1. #1
    Obi Wan Kenobi's schermafbeelding
    Lid sinds
    14/09/12
    Locatie
    Zwevegem
    Berichten
    290
    iTrader
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    0/2

    Question 3 pc's op 1 netwerk vaak 1 zonder internet.

    Hallo,

    Wij hebben op het (klein bedrijf) werk , 3 pc's die verboden zijn met een kabel met het internet.
    De "slecht" werkende pc's raakt heel vlot en snel op het internet als de andere 2 pc's niet gebruikt worden (ze liggen wel aan maar niemand actief op bezig)
    Als er iemand op de andere 2 pc's kruipt , heeft de "slechte" pc hij het dan heel moeilijk om naar een website te gaan.

    Zou dit kunnen liggen dat de modem geen 2/3 pc's aankan (proximus) of verouderd is ? slechte kabels ?
    Of best even een specialist erbij roepen die het ter plaatse kan uitpluizen ?

    Alvast bedankt
    Anakin, how many times have I told you to stay away from the power couplings.

  2. #2
    Ascari's schermafbeelding
    Lid sinds
    20/07/09
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    8.631
    iTrader
    132 (100%)
    Mentioned
    5 Post(s)
    Reputation
    3/211
    Welke modem heb je? Is dat een nieuwe B-Box3 of nog een witte B-Box2? Draai ook eens een SpeedTest op 1 van de PC's om te zien hoe snel je Internet is, en je kan eventueel je account nakijken hoeveel Mbit je zou moeten hebben. Zo kan je zie i.v.m. hoeveel je effectief binnenkrijgt.

    Persoonlijk, zou ik een managed switch erachter zetten en zo de verbinding regelen zodat ze alledrie evenveel verbinding kunnen krijgen. Want als je 2 PC's gebruikt en de andere download iets trekt die de verbinding van de andere 2 leeg.
    Battle.net id: Chaoz#21712 - Origin id: Kayoz1
    Intel Core i7-5820K @4.3 GHz @full custom loop - ASUS X99-E WS/USB3.1 @Bitspower AIX99 monoblock - Kingston HyperX Savage 32GB DDR4-2666 -
    Inno3D RTX2080 iChill Frostbite - Samsung 950 Pro 512GB NVMe M.2 SSD - 2x Crucial MX300 750GB - Corsair HX1200i - Hex Gear R80 - LG 34UB88-B IPS monitor - Astro A40 TR Headset + MixAmp
    Corsair Glaive mouse - Corsair Strafe RGB MX Silent keyboard - Corsair MM600 Dual sided Mousepad
    1 leden vonden dit bericht nuttig.   Met citaat reageren Met citaat reageren

  3. #3
    Obi Wan Kenobi's schermafbeelding
    Lid sinds
    14/09/12
    Locatie
    Zwevegem
    Berichten
    290
    iTrader
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    0/2
    Het nog een oudere witte b-box2 , er zit een D-Link DGS-1008D (netwerk switch) nog tussen ook.

    Bij de speedtest , komen we op het zelfde resultaat uit (alleen iets hogere ping om de slechte pc (30ms dan op de goeie ) , behalve als we de test samen doen , dan lukt de test niet op de "slechte" pc wegens slechte verbinding
    Anakin, how many times have I told you to stay away from the power couplings.

  4. #4
    Ascari's schermafbeelding
    Lid sinds
    20/07/09
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    8.631
    iTrader
    132 (100%)
    Mentioned
    5 Post(s)
    Reputation
    3/211
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Obi Wan Kenobi Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    Het nog een oudere witte b-box2 , er zit een D-Link DGS-1008D (netwerk switch) nog tussen ook.

    Bij de speedtest , komen we op het zelfde resultaat uit (alleen iets hogere ping om de slechte pc (30ms dan op de goeie ) , behalve als we de test samen doen , dan lukt de test niet op de "slechte" pc wegens slechte verbinding
    Wat is de maximale snelheid dat je kan halen met de 3 tegelijk? En afzonderlijk?

    Dan zou ik Proximus eens contacteren om te vragen of ze de nieuwe B-Box3 willen komen installeren omdat je internet problemen hebt.

