Pagina 11 van 151 Eerste ... 7891011121314152161111 ... Laatste

Discussie: Perpetuum mobile B

 1. #151
  lttuvix's schermafbeelding
  Lid sinds
  17/07/02
  Locatie
  zonhoven
  Berichten
  3.064
  iTrader
  1 (100%)
  Reputation
  0
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Nooby007
  Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
  *SHIT, ik zit nog binnen *
  *lacht eens evil*
  Een sleutel is een handgereedschap om een slot te openen.

  Meestal bestaat een sleutel uit een speciaal geslepen stuk metaal, met bulten en gaten welke in het slot passen. Het deel van een sleutel dat het mechaniek bedient om het slot te ontgrendelen, heet de baard. Om een slot te openen moet veelal de sleutel erin worden gestoken en vervolgens naar links of naar rechts omgedraaid worden. Sleutels zijn meestal gemaakt om slechts op één slot te passen. Een uitzondering hierop vormt de loper.


  mwoehahaha
  bestuurslidvan jeugdhuis n8w8
  Jeugdhuis n8w8 zoekt nieuwe werkende leden voor toogdienst en PA operatoren !, interne opleiding !

 2. #152
  kickass88's schermafbeelding
  Lid sinds
  4/03/04
  Locatie
  Amsterdam
  Berichten
  188
  iTrader
  0
  Reputation
  0
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Nooby007
  Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
  *schijt sleutel uit*
  *doet deur terug open*

  ja wa verwacht ge nu? dat die effkes op een paar minuten een haal verhaal gaat nerzetten?

  *doet deur op slot en slikt sleutel terug in*
  *SHIT, ik zit nog binnen *
  zet u rap in een hoekje met peterselie in uw oortje!! dan kunt ge de wijze lessen mss nog ontwijken!!
  respect voor elkaar = big YESYES!

 3. #153
  kickass88's schermafbeelding
  Lid sinds
  4/03/04
  Locatie
  Amsterdam
  Berichten
  188
  iTrader
  0
  Reputation
  0
  AAHH nee!! daar komt hij weer aan met zijn boek!!

  rap, rap! weg, weg!

  *doet een dood dier na zodat hij genegeert wordt door de vuile man met zijn boek vol wijze lessen*
  respect voor elkaar = big YESYES!

 4. #154
  lttuvix's schermafbeelding
  Lid sinds
  17/07/02
  Locatie
  zonhoven
  Berichten
  3.064
  iTrader
  1 (100%)
  Reputation
  0
  ik kan over alles les geven hoor !

  De dood is een onomkeerbare toestand waarbij een voorheen levend organisme niet meer groeit, geen metabolisme meer heeft en er geen actieve levensfuncties meer plaatsvinden (ademhaling, eten, drinken, denken, beweging enzvoorts). Wanneer men van dood spreekt kan ook worden beinvloed door mensbeeld en levensbeschouwing. In de geneeskunde onderscheidt men twee definities van 'dood':

  Een mens wordt als biologisch dood of hersendood beschouwd als de functie van de hersenen, hersenstam en het verlengde merg volledig, definitief en onomkeerbaar verloren is gegaan. Het is dus volgens deze definitie mogelijk met een kloppend hart toch dood te zijn. Het hart klopt namelijk vanzelf, zonder dat daar functionerende hersenen voor nodig zijn. Iemand kan zonder werkende hersenen echter niet ademhalen: het zuurstofgehalte in het bloed zal snel dalen en het hart stopt door uitputting met kloppen. Iemand die zonder beademing zelf ademhaalt kan niet hersendood worden genoemd.
  Klinisch dood is men wanneer zowel de spontane bloedsomloop, de ademhaling als het bewustzijn ontbreken. Door reanimatietechnieken is het soms mogelijk biologische dood hierna te voorkomen.
  Verder spreekt men nog van:

  Psychisch dood; dit is een toestand van diepe coma, waarbij de vegetatieve functies nog bewaard zijn. Het is Coma vigil genoemd.
  Juridisch dood; dit betekent dat de lijn die de elektrische activiteiten van de hersenen weergeeft bij registratie door middel van een EEG vlak is (hersendood). Hoewel de vitale functies met hart-longmachines nog in stand kunnen worden gehouden, is het dan wettelijk toegestaan om organen te verwijderen voor transplantatie.
  In Nederland wordt iemand pas doodverklaard als deze geschouwd is door een arts. In de doodsverklaring wordt vastgesteld of de dood op natuurlijke wijze is ingetreden. Onnatuurlijke doodsoorzaken zijn moord, suicide of ongeval, in dit geval zal de gemeentelijk lijkschouwer ingeschakeld worden, en eventueel politie en justitie. De arts stelt de gemeente waarin iemand overleed op de hoogte en stuurt tevens een verklaring naar het Centraal Bureau voor de Statistiek.

