1. #1
    daedalus's schermafbeelding
    Lid sinds
    17/07/02
    Locatie
    beringen
    Berichten
    5.575
    iTrader
    235 (100%)
    Reputation
    0/5

    geen geluid opstarten pc

    heb sinds kort tijd een nieuwe pc.
    ik heb iets raars aan de hand.
    bij het opstarten heb ik niet dadelijk geluid.
    als ik na de opstart vb een mkv file of mp3 open heb ik geen geluid.
    open ik erna nog iets anders open begint het geluid na een paar seconden wel te spelen.
    ik word er een beetje zot van want vind dit irritant. als het een keer werkt heb ik geen problemen meer.

    AMD ryzen5 1500X
    8gb ram
    ASUS prime A320M k
    windows 10

    ik heb de stuurprogrammas van realtek ofzoiets al geupdate maar dat was niet nodig (al laatste versie)
    bij apparaatbeheer heb ik bij besturing voor geluid, video en spelletjes 2 verschillende dingen staan
    1-NVIDIA High definition audio
    2-Realtek High definition audio.

    op mijn bureablad staat bij mijn speakervolume de realtek high definition audio.

    ik heb ook een K-Lite codec pack geinstalleerd staan en bs player.

    kan er iemand mij helpen
    google heeft me nog niet echt geholpen.

  2. #2
    Exit's schermafbeelding
    Lid sinds
    4/11/03
    Locatie
    Antarctica
    Berichten
    49.595
    iTrader
    1 (100%)
    Reputation
    45/191
    geluid uit app beheer eens wissen en opnieuw laten 'zoeken' en isntalleren, testen
    The Exit is here -------------- Or here www.samexit.be
    LEEST ER NU NIEMAND NOG EEN HANDLEIDING???????
    veel probs zijn opgelost als men gewoon eens een handleiding zou lezen

  3. #3
    daedalus's schermafbeelding
    Lid sinds
    17/07/02
    Locatie
    beringen
    Berichten
    5.575
    iTrader
    235 (100%)
    Reputation
    0/5
    heb de drivers van windows zelf al eens geinstalleerd maar geen succes

  4. #4
    ChimayBlauw's schermafbeelding
    Lid sinds
    16/07/18
    Locatie
    NVT
    Berichten
    191
    iTrader
    0
    Reputation
    0/10
    k-lite eraf zwieren en vlc player installeren

    disable nvidea
    zwier realtek brol eraf (trekt opt niet)

    Koop uw een goedkope USB geluidskaart en goan

    Heb exact hetzelfde probleem gehad.

    edit: Ahja, uw kabels zitten toch allemaal goed hé (klinkt "dom" maar ook al voorgehad) en rechtsonderonder bij de luidsprekertje icoon staat het ook goed?

    In Configuratiescherm geen rode tekens bij uw geluidsdinges?

    Maar serieus, koop u dit (of iets gelijkaardig) en geluid levert geen probs meer op^

    https://www.replacedirect.nl/product...prrel=17872787

    en dienen realtek eraf zwieren en zorgen dat rechtsbeneden het op "USB PnP Device" of iets in die trant dan staat. Ge steekt dat in een usb poort en uw boxen via 3.5mm in het ene gaatje, microfoon in het andere en hupla.

    En 't zal beter klinken dan realtek onboard brol

    Als ge nog uitleg vandoen hebt vraag maar
    Laatst gewijzigd door ChimayBlauw; 2 maart 2019 om 19:55
    From Russia With Love

  5. #5
    daedalus's schermafbeelding
    Lid sinds
    17/07/02
    Locatie
    beringen
    Berichten
    5.575
    iTrader
    235 (100%)
    Reputation
    0/5
    vind het raar dat er precies zo weinig mensen problemen hebben hiermee?
    dit is gewoon iets software matig dan?

  6. #6
    ikbenben's schermafbeelding
    Lid sinds
    11/01/06
    Locatie
    Melle
    Berichten
    11.863
    iTrader
    6 (100%)
    Reputation
    0/259
    Ik heb bij het opstarten de windows tune niet meer, ook al staat die aan in de settings. Maar daarna geen problemen meer dus het stoort mij eigenlijk niet.
    Giggity

  7. #7
    daedalus's schermafbeelding
    Lid sinds
    17/07/02
    Locatie
    beringen
    Berichten
    5.575
    iTrader
    235 (100%)
    Reputation
    0/5
    het gaat bij mij pas weg nadat ik even iets heb opgezet met geluid heb ik de indruk

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •  

Inloggen

Inloggen