    Wij hebben een B-Box3 en zitten tegelijk met min. 4-5 apparaten tegelijk via wifi er en met PC, digibox, TV en NAS via de kabel, op en ondervinden geen vertragingen, dus zou sowieso die B-Box laten veranderen.
    Battle.net id: Chaoz#21712 - Origin id: Kayoz1
    Intel Core i7-5820K @4.3 GHz @full custom loop - ASUS X99-E WS/USB3.1 @Bitspower AIX99 monoblock - Kingston HyperX Savage 32GB DDR4-2666 -
    Inno3D RTX2080 iChill Frostbite - Samsung 950 Pro 512GB NVMe M.2 SSD - 2x Crucial MX300 750GB - Corsair HX1200i - Hex Gear R80 - LG 34UB88-B IPS monitor - Astro A40 TR Headset + MixAmp
    Corsair Glaive mouse - Corsair Strafe RGB MX Silent keyboard - Corsair MM600 Dual sided Mousepad
    1 leden vonden dit bericht nuttig.   Met citaat reageren Met citaat reageren

  5. #5
    Obi Wan Kenobi's schermafbeelding
    Lid sinds
    14/09/12
    Locatie
    Zwevegem
    Berichten
    290
    iTrader
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    0/2
    Zal idd eens navragen bij proximus.
    Ook opgemerkt dat ik in de ochtend zoals nu (minder problemen heb met wegvallend intenet op deze pc dan in de namiddag waar we hem soms beter niet open doe)

    Afzonderlijk:
    Ping 27ms
    download: 46 mbps
    Upload: 9.04 mbps

    Samen (3 pc's )
    Ping / download / upload
    pc1: 26 ms / 14.83 mbps / 3.62 mbps
    Pc2: 28 ms / 18.42 mbps / 3.64 mbps
    PC3: 41ms / 17 mbps / 3.86 mbps (de slechte pc)
    Anakin, how many times have I told you to stay away from the power couplings.

  6. #6
    Ascari's schermafbeelding
    Lid sinds
    20/07/09
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    8.631
    iTrader
    132 (100%)
    Mentioned
    5 Post(s)
    Reputation
    3/211
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Obi Wan Kenobi Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    Zal idd eens navragen bij proximus.
    Ook opgemerkt dat ik in de ochtend zoals nu (minder problemen heb met wegvallend intenet op deze pc dan in de namiddag waar we hem soms beter niet open doe)

    Afzonderlijk:
    Ping 27ms
    download: 46 mbps
    Upload: 9.04 mbps

    Samen (3 pc's )
    Ping / download / upload
    pc1: 26 ms / 14.83 mbps / 3.62 mbps
    Pc2: 28 ms / 18.42 mbps / 3.64 mbps
    PC3: 41ms / 17 mbps / 3.86 mbps (de slechte pc)
    Dat is wel een vrij lage snelheid dat je hebt. Welke pack heb je?

    Proximus heeft tegenwoordig 100Mbps voor consumenten en hoger voor Business, als ik mij niet vergis.
    Battle.net id: Chaoz#21712 - Origin id: Kayoz1
    Intel Core i7-5820K @4.3 GHz @full custom loop - ASUS X99-E WS/USB3.1 @Bitspower AIX99 monoblock - Kingston HyperX Savage 32GB DDR4-2666 -
    Inno3D RTX2080 iChill Frostbite - Samsung 950 Pro 512GB NVMe M.2 SSD - 2x Crucial MX300 750GB - Corsair HX1200i - Hex Gear R80 - LG 34UB88-B IPS monitor - Astro A40 TR Headset + MixAmp
    Corsair Glaive mouse - Corsair Strafe RGB MX Silent keyboard - Corsair MM600 Dual sided Mousepad

  7. #7
    Obi Wan Kenobi's schermafbeelding
    Lid sinds
    14/09/12
    Locatie
    Zwevegem
    Berichten
    290
    iTrader
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    0/2
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Ascari Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    Dat is wel een vrij lage snelheid dat je hebt. Welke pack heb je?

    Proximus heeft tegenwoordig 100Mbps voor consumenten en hoger voor Business, als ik mij niet vergis.
    Gebeld naar Proximus ze sturen een nieuwe bbox reeds op , nu heet die pack internet office n go (internet maxi ) dus zoals je zegt zouden we wel aan die 100 mbs moeten raken.
    Weet niet of de lengte van de kabel naar de straat (aansluting) er iets mee kan te maken mee hebben want die is wel enorm lang. (+/- 130 meter ).

    In principe is er niets mis met de snelheid voor ons , het zou gewoon stabiel moeten werken
    Anakin, how many times have I told you to stay away from the power couplings.

  8. #8
    Ascari's schermafbeelding
    Lid sinds
    20/07/09
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    8.631
    iTrader
    132 (100%)
    Mentioned
    5 Post(s)
    Reputation
    3/211
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Obi Wan Kenobi Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    Gebeld naar Proximus ze sturen een nieuwe bbox reeds op , nu heet die pack internet office n go (internet maxi ) dus zoals je zegt zouden we wel aan die 100 mbs moeten raken.
    Weet niet of de lengte van de kabel naar de straat (aansluting) er iets mee kan te maken mee hebben want die is wel enorm lang. (+/- 130 meter ).

