1. #1
  Clerbie's schermafbeelding
  Lid sinds
  9/02/05
  Locatie
  Londerzeel
  Berichten
  116
  iTrader
  4 (100%)
  Reputation
  0/1

  Hoe en met wat best een gameafdeling opfrissen?

  Hey iedereen,

  vanaf morgen ga ik te werk in een speelgoedwinkel. De bedoeling is dat ik daar zal in staan voor de multimedia. Ik moet er dus voor zorgen dat de game of multimedia-afdeling mensen aantrekt en ja dat het doet verkopen natuurlijk. Ik mag hiervoor eigenlijk alles doen zelfs lichte verbouwingen, actie's op poten zetten enzo. Kunnen jullie mij tips geven? Dus hoe moet een game-afdeling eruit zien voor jullie, wat doet jullie zoal games kopen. Wat is een must en wat niet (demopod's, posters en dergelijke). Wat zijn volgens jullie goede actie's om mensen te trekken en ook om te verkopen?


  Alvast bedankt en ik hou jullie op de hoogte van de evolutie!
  A winner is a loser who never gave up!
  no votes  

 2. #2
  Yurf's schermafbeelding
  Lid sinds
  13/09/06
  Locatie
  Gent
  Berichten
  2.115
  iTrader
  94 (100%)
  Reputation
  1/8
  Persoonlijk vind ik de volgende dingen wel leuk als ik in een game-afdeling loop:

  - Demopods.
  - Een deel van een rek of een bak met budgetgames. Daarmee bedoel ik de iets oudere goede spellen, niet van die brolgames die tegenwoordig voor PS2 uitkomen.
  - Scherpe prijzen. In winkels als Fnac en Freerecordshop koop ik niet meer, omdat die gewoonweg veel te duur zijn.
  - Spellen moeten nog steeds sealed zijn, niet reeds uit hun verpakking gehaald zoals bij sommige winkels waardoor het doosje beschadigd is reeds voor je het koopt.
  no votes  

 3. #3
  Terrorist_Hell's schermafbeelding
  Lid sinds
  26/06/04
  Locatie
  Kortrijk.
  Berichten
  5.334
  iTrader
  105 (99%)
  Reputation
  0/12
  Posters, kartonnen staanders, etc. vind 'k vrij nutteloos en hinderen de beschikbare (wandel)ruimte. Wat je wél kan doen, is gelijk bij Videoland hier bij mij in Poperinge, de muren schilderen in een cartoony-stijl met bepaalde stijlfiguren zoals Mario, Zelde, Gordon Freeman, etc. weet 'k veel wie. Zoiets creeërt veel meer sfeer dan wat posters op 'n witte kale achtergrond. In belichting zou 'k ook niks investeren, wat spotjes is meer dan voldoende. Misschien wat actiefiguren of statues in glazen kasten (die uiteraard te koop zijn), dat zorgt voor extra sfeer en zet aan tot kopen.

  Testsystemen mogen, maar zorg dan dat ze comfortabel spelen (kleine zithoek of dergelijk; rechtstaand is niet makkelijk) én min of meer hygiënisch zijn. Zoals hierboven al gezegd, bakken met budget games, ev. per jaar of per naam. Scherpe prijzen uiteraard, maar dat hangt af van de sfeer, de service, etc. Ik durf ook wel wat meer uit te geven, maar dan wil 'k wel als koning behandeld worden . Voor wat, hoort wat.
  no votes  

 4. #4
  Lamsednav's schermafbeelding
  Lid sinds
  21/04/05
  Locatie
  Vlaams Brabant
  Berichten
  5.124
  iTrader
  0
  Reputation
  0/14
  Offtopic: Leuk werk
  My specs: Corsair 650D; Corsair 850HX PSU; Asus P8P67 Pro; Intel Core i5 2500K @4,5Ghz; Corsair H80; Corsair Dominator DDR3 8GB; MSI GTX 560 Ti TFII SLI; OCZ Vertex II 90GB; 2x Western Digital 320GB S-ATA3
  Diablo 3: Baldarich#2473
  no votes  

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •  

Inloggen

Inloggen