Pagina 27 van 64 Eerste ... 1723242526272829303137 ... Laatste
 1. #391

  Lid sinds
  21/11/03
  Locatie
  oudenaken
  Berichten
  4.863
  iTrader
  0
  Reputation
  3/21
  Akkoord, maar zonder belastingsgeld naar die subsidies is dat economisch amper interessant (zeker omdat de opbrengst van die panelen ook wel verminderd in de loop van de tijd, iets waar ze nu ni veel rekening mee houden) + Er zijn plaatsen waar ze op grond staan, grond is zo al schaars genoeg in BE tbh.

  Ben zelf ook meer voor de alternatieven en minder zonne energie
  Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected all of us as kids, we'd all be running around in darkened rooms munching magic pills, listening to repetative electonic music.
  no votes  

 2. #392
  Benjamin's schermafbeelding
  Lid sinds
  3/01/09
  Locatie
  Leuven
  Berichten
  7.029
  iTrader
  0
  Reputation
  32/77
  We kunnen in de toekomst op alle daken zonnecellen aanleggen. Als die dan ook nog eens goed isolerend werken op dat dak (minder hitte in de zomer, minder koude in de winter)...
  If you think education is expensive, try ignorance.
  no votes  

 3. #393
  scel's schermafbeelding
  Lid sinds
  2/03/03
  Locatie
  sterf
  Berichten
  3.372
  iTrader
  0
  Reputation
  2/11
  Zonnecellen op daken zijn lelijk.
  kusje
  no votes  

 4. #394
  Rider's schermafbeelding
  Lid sinds
  11/08/02
  Locatie
  Gent
  Berichten
  7.456
  iTrader
  2 (100%)
  Reputation
  40/112
  Benjamin no offence maar ge leeft in een utopie. De zaken die gij hier aanhaalt zijn gewoonweg niet realistisch; en zeker niet binnen de tijdsspanne waarin het nog iets kan helpen. "in theorie is het al mogelijk om een batterij op X minuten te laden"
  Daarmee bent ge NIETS wanneer ge in de praktijk met een platte batterij op de pechstrook staat. Ik vraag mij ook af in hoeverre mate ge dit spoort van snelladen kunt blijven doen zonder uw batterij permanent te beschadigen...

  Het geen gij hier komt vertellen is allemaal 100% theorie en (ijdele) hoop. Lees het artikel in de humo van vorige week (onze man rijdt elektrisch) anders eens even na om het van een objectief persoon te horen: Het is totaal ongebruiksvriendelijk; en het is atm totaal nog niet realistisch om een elektrische wagen te gebruiken voor pakweg woon / werk verkeer.

  Een KLEINE elektrische auto met minimale autonomie kost nog minstens 30.000 euro, de subsidieregeling is nog niet in orde, er is nog geen herlaadinfrastructuur en de vermelde autonomie wordt zelfs niet in de theorethisch beste omstandigheden gehaald.

  Besides... ALLE energie gaat duurder worden. Elektriciteit ook zenne. Hetgeen vandaag voordelig is zal dat binnen 10 jaar misschien niet meer zijn.


  PS: "We kunnen in de toekomst op alle daken zonnecellen aanleggen. Als die dan ook nog eens goed isolerend werken op dat dak (minder hitte in de zomer, minder koude in de winter)..."

  een zonnepanneel op uw dak leggen geeft nihil isolerende werking.
  Laatst gewijzigd door Rider; 28 maart 2011 om 18:47
  noi viviamo sommersi nel fondo d'un pelago d'aria
  -E. Toricelli
  no votes  

 5. #395
  Rider's schermafbeelding
  Lid sinds
  11/08/02
  Locatie
  Gent
  Berichten
  7.456
  iTrader
  2 (100%)
  Reputation
  40/112
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door elDuderino Bekijk bericht
  Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
  Als het hier nog nergens staat:

  De Standaard Online - Japan bewijst het: kernenergie is veilig

  Interessant artikel van een milieu-activist. Het is tenminste een eerlijke groene met een beetje realiteitszin. Enkele quotes voor de mensen die niet "geloven in groene energie" maar "nadenken over groene energie"

  "Zonne-energie is in onze streken een spectaculaire verspilling van schaarse middelen"

  "Als ze hun kerncentrales sluiten, zullen de meeste economieën niet op hout, water wind of zon terugvallen, maar op fossiele brandstoffen"

  "Sommige groenen hebben de gevaren van radioactieve vervuiling sterk overdreven"

  "Een diepgroene, dus een gedecentraliseerde, op de producten van het land gebaseerde energieproductie is veel schadelijker voor de mensheid dan het smelten van een reactorkern"

  En ook iets nieuws (voor mij dan toch): blijkbaar komt er meer straling vrij uit een steenkoolcentrale dan uit een kerncentrale


  Maar natuurlijk.