  Bijnadoodervaring
  De laatste jaren is het fenomeen van de bijnadoodervaring (BDE) in de belangstelling gekomen. Door de verbeterde reanimatietechnieken kan men steeds meer mensen 'terughalen' uit de klinische dood. Soms hebben deze mensen dan een ervaring beleefd die als buiten het lichaam treden wordt beschreven met vaak "hemelse toestanden" en ontmoeting met "geesten van overledenen". Door de wetenschap wordt dit fenomeen verklaard doordat door zuurstoftekort in het brein een soort van 'laatste potentialen' willekeurig door het brein lopen, wat het effect van een fel licht of opgewekte herinneringen of zelfs nieuwe herinneringen (zoals ook in dromen) tot gevolg kan hebben.


  Stervensproces

  Terminale zieke patiënten krijgen verschijnselen als het stervensproces begint. Het stervensproces kent verschillende fasen:

  De patiënt is erg moe en gaat vaker slapen. Sommigen raken in de war en gedesoriënteerd.
  De patiënt heeft geen behoefte meer aan eten en drinken.
  Hij heeft geen behoefte meer aan contacten met familieleden en vrienden.
  Het hart begint langzamer te werken en de bloedsomloop in het lichaam neemt af. De handen en voeten worden koud en bleek.
  De urine wordt donker.
  De longen van de patiënt krijgen meer slijm en vocht en de ademhaling wordt moeilijk.
  De patiënt raakt in coma en is niet meer bewust.
  Het ademhalingspatroon verandert. Het kan onregelmatig worden of een ander patroon volgen, zoals de Cheyne-Stokes-ademhaling.
  De patiënt blaast zijn laatste adem uit, omdat de hersenen niet meer werken.


  Mythologie
  In de literatuur wordt de dood gepersonifieerd door een levend geraamte (Magere Hein). Een veel voorkomend thema is de dodendans.


  Religie

  In veel religies is er het concept van het leven na de dood. In veel oosterse religies gelooft men in wedergeboorte of reïncarnatie. Parinibbana vindt in het boeddhisme plaats bij het overlijden van iemand die het Nirvana behaald heeft. Het Tibetaans Dodenboek gaat specifiek in op wat er precies gebeurt tussen dood en wedergeboorte.

  Bij meditatie over de dood reflecteert men tijdens de meditatie over verschillende aspecten van dood zijn of dood gaan
  bestuurslidvan jeugdhuis n8w8
  Jeugdhuis n8w8 zoekt nieuwe werkende leden voor toogdienst en PA operatoren !, interne opleiding !

 5. #155
  de Waaslandwolf's schermafbeelding
  Lid sinds
  12/04/03
  Locatie
  Temse
  Berichten
  5.931
  iTrader
  9 (100%)
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door kickass88
  Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
  AAHH nee!! daar komt hij weer aan met zijn boek!!

  rap, rap! weg, weg!

  *doet een dood dier na zodat hij genegeert wordt door de vuile man met zijn boek vol wijze lessen*
  Welk dood beestje ben je eigenlijk aan het immiteren?
  <Leprechaun3>iemand trouwens al iets opgevangen over het nieuwe album van CALIBAN ?
  vond The Dying Undress anders wel een heel goeie schijf van hen

  <Carrion> k denk da ge the undying darkness bedoelt

 6. #156
  Piekatsjoe's schermafbeelding
  Lid sinds
  26/07/04
  Locatie
  Klerken
  Berichten
  2.193
  iTrader
  0
  Reputation
  1
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door lttuvix
  Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
  ik leef nog ze
  en nu ben ik verplicht jullie nog iets bij te leren, nl wat een kogel is

  Kogel

  Een kogel is onderdeel van een patroon, een projectiel van lood gevuld met kruit dat als munitie gebruikt wordt in een wapen, zoals een geweer, pistool of revolver. In de volksmond is patroon en kogel een synoniem, maar een kogel zit dus in de huls van een patroon.

  Tegenwoordig zijn kogels vaak voorzien van een beschermlaag van koper of messing, de mantel. Deze mantel maakt het projectiel steviger, zodat het beter bestand is tegen de grote krachten die gepaard gaan bij het afvuren ervan. De maat van een kogel of patroon (en bijbehorend wapen) wordt uitgedrukt in kaliber.


