1. #1

    Lid sinds
    13/03/19
    Locatie
    Eigenbrakel
    Berichten
    26
    iTrader
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    0/0

    Stutterende pc tijdens het gamen.

    Hallo,

    Ik heb problemen met mijn pc wanneer ik games speel die regelmatig naar disk gaan en dit vooral bij shooters.
    Wat er juist gebeurt is dat wanneer ik mijn muis draai naar links of rechts dan blijft zij staan (of beweegt zeeer traag) en ineens verspringt deze met een grote sprong.
    Wat ik heb opgemerkt is dat wanneer dit gebeurt het lichtje van de harde schijf constant staat te flikkeren, het lijkt erop dat dit invloed heeft de vlotheid.
    Mijn pc is een I5 4690 (4 cores) met 16 Gb RAM, Samsung SSD 840 Evo van 2Tb en mijn grafische kaart is een MSI 1070 GTX.
    De games waarmee dit gebeurt zijn Fortnite en Cod Warzone, bij Apex Legens valt dit mee.
    Kan er iemand mij zeggen wat ik kan doen om dit te verhelpen aub ?
    Bedankt.

    Marc.

  2. #2
    Yvezz's schermafbeelding
    Lid sinds
    7/12/11
    Locatie
    Sint-Niklaas
    Berichten
    1.825
    iTrader
    49 (100%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    1/25
    CrystalDiskMark downloaden, kijken naar de gezondheid van uw HDD.
    Vooral naar de sectoren van de schijf, en de lees -en schrijfsnelheden.
    Corsair Graphite 780T//Antec Truepower 650W/Asus Prime Z370a/Intel I5 8600k(Delid by lestef)//Corsair H115i//Corsair 16GB DDR4 Ram/Asus ROG Strix GTX1070 8G/Soundblaster ZX/256GB C:\-/1,99TB Games/2TB Opslag//Logitech G15/Logitech G502/Logitech G25//Logitech G640//Afterglow XBOX ONE Wired//Logitech C310//TrackIR V_5//Playseat Evo White// --Klaksken, Pletskop en Kloefkapper-- Ik zit wat anders in elkaar.
    [<BR>]Crusher regiment leader of Black Raiders @ MW 2019 -- Christiana Rogiers 12/03/1941 - 06/03/2020 // Liliana Joos 05/11/1935 - 14/04/2020

  3. #3

    Lid sinds
    13/03/19
    Locatie
    Eigenbrakel
    Berichten
    26
    iTrader
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    0/0
    Hi Yvezz,

    Ik heb dit zojuist getest en krijg Health Status GOOD 100%.
    Spijtig genoeg kan ik de printscreen niet in het bericht zetten.
    Denk je dat de SSD de schuldige is of de grafische kaart ?

    Marc.

  4. #4

    Lid sinds
    20/05/10
    Locatie
    Oostende
    Berichten
    1.688
    iTrader
    6 (100%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Alle drivers up2date?
    Al geprobeerd u muis in een andere USB poort gestoken?
    Andere SATA kabels?

  5. #5
    Yvezz's schermafbeelding
    Lid sinds
    7/12/11
    Locatie
    Sint-Niklaas
    Berichten
    1.825
    iTrader
    49 (100%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    1/25
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door marky_mark_98 Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    Hi Yvezz,

    Ik heb dit zojuist getest en krijg Health Status GOOD 100%.
    Spijtig genoeg kan ik de printscreen niet in het bericht zetten.
    Denk je dat de SSD de schuldige is of de grafische kaart ?

    Marc.
    Voor uw grafische kaart kan je MSI Afterburner installeren, en het OSD laten openstaan tijdens het gamen.
    Kijk dan bij zo een hitch naar de kloksnelheden van uw GPU en VRAM.

    Voor uw SSD, kijken naar bench tools van de fabrikant en eventueel firmware updates.
    Corsair Graphite 780T//Antec Truepower 650W/Asus Prime Z370a/Intel I5 8600k(Delid by lestef)//Corsair H115i//Corsair 16GB DDR4 Ram/Asus ROG Strix GTX1070 8G/Soundblaster ZX/256GB C:\-/1,99TB Games/2TB Opslag//Logitech G15/Logitech G502/Logitech G25//Logitech G640//Afterglow XBOX ONE Wired//Logitech C310//TrackIR V_5//Playseat Evo White// --Klaksken, Pletskop en Kloefkapper-- Ik zit wat anders in elkaar.
    [<BR>]Crusher regiment leader of Black Raiders @ MW 2019 -- Christiana Rogiers 12/03/1941 - 06/03/2020 // Liliana Joos 05/11/1935 - 14/04/2020

  6. #6
    Hazz's schermafbeelding
    Lid sinds
    11/05/04
    Locatie
    Buggenhout
    Berichten
    1.606
    iTrader
    11 (100%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    2/25
    Weinig waarschijnlijk, maar welke muis? Al eens met een andere geprobeerd?
    Ben in het verleden al eens tegengekomen dat muizen met een te hoge polling rate, hevige stutter kunnen veroorzaken.
    Is via software aan te passen naar lagere waarden.