    In principe is er niets mis met de snelheid voor ons , het zou gewoon stabiel moeten werken
    130m is niet heel lang, pas op een +200m zou je een tragere verbinding kunnen ondervinden.

    Zou al beginnen met die nieuwe BBox installeren en vandaar uit te zien of je al een verbetering is. Zoniet, kan je vandaar nog verder zoeken.
    Battle.net id: Chaoz#21712 - Origin id: Kayoz1
    Intel Core i7-5820K @4.3 GHz @full custom loop - ASUS X99-E WS/USB3.1 @Bitspower AIX99 monoblock - Kingston HyperX Savage 32GB DDR4-2666 -
    Inno3D RTX2080 iChill Frostbite - Samsung 950 Pro 512GB NVMe M.2 SSD - 2x Crucial MX300 750GB - Corsair HX1200i - Hex Gear R80 - LG 34UB88-B IPS monitor - Astro A40 TR Headset + MixAmp
    Corsair Glaive mouse - Corsair Strafe RGB MX Silent keyboard - Corsair MM600 Dual sided Mousepad

  9. #9
    Exit's schermafbeelding
    Lid sinds
    4/11/03
    Locatie
    Antarctica
    Berichten
    49.644
    iTrader
    1 (100%)
    Mentioned
    2 Post(s)
    Reputation
    45/193
    de modem op 130m afstand of de proximus verbinding tot de modem?
    The Exit is here -------------- Or here www.samexit.be
    LEEST ER NU NIEMAND NOG EEN HANDLEIDING???????
    veel probs zijn opgelost als men gewoon eens een handleiding zou lezen

  10. #10
    Ascari's schermafbeelding
    Lid sinds
    20/07/09
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    8.631
    iTrader
    132 (100%)
    Mentioned
    5 Post(s)
    Reputation
    3/211
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Exit Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    de modem op 130m afstand of de proximus verbinding tot de modem?
    Hij bedoelt waarschijnlijk vanaf de KVD naar binnen toe.
    Battle.net id: Chaoz#21712 - Origin id: Kayoz1
    Intel Core i7-5820K @4.3 GHz @full custom loop - ASUS X99-E WS/USB3.1 @Bitspower AIX99 monoblock - Kingston HyperX Savage 32GB DDR4-2666 -
    Inno3D RTX2080 iChill Frostbite - Samsung 950 Pro 512GB NVMe M.2 SSD - 2x Crucial MX300 750GB - Corsair HX1200i - Hex Gear R80 - LG 34UB88-B IPS monitor - Astro A40 TR Headset + MixAmp
    Corsair Glaive mouse - Corsair Strafe RGB MX Silent keyboard - Corsair MM600 Dual sided Mousepad

  11. #11
    Obi Wan Kenobi's schermafbeelding
    Lid sinds
    14/09/12
    Locatie
    Zwevegem
    Berichten
    290
    iTrader
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    0/2
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Ascari Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    Hij bedoelt waarschijnlijk vanaf de KVD naar binnen toe.
    De bureau waar alles staat, ligt 130m van de straat verbinding.
    Ik weet niet of ze op afstand dingen kunnen regelen, maar vandaag nog geen last gehad (terwijl het normaal iedere dag was) en we wachten nog op de BBOX3
    Anakin, how many times have I told you to stay away from the power couplings.

  12. #12
    Ascari's schermafbeelding
    Lid sinds
    20/07/09
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    8.631
    iTrader
    132 (100%)
    Mentioned
    5 Post(s)
    Reputation
    3/211
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Obi Wan Kenobi Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    De bureau waar alles staat, ligt 130m van de straat verbinding.
    Ik weet niet of ze op afstand dingen kunnen regelen, maar vandaag nog geen last gehad (terwijl het normaal iedere dag was) en we wachten nog op de BBOX3
    Ze kunnen enkel de verbinding nakijken en zien of alles perfect werkt zonder fouten/timeouts/storingen o.i.d.
    Battle.net id: Chaoz#21712 - Origin id: Kayoz1
    Intel Core i7-5820K @4.3 GHz @full custom loop - ASUS X99-E WS/USB3.1 @Bitspower AIX99 monoblock - Kingston HyperX Savage 32GB DDR4-2666 -
    Inno3D RTX2080 iChill Frostbite - Samsung 950 Pro 512GB NVMe M.2 SSD - 2x Crucial MX300 750GB - Corsair HX1200i - Hex Gear R80 - LG 34UB88-B IPS monitor - Astro A40 TR Headset + MixAmp
    Corsair Glaive mouse - Corsair Strafe RGB MX Silent keyboard - Corsair MM600 Dual sided Mousepad

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •  

Inloggen

Inloggen