  Afschieten van een kogel
  Door de trekker over te halen komt de slagpin van het het vuurwapen tegen het slaghoedje van de patroon aan. Daardoor ontbrandt het slaghoedje en ook het kruit. Wanneer dit is gebeurd wordt er een zeer grote druk opgebouwd zodat de kogel uit de huls geperst wordt. En dit met zeer grote snelheid. De kogel vliegt dan uit de loop van het wapen en is op weg naar zijn doel. De functie van de loop is tweeledig: enerzijds dient hij om de richting waarin de kogel wegvliegt beter beheersbaar te maken, anderzijds om de kogel een hogere mondingssnelheid te geven, aangezien de kogel in de loop nog steeds wordt aangedreven door de gassen die ontstaan uit het verbrandende kruit. Voor beide functies van de loop geldt: hoe langer de loop, hoe beter de functie vervuld wordt. Dit verklaart waarom met een geweer zuiverder geschoten kan worden dan met een pistool, en ook waarom een kogel uit een geweer een groter bereik heeft dan die uit een pistool.

  Onderdelen van een patroon

  Slaghoedje
  Kruit
  Huls
  Kogel


  Bestuurbare kogel
  De V.S. hebben een bestuurbare kogel ontwikkeld, die reageert op de op het doel gerichte laserstraal. Zolang de laserstraal het doel volgt, volgt de afgevuurde kogel die ook. Dit is mogelijk doordat de punt van de kogel beweegbaar is, welke bewegingen vergelijkbaar zijn met spierbewegingen.

  Andere betekenissen
  Het woord 'kogel' wordt ook buiten de context van vuurwapens gebruikt. Zo worden de stalen balletjes in een kogellager ook kogels genoemd. Ook is het de benaming van een stuk vlees (kogelbiefstuk).
  Smijt kernbom op lttuvix
  PSN: Piekatsjoe

 7. #157
  Nooby007's schermafbeelding
  Lid sinds
  4/09/05
  Locatie
  Zwijndrecht
  Berichten
  2.042
  iTrader
  1 (100%)
  Reputation
  0
  Neeeeeeee!


  *schommelt heen en weer op de grond*
  *brabbelt een dode taal uit*

 8. #158
  de Waaslandwolf's schermafbeelding
  Lid sinds
  12/04/03
  Locatie
  Temse
  Berichten
  5.931
  iTrader
  9 (100%)
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door lttuvix
  Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
  Cheyne-Stokes-ademhaling.
  Dan komt meneer eens opzetten met iets dat ik niet ken, geeft hij er geeneens uitleg bij!

  Ik eis een verklaring voor deze term, gij onverlaat!
  <Leprechaun3>iemand trouwens al iets opgevangen over het nieuwe album van CALIBAN ?
  vond The Dying Undress anders wel een heel goeie schijf van hen

  <Carrion> k denk da ge the undying darkness bedoelt

 9. #159
  kickass88's schermafbeelding
  Lid sinds
  4/03/04
  Locatie
  Amsterdam
  Berichten
  188
  iTrader
  0
  Reputation
  0
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door de Waaslandwolf
  Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
  Welk dood beestje ben je eigenlijk aan het immiteren?
  H5N1 bacterie....
  respect voor elkaar = big YESYES!

 10. #160
  de Waaslandwolf's schermafbeelding
  Lid sinds
  12/04/03
  Locatie
  Temse
  Berichten
  5.931
  iTrader
  9 (100%)
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door kickass88
  Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
  H5N1 bacterie....
  Dat is een virus, en de wetenschap is er nog niet eens uit of virussen nu eigenlijk leven of niet, hoe kunnen ze dan dood gaan zonder eerst geleefd te hebben?
  Immiteer dan een dood nijlpaard of iets dergelijks
  <Leprechaun3>iemand trouwens al iets opgevangen over het nieuwe album van CALIBAN ?
  vond The Dying Undress anders wel een heel goeie schijf van hen

  <Carrion> k denk da ge the undying darkness bedoelt

 11. #161
  kickass88's schermafbeelding
  Lid sinds
  4/03/04
  Locatie
  Amsterdam
  Berichten
  188
  iTrader
  0
  Reputation
  0
  mss heb ik dan toch meer wijsheid nodig...

  *roept de man met het boek!*

  teach me, teach me!
  respect voor elkaar = big YESYES!

 12. #162
  Nooby007's schermafbeelding
  Lid sinds
  4/09/05
  Locatie
  Zwijndrecht
  Berichten
  2.042
  iTrader
  1 (100%)
  Reputation
  0
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door kickass88
  Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
  mss heb ik dan toch meer wijsheid nodig...