    Voor de rest niks geclockt? anders eens op stock draaien.
    Desktop: Intel Core i5 8600K | Be-Quiet Dark Rock 4 | MSI Z370 Gaming Plus | Asus GTX1070 Ti ROG Strix A8G | Samsung 960EVO 500GB | Corsair TX650M V2 | Corsair 2x8GB DDR4-3000 Vengeance LPX C15 | Corsair Carbide 275R | AOC AG241QX - WQHD 144 Hz
    FCB

  7. #7

    Lid sinds
    13/03/19
    Locatie
    Eigenbrakel
    Berichten
    26
    iTrader
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    0/0
    Nieuwe muis gekocht en probleem nog steeds aanwezig.
    Ook al de muis in andere usb gestoken, geen verschil.
    Alle drivers zijn up-to-date.
    Ik ga nu eens checken met Afterburner ...
    Bedankt voor jullie hints.

    De testen van MSI Afternurner waren positief ... dus daar ligt ook het probleem niet.
    Laatst gewijzigd door Davion; 18 maart 2020 om 19:48

  8. #8
    Yvezz's schermafbeelding
    Lid sinds
    7/12/11
    Locatie
    Sint-Niklaas
    Berichten
    1.825
    iTrader
    49 (100%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    1/25
    Krijgt alles genoeg stroom?
    RAM al getest?
    Corsair Graphite 780T//Antec Truepower 650W/Asus Prime Z370a/Intel I5 8600k(Delid by lestef)//Corsair H115i//Corsair 16GB DDR4 Ram/Asus ROG Strix GTX1070 8G/Soundblaster ZX/256GB C:\-/1,99TB Games/2TB Opslag//Logitech G15/Logitech G502/Logitech G25//Logitech G640//Afterglow XBOX ONE Wired//Logitech C310//TrackIR V_5//Playseat Evo White// --Klaksken, Pletskop en Kloefkapper-- Ik zit wat anders in elkaar.
    [<BR>]Crusher regiment leader of Black Raiders @ MW 2019 -- Christiana Rogiers 12/03/1941 - 06/03/2020 // Liliana Joos 05/11/1935 - 14/04/2020

  9. #9

    Lid sinds
    13/03/19
    Locatie
    Eigenbrakel
    Berichten
    26
    iTrader
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    0/0
    Yvezz,

    Kan ik dit testen of alles genoeg stroom krijgt en hoe ?
    RAM nog niet getest, goed idee.
    Bedankt.

    Update :
    RAM Test ok !
    Laatst gewijzigd door marky_mark_98; 19 maart 2020 om 21:40

  10. #10
    Arakesh's schermafbeelding
    Lid sinds
    14/03/12
    Locatie
    Sint-Truiden
    Berichten
    193
    iTrader
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    4/4
    klinkt vedacht veel als lagspike of ping. of de gpu overtasked op dat moment. ( update die afgaat van de één of andere app gooit je performance ook dicht )
    het zijn vrij lichte games , maar test ook eens of je met lagere settings minder last hebt ervan. vroeger vaak problemen gehad in wow door messenger of te hoge settings.
    want lag.

    Een collega van mij merkte ook dat het internet niet meer zo vlot is anders als hij gamed, kan ook server side zijn die door corona virus overbelast is door alle gamers die thuis zijn.
    En dat je ping hoger ligt als voorheen en dat je spiked tot je terug gesynced bent.
    R7 3800x, Dark rock pro 4, 16Gig LPX vengeance 3200 mhz ram, Gigabyte Aorus rx 5700xt, R6 define usb-c TG gunmetal, Cable mod mod mesh carbon psu cable kit, Corsair rm 1000x psu, 1Tb 970 evo, 500Gig 850 evo, 1TB WD black 7200rpm, corsair commander pro , lightening hub, 5x 120 mm QL corsair case fans. 2x case fan for basement, Gigabyte Aorus Ultra x570 mobo, Psu shroud cover plate, pending : ( custom odd cover + gamertag rgb, cable mod mod mesh sata kabels carbon)

  11. #11

    Lid sinds
    13/03/19
    Locatie
    Eigenbrakel
    Berichten
    26
    iTrader
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Reputation
    0/0
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Arakesh Bekijk bericht
    Deze quote is verborgen omdat je deze gebruiker negeert. Weergeven
    klinkt vedacht veel als lagspike of ping. of de gpu overtasked op dat moment. ( update die afgaat van de één of andere app gooit je performance ook dicht )
    het zijn vrij lichte games , maar test ook eens of je met lagere settings minder last hebt ervan. vroeger vaak problemen gehad in wow door messenger of te hoge settings.
    want lag.

    Een collega van mij merkte ook dat het internet niet meer zo vlot is anders als hij gamed, kan ook server side zijn die door corona virus overbelast is door alle gamers die thuis zijn.
    En dat je ping hoger ligt als voorheen en dat je spiked tot je terug gesynced bent.

    Juist een test gedaan met lagere settings en het is iets beter maar nog altijd niet optimaal.

    Ik heb ook opgemerkt dat het internet niet meer zo vlot gaat als vroeger maar ja, daar kunnen we momenteel niets aan doen.
    Ga toch eens checken of het niet beter is om een andere telecom operator te nemen ...

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •  

Inloggen

Inloggen