Pagina 1 van 103 123451151101 ... Laatste
 1. #1
  Kwintus5's schermafbeelding
  Lid sinds
  20/09/05
  Locatie
  Regio Dendermonde-Asse
  Berichten
  727
  iTrader
  0
  Reputation
  0/0

  Thumbs up Planetside 2 - MMOFPS

  *update*
  De website is vernieuwd (al paar weken) en heeft al mooie foto's van enkel van de Nanite Systems voertuigen (beschikbaar voor alle empires). Je kan ook aanmelden voor de beta!!

  www.planetside2.com
  *update*
  *update 2 op 11 maart 2012* op GDC2012 is een demo getoond met spectaculair materiaal. Check http://www.planetside-universe.com/ voor alle info.

  Hey allen, Planetside 2 is goed bezig om een knaller te worden! Op het eerste zicht toch. Deze heeft nog geen releasedatum, maar hoogstwaarschijnlijk in de loop van 2012, misschien zelfs in de loop van het 1ste semester.

  Planetside 2 is een MMOFPS, net zoals zijn voorganger die al dateert van het jaar 2003. Bij beiden gaat het over het constant veroveren van continenten met wel 100 soldaten per zijde. Epische gevechten!

  Om jullie wat te informeren hierover, kort even wat Planetside 1 was:

  Bij het begin van het spel kan je kiezen uit drie empires, namelijk de New Conglomerate, Terran Republic en de Vanu Sovereignty (Hier aangeduid met hun kleuren)

  De empires:


  De Terran Republic is eigenlijk de moederfactie waaruit de andere twee zijn ontstaan. Hun zijde typeert zich met "hoe meer kogels hoe liever" Hun main battle tank heeft twee lopen en schiet sneller dan dat van de andere facties en hun zwaarste wapen is een minichaingun die meer kogels in de lucht schiet dan je lief is.

  De New Conglomerate zijn het beu om onderdrukt te worden en zij vormen de rebellen van Planetside. Hun wapens typeren zich met "Kracht per kogel". Hun main battletank schiet het traagste van alle zijdes, maar heeft het meeste kracht. Hun zwaarste wapen is een shotgun met drie lopen waarbij je in secundaire modus de drie lopen in praktisch 1 shot kan legen. Dodelijk in kleine ruimtes.

  De Vanu Sovereignty is de technologische zijde, zij willen meer te weten komen over de oude technologiën in de wereld van Auraxis. Zij gebruiken plasma in hun wapens en hovertechnologie op hun voertuigen. Hun main battletank kan dan ook over water rijden. Hun zwaarste wapen schiet dan ook plasmabollen die uiteenspatten en omgevingsschade aanrichten.

  Levelen:

  Je hebt twee rangen in Planetside, je battlerank en je commandrank. Battlerank krijg je vanzelfsprekend door basissen over te nemen en door vijanden te mollen. (Of een squadlid die dit deed in jouw buurt) Dit tot battlerank 50. Commandexp krijg je door squad/platoon-leider te zijn en jouw team succesvol basissen terug te nemen of te veroveren. Hierdoor krijg je extratjes zoals een omgevingsscan voor vijanden/vrienden, een EMP-explosie en een orbital strike. (Die telkens sterker worden naarmate je in rang stijgt) Dit tot een maximum van rang 5.

  Certificaten:

  Je hebt als soldaat toegang tot wat basisuitrusting. Maar indien je meer/beter materiaal wil gebruiken zal je een certificaat moeten kopen. Sommige certificaten kan je pas kopen als je een bepaald ander certificaat hebt. hiervoor gebruik je certificationpoints, die je krijgt per battlerank dat je stijgt. Per 6 uur kan je een certificaat vergeten om je punten terug te krijgen.

  Gameplay:

  Je begint het spel het sanctuary van je empire. Daar kan je best even langsgaan bij de virtuele training om exp te krijgen (en om de snufjes van je empire te ontdekken). Als je naar de actie wil kan je dit op twee manieren:
  1) Via het dropship dat elke 4 minuten land. Dan kan je op een continent naar keuze een plek aanduiden om uit de lucht te vallen.
  2) Via de warpgates die her en der verspreid staan op de continenten, specifieke warpgates leiden naar vaste punten, "broadcast" warpgates kunnen je naar gelijk welke toegankelijke poort teleporteren.