  *roept de man met het boek!*

  teach me, teach me!
  *geeft kickass een slap in het gezicht*
  *schud hem dooreen, PULL YOURSELF TOGETHER MAN!!*

 13. #163
  kickass88's schermafbeelding
  Lid sinds
  4/03/04
  Locatie
  Amsterdam
  Berichten
  188
  iTrader
  0
  Reputation
  0
  ik ben blij dat gij mij gered hebt! Als toon van mijn dank zal ik u slaaf zijn voor 24 uur..

  *werpt zichzel op zijn knieën voor nooby*
  respect voor elkaar = big YESYES!

 14. #164
  lttuvix's schermafbeelding
  Lid sinds
  17/07/02
  Locatie
  zonhoven
  Berichten
  3.064
  iTrader
  1 (100%)
  Reputation
  0
  basiskennis vooralleer je op zwam mag posten


  Een paddenstoel is het vruchtlichaam van een doorgaans onder de oppervlakte levende zwam of schimmel. Het vakgebied van de biologie dat zich bezig houdt met paddestoelen, schimmels en zwammen heet mycologie.

  Inhoud [Niet tonen]
  1 Paddenstoelen: relatie met voortplanting van zwammen
  2 Bouw
  3 Zie ook
  4 Externe links  [bewerk]
  Paddenstoelen: relatie met voortplanting van zwammen
  De zwammen die vruchtlichamen maken noemt men de hogere zwammen. Voordat een dergelijk vruchtlichaam gevormd wordt, moeten twee compatibele mycelia elkaar ontmoeten (cfr. voortplanting en bevruchting zoals bij planten en dieren). Hieruit ontstaat een secundair mycelium. Elke cel van dit secundair mycelium bevat twee kernen (deze zijn kopieën van de kernen uit de oorspronkelijke primaire mycelia): een dikaryon. Bij de dikaryomycota, zoals men deze groep hogere zwammen noemt, heeft men enerzijds de ascomycotina en anderzijds de basidiomycotina.

  Wanneer de kernen uit het dikaryon samensmelten ontstaat er een diploïde cel. Bij ascomyceten treden nog verschillende mitotische delingen op, waarna uit een meiotische deling de sporen gevormd worden in asci (soort zakjes). Bij basidiomyceten treedt de meiotische deling onmiddellijk op, de sporen worden onmiddellijk in de basidiën gevormd.

  [bewerk]
  Bouw
  Onderdelen van een paddenstoel zijn de:

  hoed met het hymenium (vruchtbare laag die de sporen produceert)
  steel
  manchet (ring of annulus)
  beurs
  Er zijn paddenstoelen die bestaan uit al deze onderdelen, maar er zijn er ook waarbij één of meerdere onderdelen ontbreken, zoals de steel, manchet of beurs.

  Op het hymenium kunnen plaatjes of buisjes voorkomen.

  De hoed beschermt de sporendragers tegen weer en wind. Over de hoed zit in een jong stadium nog een gesloten vlies; velum universale genoemd. Ook kan er nog een tweede vlies (velum partiale) tegen de onderkant van de hoed zitten. Bij het rijper worden scheuren de vliezen en kunnen de sporen bij verdere rijping ontsnappen.

  Resten van het gescheurde velum universale zijn terug te vinden bovenop de hoed zoals bij de vliegenzwam en kunnen verschillende vormen hebben, plakjes, wratjes, pareltjes, naaldjes of vlokjes en aan de voet van de steel, dat dan een beurs genoemd wordt. Bij regen kunnen de resten op de hoed makkelijk wegspoelen.

  Het gescheurde velum partiale vormt het manchet aan de steel.

  De zwamvlok of mycelium is het netwerk van alle draden van een zwam. Deze schimmeldraden zelf worden ook wel hyfen genoemd. Over het algemeen zit de zwamvlok onder de grond. Bij parasitaire plantenschimmels zoals Grauwe schimmel, Meeldauw enz. zit deze in de plant zelf met name tussen de cellen van de plant.

  De zwamvlok groeit soms in een ringvorm, zoals het geval is bij heksenkringen. Dit gebeurt als de oudere hyfen afsterven door autolyse of andere oorzaken. Omdat de oudere schimmeldraden vaak aan de binnenkant van het mycelium zitten, ontstaat een ringvorm.
  bestuurslidvan jeugdhuis n8w8
  Jeugdhuis n8w8 zoekt nieuwe werkende leden voor toogdienst en PA operatoren !, interne opleiding !

 15. #165
  kickass88's schermafbeelding
  Lid sinds
  4/03/04
  Locatie
  Amsterdam
  Berichten
  188
  iTrader
  0
  Reputation
  0
  lijkt redelijk wikipedia...

  GESNAPT!!
  respect voor elkaar = big YESYES!

Pagina 11 van 151 Eerste ... 7891011121314152161111 ... Laatste

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •  

Inloggen

Inloggen