  Groenen en socialisten zijn gewoonweg dikke hypocrieten; en nog eens gigantisch naief ook! als we die laten begaan steken ze gegarandeerd het licht uit.
  noi viviamo sommersi nel fondo d'un pelago d'aria
  -E. Toricelli
  no votes  

 6. #396
  Rider's schermafbeelding
  Lid sinds
  11/08/02
  Locatie
  Gent
  Berichten
  7.456
  iTrader
  2 (100%)
  Reputation
  40/112
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door crazyman2 Bekijk bericht
  Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
  Lolz, dat zijn zo de typische vooroordelen die mensen nog steeds hebben van elektrische wagens

  Niet vergeten, als je de heuvel oprijdt, hebt ge ook nog regeneratief remmen als ge terug naar benenden rijdt é.

  En nee, je hebt gelijk, de batterijen zijn niet ideaal. Maar laten we eerlijk zijn, om korte-middel lange termijn is elektrisch zowat het enige echte alternatief. En als we genoeg elektriciteit kunnen opwekken, dan zou de elektrische prijs toch vrij stabiel moeten zijn, neen?

  Nu zeg je misschien, waterstof, is dat geen goed alternatief? Niet echt in mijn ogen, je zit met 2 problemen, anderzijds de lage efficiëntie van de fuel cells en de efficiëntie van waterstof te maken. Allebei ~20-35% dachtk? Dusja, het is aannemelijker dat de batterijtechnologie er eerder komt dan efficiënte fuel cells en efficiënt procedés.

  Mss om het eventjes vast te knopen aan de originele topic :
  Nu centrales bouwen, zodat we op lange termijn de infrastructuur hebben om al die elektrische wagens te ondersteunen!  Ik wil er nog snel wat cijfers aan toe voegen: De efficiëntie van een benzinemotor is MAXIMAAL 25-30%, en dit is enkel de motor! Een dieselmotor is ~2x zo efficiënt, rond de 50% dat effectief uit de diesel komt. Tot slot, en houd je vast, het rendement van een elektrische motor is ergens tussen 70-90%. Vooral afhankelijk van welk type motor, hoe groot etc.

  Bon, wall of text, maar ik kan er niet tegen als mensen foute argumenten over elektrische wagens beginnen te verspreiden

  Voor de mensen die niet graag lezen: Elektrische auto's, JA! Nu nieuwe betere kerncentrales bijbouwen voor elektriciteit, JA!


  Sorry maar vanaf energieopslag naar energie naar de AS; is een verbrandingsmotor wellicht vele malen efficiënter dan een elektrische motor.

  Maar benzine = olie. Energie zit er al in. Het is alsof uw eeuwenlang-door-zonneenergie-opgeladen batterijen onder de grond zitten en ge ze maar te oogsten (raffineren) hebt...

  Als ge uw batterij moet opladen hebt ge verliezen; als ge energie uit uw batterij trekt hebt ge ze wéér; en als ge dan uiteindelijk die energie naar uw motoras zet, DAN hebt ge dat vermeldde 75-85 efficientie. Dan hebben we nog niet gerekend wat voor energetische verliezen ge bij de generatie van die energie al hebt.
  Als die wordt opgewekt door fossiele brandstoffen; dan is de efficientie GEGARANDEERD vele malen lager dan die fossiele brandstof te gaan omzetten naar benzine / diesel en die via een verbandingsmotor naar koppel op een as om te zetteN. Het is dus niet zo simpel als "elektrische motoren hebben X % efficientie"

  De energiedichtheid van benzine is ook VELE malen hoger dan een geladen batterij. Moest ge een zelfde hoeveelheid energie moeten OPSLAAN in een batterij als in een tank benzine van 50liter; haal dan al maar een vrachtwagen, want die elektrische motor gaat niet genoeg koppel kunnen ontwikkelen om het gewicht van zo'n batterij in beweging te krijgen -> zwaardere motor gebruiken -> meer gewicht + meer energie nodig -> etc...
  Een cirkel van redelijk vicieus allooi dus.

