst gewijzigd door Phoen!x; 5 november 2006 om 12:35
    no votes  

  2. #2
    Exit's schermafbeelding
    Lid sinds
    4/11/03
    Locatie
    Antarctica
    Berichten
    49.576
    iTrader
    1 (100%)
    Reputation
    45/190
    RTFS

    vul een passphrase in, die zin zal een key maken die ge dan kunt ge bruiken op de pc's waarmee ge inlogd op de router.
    die naam is de standaard naam, de winkel heeft die blijkbaar aangepast maar dit maakt totaal niets uit
    The Exit is here -------------- Or here www.samexit.be
    LEEST ER NU NIEMAND NOG EEN HANDLEIDING???????
    veel probs zijn opgelost als men gewoon eens een handleiding zou lezen
    no votes  

  3. #3
    Phoen!x's schermafbeelding
    Lid sinds
    16/06/05
    Locatie
    Kortrijk
    Berichten
    704
    iTrader
    0
    Reputation
    0/0
    kheb zo'n passphrase ingevuld maar Philips Wifi blijft weergegeven als een onbeveiligd netwerk...
    no votes  

  4. #4
    TiZon's schermafbeelding
    Lid sinds
    14/12/05
    Locatie
    Dilbeek
    Berichten
    10.473
    iTrader
    20 (100%)
    Reputation
    9/40
    Je vult de passphrase in, end an gebruik je 1 v/d onderstaande keys.

    Anders moet je eens je firmware updaten.
    PSN:TiZon Website Facebook Gallery YouTube Last.fm Twitter
    no votes  

  5. #5
    Mithrandix's schermafbeelding
    Lid sinds
    12/09/03
    Locatie
    Leuven
    Berichten
    1.869
    iTrader
    0
    Reputation
    0/0
    om die key weer te gebruiken moet je 128 bit selecteren,

    alle keys clearen, en die 26 karaktercode invullen in key1 en default key op 1 zetten. dan save je je settings en soft reboot je de router.

    mocht de code niet uit cijfers maar uit letters bestaan gebruik je ASCII ipv HEX
    no votes  

  6. #6
    Phoen!x's schermafbeelding
    Lid sinds
    16/06/05
    Locatie
    Kortrijk
    Berichten
    704
    iTrader
    0
    Reputation
    0/0
    dan krijg ik dit.
    http://img523.imageshack.us/img523/3813/pfffqh3.jpg
    mijn WEP sleutel bestaat uit 26 letters...
    als ik HEX gebruik lukt het wel om de wijzigingen op te slaan

    EDIT: ik heb terug beveiligde verbinding op alle computers... kheb wel HEX moeten gebruiken.
    Thanks Mithrandix

    EDIT2: rare shit, kmoest een paar poorten openzetten zodat ik battlefield 2142 wa beter kan spelen, nadat ik die poorten opengezet heb, kan ik nog op msn maar geen site meer openen O_o... nu poorten verwijdert, router & pc gereboot en het werkt opnieuw
    Laatst gewijzigd door Phoen!x; 5 november 2006 om 17:22
    no votes  

  7. #7
    Phoen!x's schermafbeelding
    Lid sinds
    16/06/05
    Locatie
    Kortrijk
    Berichten
    704
    iTrader
    0
    Reputation
    0/0
    Wat ik ook raar vindt is dat er bij het icoontje van Draadloze netwerkverbinding verschillende snelheden staan. Bij laptop bv 24.0Mbps, bij pc op kamer 54.0Mbps
    terwijl dit vroeger altijd hetzelfde was...
    no votes  

  8. #8
    Phoen!x's schermafbeelding
    Lid sinds
    16/06/05
    Locatie
    Kortrijk
    Berichten
    704
    iTrader
    0
    Reputation
    0/0
    Efkes nieuw "probleemke" posten
    Geen nut om telkens nieuwe threads te openen.

    Omstreeks 21.05 heeft pc spontaan gereboot.
    In mijn logs staat dit:

    http://img55.imageshack.us/img55/1768/rebootbq7.jpg
    OF (als imageshack niet laadt)
    http://www.uploadworld.nl/guests/81....rld_reboot.JPG

    Enig idee wat de reden tot rebooten was?
    Laatst gewijzigd door Phoen!x; 6 november 2006 om 21:25
    no votes  

  9. #9
    ShPonGle's schermafbeelding
    Lid sinds
    20/02/05
    Locatie
    *
    Berichten
    6.980
    iTrader
    114 (100%)
    Reputation
    6/15
    die gebeurtenis heeft daar niks mee te maken, gebeurde ook pas om 21u07 als uw pc alweer zn netwerkverbinding maakte bij het opstarten van windows
    no votes  

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •  

Inloggen

Inloggen