  De bedoeling van het spel is om zoveel mogelijk continenten over te nemen en te behouden. (Er zijn ook "caves", maar das dezelfde gameplay) Als een continent van jou is krijg je een voordeel zoals snellere respawntijden, altijd toegang tot geavanceerde voertuigen, etc.

  Elke basis heeft een toren in de buurt staan, dit is gewoon een veredeld spawnpoint wat handig is om de basis over te nemen. Je hebt tijd-basissen en LLU-basissen. De tijdbasis is "gewoon" het controlepaneel hacken en 15 minuten voorkomen dat het teruggehackt wordt. De LLU-basis spawnt een gouden bal als deze gehackt wordt en deze bal moet je naar een willekeurig geselecteerde naburige basis brengen. Let wel, als je de bal draagt kom je op iedereen (vriend en vijand) zijn kaart te staan.

  De basissen:


  Er zijn vijf soorten basissen: biolab, ampstation, interlinkfacility, technologyplant en dropshipcenter.

  Biolab: Dit geeft snellere respawntijden.
  Ampstation: Dit geeft voertuigen een schild gelijk aan X% van dat voertuig zijn armor.
  Interlinkfacility: Deze zorgt ervoor dat je alle vijanden ziet in de buurt van je basis als rode bolletjes op je kaart.
  Techplant: Hierdoor kan je geavanceerde voertuigen bovenhalen
  Dropshipcenter: Deze basis is de enige die de grootste vliegtuigen kan spawnen (galaxy en gunship) en zorgt ervoor dat je basissen voertuigen kunnen herstellen.

  Deze eigenschappen worden doorgegeven via de links tussen je basissen,dus 1 biolab zorgt dat alle gelinkte basissen ook snellere respawns geven. Een continent geeft 1 van deze 5 voordelen als je het volledig bezit, op alle basissen ongeacht of deze gelinkt zijn met dat type basis.

  Dit spel is nog altijd live, de vanu sovereignty is een beetje onderbevolkt, dus als je je geroepen boelt ben je welkom! Je moet hiervoor wel subscriben voor 15 dollar per maand. (spijtig genoeg)

  Planetside website voor meer informatie!
  PlanetSide Universe heeft ook hoop info over Planetside!

  Om dit spel te spelen moet je de Planetside Launcher downloaden.


  Planetside 2


  In Planetside 2 blijven de goeie elementen behouden en worden er enkele nieuwe toegevoegd. Dit alles is nog 'work in progress' dus er is nog niets 100% vast. Zo zal PS2 hoogstwaarschijnlijk F2P zijn met microtransacties.

  Wat verandert er?

  Certificaten:

  Dit wordt een systeem zoals EVE-online. Je kan je trainen terwijl je offline bent en eenmaal je iets kent, ken je het voor altijd. Je traint wel sneller als je online bent. Zo kan je je specialiseren in medic, engineer, infiltrator, medium assault, heavy assault, MAX-suits, voertuigen, etc... (keuze genoeg)

  In PS1 kon je wel heavy assault zijn en dan bv een medi-gun bij je dragen. Dit gaat niet meer in PS2, je kiest een rol en die kun je niet mengen met andere. Wel afwisselen, maar niet tegelijk.

  Basissen:

  De vijf bassisen keren terug, enkel groter en cooler. Elke basis heeft zijn eigen overneem-methode en elke methode kan dan nog eens op meerdere manieren uitgevoerd worden. Zo zal de overnamen in fasen gebeuren (eerste de toegangen hacken, dan de rest en zo steeds vorderen naar binnen toe)

  Resources:

  Dit is iets volledig nieuw, je empire verzamelt resources afhankelijk van welke gebieden jouw factie bezit. Sommige gebieden zijn rijker aan grondstoffen dan andere. Er zijn twee types van grondstoffen: zeldzame en algemene. De zeldzame grondstoffen heb je nodig om geavanceerd materiaal te gebruiken.

  Deze resources verkrijg je als je online bent en heb je ook nodig om te trainen. Het is dus niet zo dat iedereen zware voertuigen kan bovenhalen, enkel met de nodige resources kan je deze spawnen.

  Door deze resources wordt elk stuk van Auraxis gewild en krijg een soort van risk waarop een brug, bunkertje, bos, etc. overneembaar is en resources genereert.