  Maar zoals ik al gezegd heb is benzine in feite cheaten; en gaat dat niet BLIJVEN duren. We moeten er van af, maar de clue van mijn uitleg is dat het voor de gebruiker wel degelijk een ACHTERUITGANG zal zijn ipv een vooruitgang.
  noi viviamo sommersi nel fondo d'un pelago d'aria
  -E. Toricelli
  no votes  

 7. #397
  Rider's schermafbeelding
  Lid sinds
  11/08/02
  Locatie
  Gent
  Berichten
  7.456
  iTrader
  2 (100%)
  Reputation
  40/112
  Op korte termijn doen we er imo veel beter aan om:

  * R&D te doen om uitstoot/geleverde energie van verbrandingsmotoren te minimaliseren.
  * R&D te doen om op korte termijn de verbrandingsmotor nog efficiënter te maken.
  * Voertuigen met zeer laag verbruik / uitstoot financiëel interessanter te maken. Polo blue motion is vele malen milieuvriendelijker & zuiniger dan pakweg ne Prius
  * Diesel hoger te belasten, benzine meer te promoten voor de korte ritten.
  * gaten in de wet met betrekking tot "lichte vracht" STANTE PEDE te dichten. Als ze met die X5 of Cayenne willen rijden dat ze er dan voor betalen ook.
  * Stadskernen zoveel mogelijk autovrij maken; daarnaast grens leggen op basis van aantal PK van uw motor of ge al dan niet het stad gratis binnen moogt rijden. X5's & Cayennes zijn welkom, maar gelieve nogmaals langs de kassa te passeren.
  Algemeen "zwaar gebruik" meer ontraden dus.
  * Investeren in deftige alternatieven. OV serieus uitbouwen m.a.w.
  * Gebruik van alternatieven promoten. Het moet fiscaal vele malen interessanter zijn om met de trein + tram een dagje naar X te gaan dan met de auto.
  * Stoppen met het marginaliseren van zwakkere weggebruikers. De focus van het verkeer volledig omdraaien en die laatste als prioritair beschouwen ipv de auto's.

  Ik zou verdomme een gans partijprogramma van de groenen kunnen vol lullen vooraleer ik aan subsidiëring van elektrische auto's kom.
  noi viviamo sommersi nel fondo d'un pelago d'aria
  -E. Toricelli
  no votes  

 8. #398
  KnightOfCydonia's schermafbeelding
  Lid sinds
  29/11/06
  Locatie
  Zuid-Limburg
  Berichten
  4.222
  iTrader
  5 (100%)
  Reputation
  343/376
  Wel, de politieke fallout reikt alleszins verder dan de straling ooit zal doen:
  Merkel legt oorzaak voor nederlaag bij Japanse kernramp - Buitenland - De Morgen
  no votes  

 9. #399
  Benjamin's schermafbeelding
  Lid sinds
  3/01/09
  Locatie
  Leuven
  Berichten
  7.029
  iTrader
  0
  Reputation
  32/77
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door scel Bekijk bericht
  Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
  Zonnecellen op daken zijn lelijk.
  Dat zou nu echt een luxeprobleem zijn.
  If you think education is expensive, try ignorance.
  no votes  