  Voertuigen:


  Er zijn minder voertuigen dan in PS, maar ze krijgen een schademodel en kunnen geupgrade worden. Zo kan je bij tanks (als je daar de training voor hebt) een secundair kanon op plaatsen eventueel zelfs anti-air. Ook kan je ze cosmetisch aanpassen (logo, kleur, etc.) maar wel in de door de ontwikkelaars bepaalde kleuren. (Zodat je geen rode tank kan maken voor de Vanu Sovereignty aangezien rood de kleur van de Terran Republic is)

  De vliegtuigen zouden beduidend moeilijker moeten zijn om te besturen en voorlopig heeft elke factie 2 factie-specifieke voertuigen, namelijk hun tanks (net zoals in PS1) en hun aanvalsvliegtuig.

  Geinteresseerd?

  Volg dan de ontwikkelingen op:
  PlanetSide Universe
  REDDIT PlanetSide & PlanetSide 2
  PlanetSide 2 - Massive Warfare on an Epic Scale

  Volg ze ook zeker op Twitter:
  @PS_TRay (Art director) (Zeker deze, want bij 1000 volgers gaat ie wat moois tonen)
  @mhigby (Creative director)
  Ze tweeten geregeld nieuwtjes over PS2.

  De trailer kan je zien op de PS2 website en twee filmpjes over de NC en de TR vind je hier:
  -Filmpje van de NC
  -Filmpje van de TR

  En om af te sluiten een mooi screenietje:

  Mooie foto bij nacht!
  Laatst gewijzigd door Kwintus5; 11 maart 2012 om 16:25 Reden: *update*
  no votes  

 2. #2
  fragnetic's schermafbeelding
  Lid sinds
  20/08/02
  Locatie
  Diepenbeek
  Berichten
  1.472
  iTrader
  12 (100%)
  Reputation
  0/0
  mooie post!
  Eén van de games waar ik heel hard op zit te wachten. Het ziet er toch al goed uit.
  no votes  

 3. #3
  Grimmy's schermafbeelding
  Lid sinds
  25/07/03
  Locatie
  Brussel
  Berichten
  3.019
  iTrader
  3 (100%)
  Er zijn al threads van PS2 maar dit is wel een hele goeie opening post .

  Kwil een Vanu filmke, die andere factions zijn toch voor noobs .
  Belgian underground Division]BuD[
  9Lives forum, Serious Business!
  no votes  

 4. #4
  Kwintus5's schermafbeelding
  Lid sinds
  20/09/05
  Locatie
  Regio Dendermonde-Asse
  Berichten
  727
  iTrader
  0
  Reputation
  0/0
  Volgende week is het Vanu-week Grimmy
  no votes  

 5. #5
  thelordofpee's schermafbeelding
  Lid sinds
  27/06/10
  Locatie
  Lokeren
  Berichten
  2.908
  iTrader
  10 (82%)
  Reputation
  1/31
  Zeer mooie post, lijkt me ook leuke game
  Leer en zoek naar het geluk in je leven en trek je geen kloten van de rest aan. Want er bestaat geen erger gevoel dan te beseffen dat je het allemaal vergooid hebt en er veel meer had kunnen uithalen. Had ik maar een tweede kans, ik zou het weten. Dus go and live it~ Spade VI + 23/01'/12
  no votes  

 6. #6
  Kwintus5's schermafbeelding
  Lid sinds
  20/09/05
  Locatie
  Regio Dendermonde-Asse
  Berichten
  727
  iTrader
  0
  Reputation
  0/0
  En dan had ik het nog niet over de "caves" waarin je modules kan halen en deze installeren in je basissen om hun zo een painfield, ingangschild, healthboost, alien-tech, etc. te geven!
  no votes  

 7. #7
  Kwintus5's schermafbeelding
  Lid sinds
  20/09/05
  Locatie
  Regio Dendermonde-Asse
  Berichten
  727
  iTrader
  0
  Reputation
  0/0
  no votes  

 8. #8
  Kwintus5's schermafbeelding
  Lid sinds
  20/09/05
  Locatie
  Regio Dendermonde-Asse
  Berichten
  727
  iTrader
  0
  Reputation
  0/0
  De website is geupdate! Teken in voor de BETA! <3 woop woop!
  no votes  

 9. #9

  Lid sinds
  22/03/08
  Locatie
  Hove
  Berichten
  6.500
  iTrader
  0
  Reputation
  2/16
  wat ik in planetside vooral miste was een doel, het werd redelijk snel eentonig. Ge waart uren bezig om een eiland te veroveren en de volgende dag was het verlaten en terug overgenomen door 10 man die aan het levelen waren
  dude
  no votes  

 10. #10
  Kwintus5's schermafbeelding
  Lid sinds
  20/09/05
  Locatie
  Regio Dendermonde-Asse
  Berichten
  727
  iTrader
  0
  Reputation
  0/0
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door falc.be Bekijk bericht
  Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
  wat ik in planetside vooral miste was een doel, het werd redelijk snel eentonig
  Aangezien je in PS2 over elk vierkante meter zal vechten, zal je heel wat variatie hebben in omgevingen. (Grote vlakten, bergpassen, bruggen, kleine dorpjes, etc...) Waarbij je dan telkens andere tactieken zal toepassen (voertuigen, infanterie, vliegtuigen, etc.)

  Ook heeft elke soort (5) van basis een andere manier van overnemen én heb je hierin verschillende wegen die daar naartoe leiden.

  Ook kan je als soldaat gewoon de objectives volgen die je leiding voor jou kan neerzetten (soort van quests). Natuurlijk is het altijd een heen en weer gevecht tussen de drie empires, maar er is blijkbaar toch wel variatie genoeg om niet na een 6de basefight te moeten besluiten dat je maar weer eens hetzelfde gedaan hebt.

  *edit* :P had te snel geantwoord!

  Nu kunnen enkelingen moeilijk een basis overnemen, aangezien de overnamesnelheid afhangt van de omringende gebieden hun eigenaars. Indien die allemaal dezelfde eigenaar hebben als de basis dan zal de overname zeer traag verlopen. (en vice versa wanneer je alles er rond hebt verloren aan de vijand) Dus echt sneaky backstabben is moeilijk tenzij je coördineert met grotere groepen.
  Laatst gewijzigd door Kwintus5; 19 januari 2012 om 18:47
  no votes  

 11. #11

  Lid sinds
  22/03/08
  Locatie
  Hove
  Berichten
  6.500
  iTrader
  0
  Reputation
  2/16
  k zal wel zien, heb me ingeschreven voor de beta

  hoop dat oude ps spelers voorrand krijgen
  dude
  no votes  

 12. #12
  Kwintus5's schermafbeelding
  Lid sinds
  20/09/05
  Locatie
  Regio Dendermonde-Asse
  Berichten
  727
  iTrader
  0
  Reputation
  0/0
  PS spelers zouden voorrang krijgen, maar ik heb vernomen dat dit enkel over actieve gebruikers zou gaan.
  no votes  

 13. #13
  Insano's schermafbeelding
  Lid sinds
  14/10/02
  Locatie
  The Matrix
  Berichten
  7.304
  iTrader
  1 (100%)
  Reputation
  7/20
  Ik heb nooit de eerste Planetside gespeeld, maar het concept heeft me wel altijd aangesproken. Ik kijk er naar uit hoe deze uitdraait
  "At the beginning of the Portal development process, we sat down as a group to decide what philosopher or school of philosophy our game would be based on. That was followed by about fifteen minutes of silence and then someone mentioned that a lot of people like cake."

  - Valve
  no votes  

 14. #14
  u4ea's schermafbeelding
  Lid sinds
  19/06/04
  Locatie
  Steenokkerzeel
  Berichten
  7.075
  iTrader
  6 (100%)
  Reputation
  1/53
  Tzelfde hier. Ook ingeschreven voor de beta se.
  ◠◡◠◡◠◡◠◡◠◡◠◡◡◠◡◠◡◠◡◠◡◠◡
  Alle game sales http://www.steamgamesales.com Origin u4ea126 SteamID u4ea
  Tribes referralklik PSN U4EA_126 old 9lives ID wim_gunner
  no votes  

 15. #15
  KiPpIe's schermafbeelding
  Lid sinds
  17/07/02
  Locatie
  Sint-Job
  Berichten
  2.690
  iTrader
  0
  Reputation
  9/29
  Heb mij ook ingeschreven.
  Indertijd nog Planetside gespeeld, dus hopelijk ben ik er wel bij.
  no votes  

Pagina 1 van 103 123451151101 ... Laatste

Tags for this Thread

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •  

Inloggen

Inloggen