 10. #400
  Benjamin's schermafbeelding
  Lid sinds
  3/01/09
  Locatie
  Leuven
  Berichten
  7.029
  iTrader
  0
  Reputation
  32/77
  Spliffrider, ik redeneer niet vanuit wat nu mogelijk is maar vanuit wat waarschijnlijk mogelijk gaat zijn. Kijk eens naar de vooruitgang van batterijën. De limiet is nog lang niet bereikt. Er bestaan nu al geschikte elektrische auto's, het grootste probleem is dat ze nog te duur zijn en dat ze nog op te weinig plaatsen opgeladen kunnen worden. Ik ben een optimistisch mens, ik ga ervan uit dat de elektrische batterijen voorlopig nog beter en goedkoper zullen blijven worden aangezien die markt pas relatief recent (halverwege jaren 90) een enorme boost heeft gekregen doordat toen de mobiele telefoon opkwam.
  Hierover gesproken: kunnen we eindelijk eens een fatsoenlijk Nederlands woord invoeren voor dit apparaat? Het woord celtelefoon geeft veel beter aan wat het is.
  Over die batterijen maak ik me dus niet zo'n zorgen, ofdat ze nu van lithium of van een ander materiaal zijn gemaakt. Een veel grotere uitdaging zal volgens mij gaan zijn om voldoende stroom te genereren.
  Stel dat die elektrische auto er niet komt. Wat dan???
  Rijden op fossiele brandstof kunnen we niet blijven doen. Misschien dat jij en ik dit nog kunnen blijven doen maar onze kleinkinderen zeker niet meer.
  Biobrandstof?
  Alleen als iedereen op zijn dak algen kweekt of iets dergeijks? Maar zijn zonnecellen, die nog steeds efficiënter worden en waarvoor hele goede theorieën nog niet getest zijn wegens een gebrek aan investeringen (ik heb inside-informatie) dan geen betere optie?
  If you think education is expensive, try ignorance.
  no votes  

 11. #401
  Exorikos's schermafbeelding
  Lid sinds
  21/12/04
  Locatie
  Leuven
  Berichten
  20.227
  iTrader
  0
  Reputation
  59/213
  Het probleem met verbeterde batterijen is dat die steeds meer exotische materialen nodig hebben, waardoor het tegelijk wel moeilijker (en milieuonvriendelijker) wordt om ze te maken.
  Physics is like sex: Sure, it may have practical results, but that is not the reason we do it. ~ R. Feynman
  All science is either physics or stamp collecting. ~ E. Rutherford
  S'il est vrai qu'on construit des cathédrales aujourd'hui dans la Science, il est bien dommage que les gens n'y puissent entrer, ne puissent pas toucher les pierres elles-mêmes.
  no votes  

 12. #402
  Benjamin's schermafbeelding
  Lid sinds
  3/01/09
  Locatie
  Leuven
  Berichten
  7.029
  iTrader
  0
  Reputation
  32/77
  Nanotechnologie?
  Organisch?
  If you think education is expensive, try ignorance.
  no votes  

 13. #403
  Rider's schermafbeelding
  Lid sinds
  11/08/02
  Locatie
  Gent
  Berichten
  7.456
  iTrader
  2 (100%)
  Reputation
  40/112
  Yeh sure...
  Tegen dat ze ITER afbreken zal die batterij efficiëntie er misschien ongeveer wel zijn...perfect op tijd om opgeladen te worden met verse fusie energie

  Maar wat doen we in de tussenperiode?
  noi viviamo sommersi nel fondo d'un pelago d'aria
  -E. Toricelli
  no votes  

 14. #404
  jeronimo_jd's schermafbeelding
  Lid sinds
  3/11/03
  Locatie
  Antwerpen
  Berichten
  524
  iTrader
  0
  Reputation
  1/5
  De laatste tijd horen we veel berichten over radioactief water? Bedoelen ze dan water dat radioactieve deeltjes bevat, want water zelf kan toch niet radioactief zijn? Het water dat bv. in die spent fuel pools zit, dat warmt toch alleen maar op he (onder normale omstandigheden, door het opvangen van neutronen). Hoe zit het met het water in het reactorvat zelf; dit kan radioactief zijn veronderstel ik. Het is welliswaar een gesloten circuit, maar wat gebeurd er met dat water als men onderhoud doet aan de reactorkern, of bij ontmanteling?
  no votes  

 15. #405
  grifter's schermafbeelding
  Lid sinds
  5/11/03
  Locatie
  eeklo
  Berichten
  7.572
  iTrader
  126 (99%)
  Reputation
  2/10
  zeewater daar zitten ook radioactieve sporen in, en nu zijn de Japanners zandzakjes aan het stapelen tussen de atoomfabriek en de oceaan. Om te voorkomen dat bijzonder hoogradioactief water afkomstig van het koelen van de drie reactoren in Fukushima in het water terecht komt
  no votes  

Pagina 27 van 64 Eerste ... 1723242526272829303137 ... Laatste

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •  

Inloggen

Inloggen